+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

Misschien wel het bekendste en lekkerste taartje wat er bestaat! Krokant, fris, romig en luchtig. Een hapje hemel! In samenwerking met Chivers, waar ik onlangs mee te zien was op RTL Lifestyle & Experience heb ik dit goddelijke lemon meringue pie taartje gemaakt, uiteraard met lemoncurd! Chivers is een merk wat Engelse specialiteiten zoals lemoncurd en marmelades in verschillende supermarkten verkoopt. De producten staan voor kwaliteit, hebben een mooi klassiek design en ze gebruiken allerlei citrusvruchten. I love it! Omdat je vast nu al aan het watertanden bent, heb ik het Lemon Meringue Pie met lemoncurd recept, hieronder voor je uitgewerkt!

Bereidingstijd: 1 uur ongeveer voor 1 taart of +/- 4 kleine taartjes

Ingrediënten

Meringue

  • 3 eiwitten (het eigeel heb je niet nodig)
  • 100 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel citroensap

Tussenlaag

  • 4 eetlepels Chivers Lemoncurd *te vinden op het jamschap in de supermarkt
  • 1 biologische citroen

Bodem

  • 150 gram bloem
  • 50 gram amandelmeel (lekker voor de smaak)
  • 120 gram roomboter
  • 2 eiwitten

Benodigdheden

  • Handrasp
  • 1 taartvorm (24 cm) of 4/5 kleintjes
  • Bakpapier
  • Magimix, KitchenAid of mixer
Lemon Meringue Pie met lemoncurd www.thelemonkitchen.nl

Lemon Meringue Pie met lemoncurd van Chivers

Bereidingswijze Lemon Meringue Pie met lemoncurd –

Verwarm de oven voor op 200 graden.

  1. Als eerste ga je de bodem maken, gebruik een Magimix of doe het met de hand. Voeg de bloem en amandelmeel samen, met kleine blokjes harde boter en begin te kneden. Tot het een mengsel is geworden voeg dan nog de eieren toe en kneed zolang door tot je een mooi glad en zacht deeg hebt gekregen. Rol het op en laat even verpakt in de ijskast rusten.
  2. Als de bodem even gerust heeft kan je hem op wat bloem uitrollen en pak je of 1 grote taartvorm of 4/5 kleintjes en bedek ze even met wat bonen, rijst of iets anders. Bak even ongeveer 20 minuten af op 200 graden. De kleintjes kunnen iets korter, zolang ze maar goudbruin zijn geworden.
  3. Ga nu de meringue maken en gebruik hiervoor een Magimix of een andere manier van opkloppen. Zorg ervoor dat je schaal vetvrij is en voeg als eerst de eiwitten toe, klop op en als je pieken krijgt dan voeg je steeds wat suiker toe en als laatste een theelepeltje citroensap. Op het moment dat je hem niet stijf genoeg vindt, kan je nog een theelepeltje maizena toevoegen.
  4. Haal de afgebakken bodem uit de oven en laat even afkoelen. Smeer dan vervolgens ruim in met de Chivers lemoncurd en voeg als laatste de meringue er bovenop. Rasp als laatste nog wat citroenzest over de taart(jes). 

Smakelijk!

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Ik ben Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie & proef je overal in terug. Eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder

Latest posts by Jadis Schreuder

Samenvatting
recipe image
Naam recept
Lemon Meringue Pie met lemoncurd
Auteur
Gepubliceerd op
Totale kooktijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 17 Review(s)

Blijf op de hoogte!
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

vegetarisch Italiaans 3-gangenmenu met citroen www.thelemonkitchen.nl

Nieuwsbrief

Share This