+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

Ik ben écht van het zelf maken. Als ik ergens ga dineren en je krijgt een mandje met brood en kruidenboter dan ben ik altijd nieuwsgierig wat voor boter je erbij krijgt. Als dat margarine is uit een pakje, dan ben ik eerlijk gezegd teleurgesteld. Het is zó makkelijk om je eigen heerlijke kruidenboter te maken. In mijn versie heb ik citrusrasp, heerlijke biologische roomboter en verse kruiden gebruikt. Om een citrusboter te maken heb je maar een paar ingrediënten nodig.

Roomboter

Regelmatig hoor je mensen praten over het gebruik van roomboter dat je beter magarine of plantaardige boter kan eten. Maar daar ben ik het niet mee eens! Naar mijn mening kan je beter een natuurlijk product eten, dan een bewerkt product. Verder vind ik roomboter gewoon véél lekkerder!

Frisse citrusboter met verse kruiden

Ingrediënten (2 personen)
½ pak Veco Zuivel of roomboter van Lurpak (ongezouten)
1 citroen (biologisch)
1/2 limoen
2 gram verse bieslook
3 gram verse krul peterselie

Benodigdheden:
handrasp
mixer

Bereidingswijze

1. Als eerste laat je de roomboter buiten de koelkast, waardoor het eerder op kamertemperatuur komt en het makkelijker mengt met de kruiden. Pak de roomboter en snijd in vierkantjes van 2 centimeter bij 2 centimeter in leg een groot bakje.
2. Vervolgens snijd je de bieslook en peterselie in kleine stukjes.
3. Was de citrusvruchten en rasp vervolgens de limoen en citroen, voeg de (rasp) zest toe aan de roomboter en meng het geheel met een vork of een mixer. Voeg wat druppels van de limoen en citroen toe. Breng vervolgens op smaak met wat peper! Vergeet niet dat de citrusrasp ook smaak versterkt dus zout heb je (eigenlijk) niet nodig!

Wil je meer sausjes zelf maken? Maak dan eens alioli of citroenmayonaise!

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse bij The Lemon Kitchen
Ik ben Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie & proef je overal in terug. Eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder

Laatste artikelen van Jadis Schreuder

Blijf op de hoogte van
The Lemon Kitchen. Maandag, woensdag & vrijdag nieuwe recepten!
Waarvan 1 vegetarisch.

Nieuwsbrief

Share This