Ik ben écht altijd al van het zelf maken. Als ik ergens ga dineren en je krijgt een mandje met brood en kruidenboter dan ben ik altijd nieuwsgierig wat voor boter je erbij krijgt. Als dat margarine is uit een pakje, dan ben ik eerlijk gezegd teleurgesteld. Het is zó makkelijk om je eigen heerlijke kruidenboter te maken. In mijn versie heb ik citrusrasp, heerlijke biologische roomboter en verse kruiden gebruikt. Om een citrusboter te maken heb je maar een paar ingrediënten nodig. Frisse citrusboter met verse kruiden!
Regelmatig hoor je mensen praten over het gebruik van roomboter dat je beter magarine of plantaardige boter kan eten. Maar daar ben ik het niet mee eens! Naar mijn mening kan je beter een natuurlijk product eten, dan een bewerkt product. Verder vind ik echte roomboter het liefst gezouten gewoon véél lekkerder! Zie hieronder het citrusboter recept.
Wil je meer sausjes zelf maken? Maak dan eens alioli of citroenmayonaise!
Zo is het bijvoorbeeld heel lekker om te laten smelten over de mais van de big green Egg of te laten smelten over pompoen wat uit de oven komt!
24 reacties
hmm! citroen door je boter lijkt me wel lekker eigelijk
zo maak ik het al eeuwen ! wat leuk om een recept uit mijn studententijd terug te zien ! enne….natuurlijk maak je dat met roomboter
Wat een prachtige foto’s en styling gebruik je op je website. Krijg helemaal zin om zelf meer foodphotography te gaan doen. En wil al je recepten uitproberen. Misschien slim dat ik eerst een ‘Lemon Tree’ aanschaf.
Ik vind dat je deze boter ook prachtig in beeld hebt gebracht. Mooie foto!
Dankjewel <3
Wat een leuk en simpel recept! Deze zomer maar eens proberen, lijkt mij lekker fris!
Oh wat heerlijk lijkt me dit! Ik ben ook gek op zelfgemaakte boter en let hier ook echt op als we uit eten gaan!
Wat leuk, hier had ik nou zelf nooit op gekomen, lijkt me wel lekker fris voor in de zomer <3
Zalig! Ga de pagina bewaren voor binnenkort. Dit komt zeker op tafel bij één van mijn toekomstige BBQ feestjes!
Daar zou ik nou nooit opgekomen zijn, citroen aan de boter toevoegen. Het klinkt overheerlijk in iedere geval.
Dat ziet er zo lekker uit! Deze ga ik opslaan.
Ik vind het ook veel lekkerder tafelen als ik weet dat iemand echt moeite heeft gedaan om iets lekkers op tafel te zetten. Vooral het frisse in dese boter spreekt mij aan. Zelf zal ik wel voor een plantaardige boter kiezen omdat ik geen melkproducten gebruik 🙂
Als ik jouw artikels lees, krijg ik altijd honger! Dit ziet er echt super lekker uit bij een ovenvers broodje! 😀
Wauw! Heel mooi en het lijkt me ook heel lekker. Ik ga dit testen met mijn vriend, want die is gek op deze dingetjes proberen. Ik ben zelf niet zo’n ster in de keuken, haha 🙂
Wauw, zo’n mooie foto! Het is eerlijk gezegd nog nooit in me opgekomen om zelf kruidenboter te maken. Lijkt me erg lekker, alleen eten mijn vriend en ik niet genoeg boter om dit op te krijgen vooraleer het slecht wordt. Op restaurant, daarentegen … :’D
Lief je bericht! Dankjewel. Ja je kan boter heel lang bewaren dus wie weet als je ooit een feestje of verjaardag hebt!
altijd kom je met aparte recepten, die altijd leuk zijn om te lezen!?
Hoe krijg je het toch voor elkaar, elke keer zulke lekkere dingen waarvan ik denk, kan je dat zelf maken. Natuurlijk dat blijkt wel. Dit ziet er ook weer heel goed uit!
Haha! Ja dat kan je zeker 🙂
Wat heb je toch iedere keer weer lekkere recepten…. yum! 🙂
Ik hou niet van boter, maar dit zou ik nog weleens lekker kunnen vinden op een toastje of cracker. Misschien ook wel lekker verfrissend voor de zomer.
Dit ziet er heerlijk uit. En ik vind het fijn dat er geen knoflook in zit. Daarom zou ik deze zeker wel eens willen proberen.
Oeh lekker! En wat een mooie foto’s weer!
Lief! Dankjewel