Ik ben écht van het zelf maken. Als ik ergens ga dineren en je krijgt een mandje met brood en kruidenboter dan ben ik altijd nieuwsgierig wat voor boter je erbij krijgt. Als dat margarine is uit een pakje, dan ben ik eerlijk gezegd teleurgesteld. Het is zó makkelijk om je eigen heerlijke kruidenboter te maken. In mijn versie heb ik citrusrasp, heerlijke biologische roomboter en verse kruiden gebruikt. Om een citrusboter te maken heb je maar een paar ingrediënten nodig.

Roomboter

Regelmatig hoor je mensen praten over het gebruik van roomboter dat je beter magarine of plantaardige boter kan eten. Maar daar ben ik het niet mee eens! Naar mijn mening kan je beter een natuurlijk product eten, dan een bewerkt product. Verder vind ik roomboter gewoon véél lekkerder!

Frisse citrusboter met verse kruiden

Ingrediënten (2 personen)
½ pak Veco Zuivel of roomboter van Lurpak (ongezouten)
1 citroen (biologisch)
1/2 limoen
2 gram verse bieslook
3 gram verse krul peterselie

Benodigdheden:
handrasp
mixer

Bereidingswijze

1. Als eerste laat je de roomboter buiten de koelkast, waardoor het eerder op kamertemperatuur komt en het makkelijker mengt met de kruiden. Pak de roomboter en snijd in vierkantjes van 2 centimeter bij 2 centimeter in leg een groot bakje.
2. Vervolgens snijd je de bieslook en peterselie in kleine stukjes.
3. Was de citrusvruchten en rasp vervolgens de limoen en citroen, voeg de (rasp) zest toe aan de roomboter en meng het geheel met een vork of een mixer. Voeg wat druppels van de limoen en citroen toe. Breng vervolgens op smaak met wat peper! Vergeet niet dat de citrusrasp ook smaak versterkt dus zout heb je (eigenlijk) niet nodig!

Wil je meer sausjes zelf maken? Maak dan eens alioli of citroenmayonaise!

Print Friendly, PDF & Email
on 3 april 2018

Oeh lekker! En wat een mooie foto’s weer!

on 3 april 2018

Lief! Dankjewel

on 4 april 2018

Dit ziet er heerlijk uit. En ik vind het fijn dat er geen knoflook in zit. Daarom zou ik deze zeker wel eens willen proberen.

on 4 april 2018

Ik hou niet van boter, maar dit zou ik nog weleens lekker kunnen vinden op een toastje of cracker. Misschien ook wel lekker verfrissend voor de zomer.

on 4 april 2018

Wat heb je toch iedere keer weer lekkere recepten…. yum! 🙂

on 4 april 2018

Hoe krijg je het toch voor elkaar, elke keer zulke lekkere dingen waarvan ik denk, kan je dat zelf maken. Natuurlijk dat blijkt wel. Dit ziet er ook weer heel goed uit!

on 4 april 2018

Haha! Ja dat kan je zeker 🙂

on 4 april 2018

altijd kom je met aparte recepten, die altijd leuk zijn om te lezen!😃

on 4 april 2018

Wauw, zo’n mooie foto! Het is eerlijk gezegd nog nooit in me opgekomen om zelf kruidenboter te maken. Lijkt me erg lekker, alleen eten mijn vriend en ik niet genoeg boter om dit op te krijgen vooraleer het slecht wordt. Op restaurant, daarentegen … :’D

on 4 april 2018

Lief je bericht! Dankjewel. Ja je kan boter heel lang bewaren dus wie weet als je ooit een feestje of verjaardag hebt!

on 4 april 2018

Wauw! Heel mooi en het lijkt me ook heel lekker. Ik ga dit testen met mijn vriend, want die is gek op deze dingetjes proberen. Ik ben zelf niet zo’n ster in de keuken, haha 🙂

on 4 april 2018

Als ik jouw artikels lees, krijg ik altijd honger! Dit ziet er echt super lekker uit bij een ovenvers broodje! 😀

on 4 april 2018

Ik vind het ook veel lekkerder tafelen als ik weet dat iemand echt moeite heeft gedaan om iets lekkers op tafel te zetten. Vooral het frisse in dese boter spreekt mij aan. Zelf zal ik wel voor een plantaardige boter kiezen omdat ik geen melkproducten gebruik 🙂

on 4 april 2018

Dat ziet er zo lekker uit! Deze ga ik opslaan.

on 4 april 2018

Daar zou ik nou nooit opgekomen zijn, citroen aan de boter toevoegen. Het klinkt overheerlijk in iedere geval.

on 4 april 2018

Zalig! Ga de pagina bewaren voor binnenkort. Dit komt zeker op tafel bij één van mijn toekomstige BBQ feestjes!

on 6 april 2018

Wat leuk, hier had ik nou zelf nooit op gekomen, lijkt me wel lekker fris voor in de zomer <3

on 6 april 2018

Oh wat heerlijk lijkt me dit! Ik ben ook gek op zelfgemaakte boter en let hier ook echt op als we uit eten gaan!

on 7 april 2018

Wat een leuk en simpel recept! Deze zomer maar eens proberen, lijkt mij lekker fris!

on 11 april 2018

Ik vind dat je deze boter ook prachtig in beeld hebt gebracht. Mooie foto!

on 11 april 2018

Dankjewel <3

on 4 mei 2018

Wat een prachtige foto’s en styling gebruik je op je website. Krijg helemaal zin om zelf meer foodphotography te gaan doen. En wil al je recepten uitproberen. Misschien slim dat ik eerst een ‘Lemon Tree’ aanschaf.

on 9 mei 2018

zo maak ik het al eeuwen ! wat leuk om een recept uit mijn studententijd terug te zien ! enne….natuurlijk maak je dat met roomboter

Write a comment:

*

Your email address will not be published.