Geitenkaas crostini met lemoncurd en avocado & tuinkers

Geitenkaas crostini met lemoncurd en avocado & tuinkers

Pasen komt er weer aan en dat vind ik altijd een fijn moment om met mijn vriend en familie uit te pakken tijdens de brunch/lunch. Zo maakt mijn schoonmoeder de lekkerste salades, zoals eiersalade. Paasstol, eieren en asperges mogen wat mij betreft tijdens de paasdagen niet ontbreken op het menu. Vorig jaar maakte ik een geitenkaas sandwich met een vergelijkbare  combinatie en dat is trouwens ook echt een aanrader! Zie hieronder het paasstol crostini recept. 

Geitenkaas crostini

Dat ik gek ben op het maken van crostini’s was je vast al bekend.  Zo staan er op de website al meer dan 8 verschillende crostini recepten online en ik vond het tijd voor een ‘paas’ geitenkaas crostini. Snijd de paasstol in hele dunne plakjes en verwarm de oven voor op hete lucht stand. Je zal versteld staan hoe snel je een knapperige goudbruine crostini maakt. Ik smeer ze rijkelijk in met de lekkerste geitenkaas, citroen crème, avocado krulletjes en verse tuinkers. Hemels! 

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
zesteur illustratie the lemon kitchen
TOOL
Zesteur
geitenkaas crostini met citroen créme en avocado met tuinkers

Geitenkaas crostini met citroencrème, avocado & tuinkers

Gang ontbijt en lunch
Keuken Frans
Trefwoord avocado recepten, citroen recepten, geitenkaas recepten, gezonde lunch, gezonde recepten, lemoncurd
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
Auteur Jadis
TOOLS
  • handrasp/zesteur
  • oven
INGREDIËNTEN
  • 4 tl lemoncurd
  • ½ avocado
  • citroencrème of lemoncurd citroencréme recept
  • 2 stuks mini paasstol Crisp
  • bio citroen
  • tuinkers
  • salt flakes
BEREIDING
  • Verwarm de oven voor op 190 graden hete lucht.
  • Wil je zelf de citroen crème maken? Bekijk dan dit recept oor de bereidingswijze.
  • Snijd de paasstol in zo dun mogelijk dunne plakjes en leg op bakpapier 8 minuten in de oven. Het is belangrijk dat je erbij blijft omdat de ene oven sneller dan de andere oven werkt. Dus als ze goudbruin kleuren en knapperig zijn kan je ze uit de oven halen.
  • Smeer ze rijkelijk in met de geitenkaas, verdeel een theelepeltje citroen créme overheen en strooi daar wat citroenkrulletjes (zeste) en verse tuinkers over. Voor de liefhebber is een snufje salt flakes nog lekker.

Paas RECEPTEN MET CITROEN

Het maken van paas recepten is gezellig om samen te doen en een dankbaar werkje. Het is (eigenlijk altijd) zó veel lekkerder als het vers gemaakt wordt. Ben je op zoek naar nog meer paas recepten? Kijk dan bijvoorbeeld eens op deze pagina’s:

 

PAAS STOL CROSTINI

In de paas stol van Crisp zit niet alleen ‘echte’ amandelspijs, maar ook pistachenootjes en citrusvruchten. Erg lekker als. je het mij vraagt, ze hebben ook een grote paasstol variant! Ga jij aan de slag met deze paasstol crostini of misschien een van deze andere lekkere recepten? Laat het dan in een reactie hieronder weten. Vind ik superleuk! 

Lemoncurd sandwiches met geitenkaas & avocado

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept