COMFORT FOOD
Als je het makkelijk zelf kan maken en het is veel lekkerder. Dan zie ik zelf geen reden om het kant en klaar te kopen. Ik vind het super leuk om de keuken in te duiken en zoiets als kip kerrie salade met ananas zelf te maken. Kip haal ik eigenlijk altijd bij de poelier of slager. Ik wil zeker weten dat ik een eerlijk en lekker stukje vlees heb! Deze salade staat echt zo op tafel en is ideaal voor verjaardagen, feestjes en simpelweg voor op je boterham!
Oorspronkelijk is kerrie een mix wat vooral in India, Engeland en Suriname gebruikt wordt in curry’s. Blijkbaar bestaat er dus geen specerij die kerrie heet, het is eigenlijk een mengsel van meerdere specerijen. Zo heb ik voor deze salade gebruik gemaakt van massala kruiden, vergelijkbaar met kerrie uit een potje maar heeft net iets meer smaak. Waar wordt kerrie dan precies van gemaakt? Het kan blijkbaar verschillen wat en hoeveel er van welke kruiden/specerijen gebruikt wordt. Hieronder zie je een overzicht wat je sowieso in kerrie kan proeven.
Serveertip: lekker met geroosterd (zuurdesem) brood, stokbrood of op een toastje! Liever een gezondere variant? Gebruik dan Griekse yoghurt in plaats van mayonaise.
Het maken van je eigen gerechten is een dankbaar werkje. Het is zó veel lekkerder als het vers gemaakt wordt. Ben je op zoek naar nog meer recepten met citroen, zoals deze kip kerrie ananas salade? Kijk dan eens op deze pagina’s:
Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?