Deze keuken zit vol smaak, geur en kleur. Ze koken met veel verse en lekkere ingrediënten, kruiden en specerijen. Biryani wordt meestal gemaakt bij speciale gelegenheden zoals tijdens het feest Divali, dat een rij lichtjes betekent. Tijdens dit feest vieren de Hindoes het feest van het licht. Mijn recept is een snelle variant van biryani. Ik heb het gerecht op smaak gebracht met Herbamare Kruidenzout. Zie hieronder mijn Kip Briyani met Jasmijnrijst, frisse yoghurt komkommer dip en zuur!
Kip BIRYANI
Biryani is een typisch Indiaas rijstgerecht dat in ghee (geclarifieerde boter) gebakken wordt en vervolgens met water, kruiden en specerijen wordt gegaard. Voor dit recept heb ik ervoor gekozen om naar de toko te gaan en een kruidenmix te halen. Natuurlijk is het ook lekker om het zelf te maken, maar dit is zeker geen must.
Benieuwd wat er allemaal in zit? De bekende Indiase biryani kruidenmix/currypasta bestaat uit:
- kurkuma
- komijnzaad
- zwarte peper
- paprika
- korianderzaad
- kaneel
- piment
- citroenzuur
- knoflook
- garam masala
- saffraan (dit kan ook extra worden toegevoegd)
Eén reactie
Mooi recept. Gezond denk ik?