Het maken van hang op is eigelijk súper makkelijk. Je hebt alleen wat meer tijd nodig om de (geiten) yoghurt uit te laten lekken. In andere keukens wordt het ook wel ‘Labneh’ genoemd. Naast dat het dus easy peasy is om te maken is het ook nog eens gezond. Want je eet letterlijk ‘yoghurt’. Nu kies ik zelf altijd voor geitenyoghurt omdat ik het lekkerder vindt dan normale yoghurt en omdat het minder zwaar valt. De combinatie met citroen en bloedsinaasappel is erg fijn, zeker met een scheut van je allerlekkerste olijfolie en een snuf zout. Als ik brood eet dan kies ik altijd bewust voor zuurdesembrood het is gewoon veel en veel lekkerder dan welk brood dan ook. Rijk aan smaak, structuur en een lekkere ‘zure’ geur. Onze oosterburen zijn er ook dol op. Lees hieronder meer over mijn hangop met citroen, bloedsinaasappel en olijfolie recept.
Het maken van je eigen lunch vind ik een dankbare klus. Het is zó veel lekkerder als je zoiets als hangop vers maakt. Ben je op zoek naar nog meer lunch recepten, zoals deze hangop met citroen? Kijk dan eens op deze pagina’s:
Eén reactie
Gaaf wist niet dat het zo makkelijk is !