Maak de mariande: Gebruik een staafmixer of een vijzel om de sambal te maken. Meng de 3 pepers (zonder zaadlijsten als je het minder pittig wilt) met 1 tl zout, honing (of suiker), knoflookteen en citroensap. Meng 3 el Char Siu Saus met 3 el Oestersaus. Doe er sap en rasp van 1 citroen bij met de helft van de sambal. Roer en lak de ribs rijkelijk met een kwastje in met de marinade. Strooi de zwarte grove peper over.
Grill ze eerst aan alle kanten op hoge temperatuur en als het vlees geroosterd is leg je het op een minder hete plek op de BBQ. Lak ondertussen met een kwastje een paar keer de ribs met de marinade (als je die nog over hebt).
Meet de kerntemperatuur met de Thermapen en als het vlees ongeveer 85-90 graden bereikt heeft haal ze na ongeveer 1 uur van de grill. Strooi over de ribs gebakken knoflook of gefrituurde uitjes. Meng 3 fijngehakte rode pepers (verwijder de zaadlijsten) met verse knoflook met geroosterde sesamzaadjes roer door en dip het vlees hierin. Tip: doe dit met een vijzel of met een staafmixer.