Asperges, ik krijg er geen genoeg van. Afgelopen weekend heb ik tijdens een Le Creuset kookdemo frisse aspergesoep gemaakt en vandaag heb ik zin in gegrilde asperges met garnaaltjes, roodlof & Hollandaisesaus. Je kan met asperges alle kanten op. Ik vind het vooral leuk dat de witte asperges seizoensproducten zijn. Zo kijk ik er elk jaar weer naar uit. Iedereen zoekt weer nieuwe inspiratie en daarom heb ik dit recept gemaakt! De roodlof (een kruising tussen witlof en Italiaanse radicchio) heb ik kort gegrild, daardoor worden ze nog lekkerder! De Hollandaisesaus heb ik erbij geserveerd omdat het heel natuurlijk een super lekkere saus is én net zoals de Asperges een oerhollandse product!
Zie hieronder het gegrilde asperges recept.
Een bijzondere groentesoort met een soort ‘kroontje’. Zowel de groene als de witte vind ik heerlijk, maar toch heb ik het meest met de witte. Asperges zijn heel gezond de bereidingsmogelijkheden zijn oneindig. De asperge heeft van zichzelf niet een overheersende smaak waardoor je alle kanten op kan. Wat is nou het verschil tussen de groene en de witte asperges? De groene asperges groeien boven de grond en maken dus chlorofyl (groene kleurstof) aan. De witte asperges groeien onder de grond en daardoor blijven ze prachtig en stralend wit! Een van de redenen waarom het ook ‘witte goud’ genoemd wordt.
Het maken van je eigen gerechten is een dankbaar werkje. Het is zó veel lekkerder als het vers gemaakt wordt. Ben je op zoek naar nog meer recepten met citroen?
Kijk dan eens op deze pagina’s:
Â
Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?