Kruidenboter met gerookte knoflook & citroen

Kruidenboter met gerookte knoflook & citroen

Het is zó makkelijk om je eigen heerlijke kruidenboter te maken. In deze versie heb ik citrusrasp & sap, gerookte knoflook, Lurpak boter (mijn favoriet) en verse kruiden gebruikt. Ik vind ongeveer alles lekker wat gerookt is, jullie ook? Om kruidenboter met gerookte knoflook & citroen te maken heb je maar een paar ingrediënten nodig. Hieronder geef ik je graag een tip hoe je de kruidenboter in een mooi rondje krijgt, zoals je in restaurants ziet.


Serveertip: lekker bij een mandje stokbrood, of om je vis/vlees in te bakken of te serveren op een mals gebakken biefstuk!

Maak ook eens citrusboter!

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Kruidenboter met gerookte knoflook & citroen

Kruidenboter met gerookte knoflook & citroen

Gang Bijgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord gerechten met citroen, gerechten met citroen recepten met citroen, kruidenboter, verse kruiden, voorgerechten met citroen, zelf kruidenboter maken
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 20 minuten
Auteur Jadis
TOOLS
  • Handrasp
  • Mixer
  • citruspers
INGREDIËNTEN
  • 250 gram gezouten roomboter Lurpak boter
  • 1 biologische citroen
  • 2 gerookte knoflook teentjes te koop bij de groenteboer of supermarkten
  • 1 handje vol verse bieslook
  • 1 handje vol krul of platte peterselie
BEREIDING
  • Laat eerst je de roomboter even buiten de koelkast, waardoor het eerder op kamertemperatuur komt, zachter wordt en het makkelijker mengt met de kruiden. Pak de roomboter en snijd in vierkantjes van 2 centimeter bij 2 centimeter in leg een grote bak.
  • Vervolgens hak je de bieslook, peterselie en gerookte knoflook fijn. Was de biologische citroen en rasp vervolgens de citroen, voeg de (rasp) zest toe aan de roomboter, een eetlepel citroensap en meng het geheel met een vork of een mixer. Het is belangrijk dat je even goed blijft doorroeren dan trekken de smaken er het beste in.
  • Breng vervolgens op smaak met wat peper.
  • Vergeet niet dat de citrusrasp ook smaak versterkt dus zout heb je (eigenlijk) niet nodig.
  • Wil je het serveren zoals op de foto? Pak dan wat plasticfolie en doe de kruidenboter op de plasticfolie (beetje uitgesmeerd) en wikkel de plasticfolie er omheen. Rol om zodat het een langwerpige en ronde staaf wordt. Zorg ervoor dat de buitenkant dicht zit en leg minimaal een uur in de vriezer. Daarna kan je er met een koksmes (even warm maken) en mooie plakken van snijden!

Recepten met citroen

Het maken van je eigen gerechten is een dankbaar werkje. Het is zó veel lekkerder als het vers gemaakt wordt. Ben je op zoek naar nog meer recepten met bijvoorbeeld wraps en citroen? Kijk dan eens op deze pagina’s:   Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte