1,½eetlepelskerriepoeder of massalate koop bij de supermarkt of toko's
2eetlepelsmayonaise
1kip of groentebouillonblokje
Instructions
Kook eerst een liter water en voeg hierbij een bouillonblokje en een theelepel kerriepoeder, roer even en zet het pannetje op middelhoog vuur. Snijd vervolgens de kipfilet in 2 lange stukken en voeg deze toe aan de bouillon. Laat ongeveer 15 minuten koken tot het gaar is.
Haal de kip uit de bouillon en laat even afkoelen. Pluk vervolgens met twee vorken of met de hand er slierten (pulled chicken) van.
Snijd de ananas in kleine blokjes en meng de kip met de kerriepoeder, mayonaise, fijngehakte peterselie, 1 eetlepel verse citroensap en citroenrasp. Breng de salade op smaak met wat zout en peper. Serveertip: lekker met geroosterd brood, stokbrood of op een toastje! Liever een gezondere variant? Gebruik dan bijvoorbeeld Griekse yoghurt in plaats van mayonaise.