Madeleines zijn oorspronkelijk Franse koekjes die vaak bij de thee of koffie worden geserveerd. Ik vind ze er altijd prachtig uit zien, kleurrijk, mooi van vorm en goddelijk om te eten. Deze koekjes zijn licht krokant van buiten en zacht van binnen. Door de Limoncello icing worden ze fantastisch. Ideaal om te serveren op een verjaardag, feestje of gewoon voor bij je koffie/thee! Omdat ik afgelopen tijd druk was met het maken van Limoncello (hier binnenkort meer over), leek het mij lekker om dit met elkaar te combineren. Zie hieronder Madeleines met Limoncello icing.
Een Madeleine is een veel gegeten schelpvormige cakeje/ koekje voornamelijk in Frankrijk. Tegenwoordig wordt het over de gehele wereld gemaakt. De hoofd ingrediënten zijn: opgeklopt ei, boter, suiker en bloem. Soms wordt er ook rum, maar ook vanille, citroen of andere smaakmakers aan toegevoegd om ze nog lekkerder te maken. Ik heb ze ooit eens op bij mijn oude stage bedrijf in Brussel. Daar maakte ze in het Michelin sterren restaurant Madeleines met komijn, apart maar super lekker!!
Wil je meer recepten met Limoncello?
Maak dan eens cupcakes met limoncello!
8 reacties
Ga ik maken, lekker zomers of ja kan ook wel met de lente nu!
Ik ga het dit weekend bakken! Mag het ipv fijne kristalsuiker bijvoorbeeld ook gewone kristalsuiker of basterdsuiker zijn of verandert de smaak daar desastreus van?
Hoi Sylvia,
Wat leuk dat je hiermee aan de slag gaat. Je kan zeker wisselen in andere suiker soorten, dat smaak verschil zal niet zo veel veranderen :-). Laat je weten wat je ervan vond?
ik heb ze zojuist gebakken (met enige vertraging haha). Je vroeg me om te laten weten hoe ze geworden zijn. Heerlijk!! Ik ken het verder niet, heb ze nooit eerder gehad dus kan niet oordelen of ze gelukt zijn. Ze zijn wat zacht met een heel summier, bijna te verwaarlozen krokante bovenkant. Moest dat wat knapperiger zijn normaalgesproken? Nu meer cake achtig. Maar wel lekker!!
Leuk recept, moet je de boter smelten?
Heb je de uitleg wel gelezen?
lijkt me heerlijk, maar hoe lang moeten ze in de oven?
groet Carla
Heb je de uitleg wel gelezen?