Biologische lemon curd met bloedsinaasappel

Biologische lemon curd met bloedsinaasappel

We zitten midden in het citrus seizoen. Vooral de bloedsinaasappels zijn nu op hun allerlekkerst! Ze zijn prachtig qua kleur, smaak en structuur.  Ik heb onlangs een superlekker lunch recept op de website gezet: Hangop met citroen, bloedsinaasappel en olijfolie. Echt een aanrader! De lemoncurd met bloedsinaasappel is trouwens een variant op mijn citroen créme uit het Citroen tartelettes recept uit mijn kookboek. Heb je die al eens gemaakt? Varieer dan is met deze bloedsinaasappel variant. 

Biologische lemon curd 

Om lemon curd te maken is het eindelijk vanzelfsprekend om biologische citroenen te gebruiken. In dit recept zit namelijk genoeg citroenzeste (de schil) en als deze bespoten zou zijn krijg je een hoop troep binnen. De zeste laag is wat minder dik dan bij een biologische citroen, daarom raad ik je niet perse aan om ook de schil van de bloedsinaasappel te gebruiken in dt lemoncurd recept. 

Bloedsinaasappel

Een leuk weetje is dat de de biologische bloedsinaasappel van Sicilië haar prachtige kleuren te danken heeft aan de vulkanische grond op dit eiland. De nog altijd actieve vulkaan Etna staat richting de oostkust van het magische citroen eiland. Wil je de Siciliaanse variant? Ga dan naar Ekoplaza.
 

Hand citroen pers type 2 illustratie

citroen curd met bloedsinaasappel
Lemon curd met bloedsinaasappel

Lemon curd met bloedsinaasappel

Gang zoet
Keuken Italiaans
Trefwoord bak recepten, bakrecepten met citroen, citroen recepten, citrus, Zoete recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 6 personen
Auteur Jadis
TOOLS
  • Handrasp of zesteur
  • Steelpannetje
  • sluitbaar potje
  • garde
  • Citruspers *of gebruik je handen
INGREDIËNTEN
  • 1 bloedsinaasappel
  • 2 biologische citroenen
  • 120 g riet of kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 200 g ongezouten roomboter op kamertemperatuur
BEREIDING
  • Was de citroenen even af in stromend water.
  • Schil eerst twee citroenen met een zesteur of handrasp en houdt de zeste apart. Pers twee citroenen en één bloedsinaasappel uit en houd het sap apart. Voeg suiker, citroen en bloedsinaasappelsap, citroenzeste en de eieren samen en breng dit rustig aan de kook in een steelpannetje tot het dikker wordt. Blijf met een garde roeren.
  • Schenk dit mengsel daarna over de roomboter in een kom en mix dit 2 minuten zodat je een lichte crème krijgt.
  • Schenk de citroen curd met bloedsinaasappel in een weckpot of jampotje, bewaar gekoeld.

Recepten met citroen

Ben je opzoek naar nog meer zoete recepten, zoals deze lemon curd met bloedsinaasappel? Kijk dan eens hieronder, wie weet zit er wat lekkers voor je bij! 

 

Ben je net zoals ik gek op zoet & hartig? Maak dan eens crostini’s met geitenkaas, lemoncurd & avocado krullen.

 

Lekker met een frisse twist van biologische citroen.

 
lemoncurd met bloedsinaasappel

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek