Afgelopen zomer ben ik samen met mijn vriend naar Kos op vakantie gegaan. We zijn gek op de Griekse eilanden met prachtige stranden, altijd mooi weer en het mega lekkere eten! Uiteten gaan in andere landen vind ik altijd een feestje omdat je nieuwe smaken en inspiratie kan opdoen. Griekse risotto had ik nog nooit op, wel Italiaanse maar dit is een snelle variant. Griekse risotto (orzo) met beurre-blanc, kip en venkel is echt comfort food. Makkelijk om te maken en smaak bommetje. Deze risotto vraagt om een zuurtje en die zit er natuurlijk in!
Deze bijzondere ‘orzo’ ook wel riso genoemd is een Mediterrane rijst/pasta soort dat je heel makkelijk kan combineren in allerlei hemelse gerechten. Maak bijvoorbeeld ook eens orzo met pesto, zalm en gegrilde prei!
*Orzo ook wel Rossini genoemd (Italiaans voor gerst) is een gedroogde pastasoort. De vorm en grootte is vergelijkbaar met een rijstkorrel. Het gaart alleen veel sneller dan gewone risotto, handig als je weinig tijd hebt! Verkrijgbaar in allerlei supermarkten.
*Gerookte knoflook kan je bij de Albert Heijn verkrijgen en geeft je gerecht net meer een rooksmaak en diepgang. Het zijn gewoon grote knoflook bollen maar dan even gerookt in een rook oventje door de AH.
*Lurpak roomboter (Deense boter)
Het is echt onze favoriete boter! Lurpak is een lichtgekleurde boter gemaakt van volle melk. Het proces begint met 20 kg volle melk waarvan 1 kg boter wordt gemaakt. Er melkzuurculturen aan toegevoegd. Deze geven een fris en lichte aroma, dat samen met het romige karakter voor een fantastische boter zorgt. Er wordt verder niets aan toegevoegd, behalve een klein beetje zout aan de licht-gezouten variant.
Het maken van je eigen gerechten is een dankbaar werkje. Het is zó veel lekkerder als het vers gemaakt wordt. Ben je op zoek naar nog meer recepten met citroen? Kijk dan eens op deze pagina’s:
Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?
3 reacties
Risotto staat hier regelmatig op tafel, echt heerlijk. Deze variantie ken ik nog niet maar sla ik zeker even op. Ik weet alleen nog niet of ik dan ook venkel ga gebruiken, want dat is niet echt favoriet hier.
Oeh wat ziet dit er goed uit. Heb pas een maand geleden voor het eerst risotto op, ga dit recept gelijk even opslaan!
Wat een handig alternatief om risotto te eten als je niet veel tijd hebt! Echt lekker lijkt me dit!
Ilona