Groene salade met munt, citroen, croutons en geiten yoghurtdressing

Groene salade met munt, citroen, croutons en geiten yoghurtdressing

Een eenvoudige en gezonde groene salade met rijke smaken. De gekarameliseerde venkel, doperwten en courgette passen goed bij het krokante van de zuurdesem croutons, het frisse van de citroen en het romige en zachte van de geiten yoghurtdressing. Ik kook graag met geitenzuivel, je kan er alle kanten mee op! Het heeft een diepe rijke, zachte en frisse smaak dat goed combineert met allerlei smaken. In mijn kookboek zie je ook meerdere recepten met geitenyoghurt voorbij komen, zowel zoet als hartig. Samen met Ontdek de Geit heb ik met geitenyoghurt een recept ontwikkelt én een hele leuke video opgenomen met Boer Jasper. Je leest er hieronder meer over! 

 

Ontdek de Geit

In samenwerking met Ontdekt de Geit heb ik een paar maanden geleden een súper leuk filmpje opgenomen bij de geitenboerderij. Samen met nog een paar andere foodies hebben we ieder een onderdeel van de keten opgenomen. Boer Jasper heeft mij meegenomen de stal in waar de geiten gemolken worden. Het is een fris, vrolijk en informatief filmpje geworden. Ben je benieuwd naar de video? Bekijk ‘m hier! 

 

Geitenyoghurt dressing

Ben je opzoek naar een frisse, gezonde en verrassend lekkere dressing ? Dan kan ik je echt geitenyoghurt dressing aan raden. Je maakt het in een handomdraai en het is lekker romig, fris en smaakvol. Serveer het bijvoorbeeld bij deze groene salade met munt, citroen en croutons! 

 

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Handpers type 2 illustratie
TOOL
Citruspers
zesteur illustratie the lemon kitchen
TOOL
Zesteur
groene salade geitenyoghurt dressing croutons venkel gezond

Groene salade met munt, citroen, croutons en geiten yoghurtdressing

Gang Hoofdgerecht of lunch
Keuken Italiaans
Trefwoord biologische citroen, geiten yoghurt, geitenzuivel, gezonde recepten, gezonde salade, salade recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 2 personen
Auteur Jadis
TOOLS
  • oven
  • Handrasp en/of zesteur
  • mandoline
INGREDIËNTEN
  • 100 ml geitenyoghurt
  • ½ biologische citroen
  • 2 zuurdesem boterhammen
  • ½ bio courgette
  • 1 kleine bio venkel
  • 100 g bio diepvries doperwten
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • snuf zout & peper
  • verse munt
BEREIDING
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd het brood in blokjes van 1 bij 1 centimeter en verdeel er een eetlepel olijfolie overheen en hussel door elkaar, zet ongeveer 8 minuten in de oven totdat ze goudbruin worden.
  • Snijd de onderkant én het randje van de uiteinden van de venkel af. Snijd de venkel in dunne plakken en halveer ze. Pak een anti aanbak pan en doe er een scheut olijfolie in. Bak ze totdat ze karameliseren. Zet het vuur uit.
  • Geiten yoghurtdressing
  • Meng 100 ml geitenyoghurt met 1 theelepel extra vergine olijfolie, zeste (rasp) van een halve citroen en 5 verse munt blaadjes (fijngehakt). Proef even en breng op smaak met zout en peper.
  • Was ondertussen de courgette af met water, dep droog en snijd de halve courgette in hele dunne slierten met een mandoline of een goed koksmes. Knijp een halve citroen uit en hussel de courgette met sap. Courgette is namelijk rauw erg lekker!
  • Doe nu ook de diepvries doperwten in de pan met de venkel erbij, zet het vuur middelhoog en als de doperwten na 1-2 minuten felgroen worden weet je dat ze gaar zijn. Serveer de salade op een mooie schaal. Verdeel de courgette erbij en strooi de croutons met verse munt op het laatste moment over de salade.

Geiten producten

De vraag naar geitenzuivel, geitenvlees en geitenkaas neemt in Nederland steeds meer toe. Ik vind het daarom ook erg leuk om aan deze mooie campagne mee te werken. Mijn voorkeur gaat vrijwel altijd uit naar geiten zuivel omdat het licht verteerbaar is en ik vind het simpelweg lekkerder.

 

Ben je opzoek naar nog meer inspiratie met geitenzuivel of geitenkaas?

Maak dan bijvoorbeeld eens:

 

groene salade geitenyoghurt dressing croutons venkel gezond
Samenwerking met Ontdek De Geit

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte