Ik had nog en paar bloedsinaasappels in huis en ik dacht wat zal ik ermee gaan maken? Dit tartelette met bloedsinaasappel recept is geïnspireerd op het veelgemaakte citroen tartelettes recept uit mijn kookboek The Lemon Kitchen. Inmiddels zitten we op een 4e druk en daar ben ik zó blij mee! Dit recept is naast de limoncello en zalm ceviche het meest gemaakt. Zo ver ik natuurlijk weet.
Een verrukkelijk gebakje met een bodem die mij doet denken aan de verslavend lekkere bodem van een appeltaart: lekker bros en smaakvol. De bloedsinaasappel citroencrème heeft een fijne zoetzuur-balans en smaakt heerlijk romig. Ik heb onlangs ook het losse recept van deze bio lemon curd met bloedsinaasappel op de website gezet want naast dat het lekker is in een tartelette is ook bijvoorbeeld ook lekker bij koekjes, tussen macrones en scones.
Een leuk weetje is dat dat de bloedsinaasappels uit Sicilië hun kleur te danken hebben aan de vulkanische grond. Te koop bij Ekoplaza.
Zie hieronder het tartelette met fris-zure & romige bloedsinaasappel citroen créme. Heb je dit recept gemaakt? Laat je dan een review/reactie achter?
Het maken van je eigen zoet-frisse baksels is toch veel leuker en lekkerder. Ben je op zoek naar nog meer zoete bak recepten met citroen zoals deze tartellettes met bloedsinaasappel en citroen?
Kijk dan eens op deze pagina’s:
Eén reactie
Wat een mooie lente kleuren