Gazpacho met crostini, koriander en geitenkaas

Gazpacho met crostini, koriander en geitenkaas

Gazpacho is van oorsprong een koude Spaanse soep, die je tussen de middag als afkoeler op je gemakje eet. Ik ben gek op koude soep, daarom maak ik graag verschillende variaties.
De mogelijkheden zijn namelijk eindeloos! Voor deze variant gebruiken ik alleen gele en groene groente, zodat je een mooie kleur behoudt.
Het is gemakkelijk om te maken en mega gezond.


Gazpacho met crostini

Doe de groente in de blender met knoflook, ui, citrus en je hebt een lekkere koude soep. Voor het romige van de soep gebruiken we graag avocado, het geeft een mooie kleur en gladde structuur. Bij een soep hoort een knapperige crostini, ik ben op koriander olie in combinatie met geitenkaas. Deze kaas is echt gevaarlijk lekker!
Gazpacho met crostini, koriander en geitenkaas staat binnen 15 minuten op tafel!

Smakelijk!

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Zelf maken van gazpacho's is makkelijk en leuk! Gazpacho met crostini, geitenkaas en koriander is erg lekker én gezond.

Gazpacho met crostini, geitenkaas en koriander

Gang lunch
Keuken Spaans
Trefwoord citroen recepten, gazpacho, groente gerechten, groente soep, makkelijk recept, nazomer recepten, Spaanse recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 0 personen
Auteur Jadis
TOOLS
  • Pan
  • Handrasp/rasp
  • Staafmixer/blender
INGREDIËNTEN
  • 2 avocado’s
  • 1 komkommer
  • 200 g gele of oranje cherrytomaatjes
  • 1 limoen
  • 2 sjalotjes
  • 1 groene of gele paprika
  • 1 biologisch groente bouillon blokje
  • 300 g gare garnalen
  • Scheutje azijn of 1 el biologisch citroensap

Crostini

  • 2 el olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 bosje koriander
  • 4 sneetjes brood
  • Snufje peper en zout
BEREIDING
Gazpacho
  • Snijd eerst de paprika, komkommer, avocado, cherry-tomaatjes in stukken van 2 cm bij 2 cm. Voeg de versnipperde ui en fijn gehakte knoflook toe.
  • Meng daarna het bouillon blokje samen met lauw warm water tot het is opgelost en voeg dit toe aan de rest van de groente, kruiden en azijn. Rasp de limoenschil totdat je op het witte komt en voeg ook toe aan het geheel. Snijd de limoen door tweeën en voeg het sap toe.
  • Mix vervolgens alles tot het een glad mengsel en breng op smaak met peper en zout, voeg de garnalen als laatste toe en versier wat koriander blaadjes erover.
Crostini
  • Mix nu de olijfolie met de koriander, knoflook, peper en zout naar smaak en wat limoensap tot het een kruiden olie is geworden.
  • Smeer vervolgens de boterhammen in met de kruide olie en zet voor 3 minuten op 200 graden in de oven tot je een knapperige crostini hebt gekregen. Rasp als laatste (zoveel je wilt) Old White over de crostini en dit lekkere maaltje is klaar om op te eten!
    Tip: Houd je niet van koriander? Geen probleem, bieslook of basilicum is ook lekker!

Recepten met citroen

Het maken van je eigen gerechten is een dankbaar werkje. Het is zó veel lekkerder als het vers gemaakt wordt. Ben je op zoek naar nog meer recepten met citroen?

Kijk dan eens op deze pagina’s:

 

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

17 reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept