Hangop met citroen, bloedsinaasappel en olijfolie

Hangop met citroen, bloedsinaasappel en olijfolie

Het maken van hang op is eigelijk súper makkelijk. Je hebt alleen wat meer tijd nodig om de (geiten) yoghurt uit te laten lekken. In andere keukens wordt het ook wel ‘Labneh’ genoemd. Naast dat het dus easy peasy is om te maken is het ook nog eens gezond. Want je eet letterlijk ‘yoghurt’. Nu kies ik zelf altijd voor geitenyoghurt omdat ik het lekkerder vindt dan normale yoghurt en omdat het minder zwaar valt. De combinatie met citroen en bloedsinaasappel is erg fijn, zeker met een scheut van je allerlekkerste olijfolie en een snuf zout. Als ik brood eet dan kies ik altijd bewust voor zuurdesembrood het is gewoon veel en veel lekkerder dan welk brood dan ook. Rijk aan smaak, structuur en een lekkere ‘zure’ geur. Onze oosterburen zijn er ook dol op. Lees hieronder meer over mijn hangop met citroen, bloedsinaasappel en olijfolie recept. 

Hangop met citroen

Onlangs was ik bij mijn Foodie-friend Francine, eigenaresse van Heerlijke Happen en zij serveerde een soort gelijke lunch. Ze heeft mij hier enorm mee geïnspireerd. Het is mooi hoe je dus heel simpel een lekker gerecht op tafel kan toveren, dat er ook nog eens mooi en kleurrijk uit ziet. We zitten nu nog midden in het bloedsinaasappel seizoen. De komende tijd  komen der nog meer bloedsinaasappel recepten online. Deze bijzondere citrusvrucht is naast de citroen echt een favoriet hier thuis! 
5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Handpers type 2 illustratie
TOOL
Citruspers
zesteur illustratie the lemon kitchen
TOOL
Zesteur
hangop met citroen en bloedsinaasappel

Hangop met citroen, bloedsinaasappel en olijfolie

Gang ontbijt en lunch
Keuken Italiaans
Trefwoord biologische citroen, citrus, gezonde lunch, gezonde recepten, lunch recepten, makkelijk recept, makkelijke recepten, yoghurt
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 10 minuten
Porties 2 personen
Auteur Jadis
TOOLS
  • handrasp & pers
  • staafmixer of vijzel
  • theedoek of een kaasdoek
INGREDIËNTEN
  • 500 ml geiten of normale volle yoghurt
  • snuf zout
  • 1 bio citroen
  • 1 biologische bloedsinaasappel
  • 3 el extra vergine olijfolie de lekkerste die je in huis hebt
  • 1 tl maldon zout / salt flakes
BEREIDING
  • Pak eerst een theedoek of een kaasdoek en doe in het midden de 500 ml (geiten) yoghurt en vouw hem dicht. Je kan een bak pakken waar je een zeef op zet, hier leg je de theedoek, waardoor het vocht er onder uit kan druppelen. Doe dit minimaal 2 uur, maar kan prima ook een hele nacht.
  • Pak een zesteur/handrasp en schil de hele citroen, houd even apart.
  • Snijd het kontje en de bovenkant van de bloedsinaasappel en citroen af en verwijder de schil, Snijd dan de bloedsinaasappel en het citroen vruchtvlees partjes eruit en zet apart.
  • Pak een schaal of bordje en smeer hier de uitgelekte hangop overuit en druppel er (zo veel je zin in hebt) van de allerlekkerste olijfolie die je in huis hebt over. Verdeel de bloedsinaasappel en citroen partjes over de hangop en strooi als laatste nog een snuf maldonzout en de citroenrasp/krulletjes over het gerecht.
  • Serveer met vers of geroosterd zuurdesembrood.

lunch RECEPTEN MET CITROEN

Het maken van je eigen lunch vind ik een dankbare klus. Het is zó veel lekkerder als je zoiets als hangop vers maakt. Ben je op zoek naar nog meer lunch recepten, zoals deze hangop met citroen? Kijk dan eens op deze pagina’s:

 

hangop met citroen en bloedsinaasappel

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Waardering recept