Met deze groene gazpacho met rivierkreeftjes kun je de zomer altijd in huis halen, ook al is het geen zomer meer. Soms heb je producten of recepten die je zo lekker vindt. Dat je ze elke week wel kunt eten, net zoals wij elke week wel sushi kunnen eten. Dit recept is lekker, fris en je hebt gelijk je dagelijkse hoeveelheid groenten binnen! Bij deze het recept voor groene gazpacho met rivierkreeftjes en groene tabasco.

Foodybox

Van Kroon op het Werk kregen we deze zomer een mooie foodybox. Hier zaten ook twee soorten Tabasco in. De groene variant en de rode, samen met een leuk houdertje. Tabasco is gemaakt van tabascopepers, azijn en zout. Het recept voor de saus is al meer dan 100 jaar familiegeheim. De groene tabasco is gemaakt van groene pepers en is minder scherp. Van beide varianten heb je echt maar een paar druppels nodig. Het geeft net altijd een hartige en pittige smaak aan je gerechten. Leuk om de groene variant te kunnen testen!

Groene gazpacho met rivierkreeftjes

  • Ingrediënten:
  • 1/2 Komkommer
  • 1 avocado
  • theelepeltje azijn
  • 200 gr. gele cherrytomaten
  • 1 limoen
  • 100 gr. rivierkreeftjes
  • Peterselie/koriander ( kan ook weggelaten worden)
  • Groene tabasco
  • Peper & Zout

* Je kunt voor dit recept een blender, keukenmachine of staafmixer gebruiken.

Bereidingswijze:
1. Was de komkommer en halveer deze. Je kunt de zaadlijsten en schil gewoon laten zitten. Snijd in kleinere stukjes, zodat het in de blender past. Voeg een snufje zout toe en blender fijn, tot een mengsel.
2. Was de cherrytomaten en voeg toe aan het komkommermengsel. Meng vervolgens fijn.
3. Maak vervolgens de avocado schoon en voeg toe. Verwijder de stengels van de kruiden en voeg toe. Pers de helft van het sap van de limoen uit. Snijd de andere helft in partjes. Blender de avocado en kruiden fijn in het mengsel. Nu is het tijd om te proeven. Voeg eventueel nog wat peper en zout toe.

Vervolgens

4. Verdeel over de borden of glazen. Verdeel de  als laatste de rivierkreeftjes, voeg vervolgens een paar druppels groene tabasco toe en serveer met de limoenpartjes. Geniet van deze groene gazpacho met rivierkreeftjes![:en]Met deze groene gazpacho met rivierkreeftjes kun je de zomer altijd in huis halen, ook al is het geen zomer meer. Soms heb je producten of recepten die je zo lekker vindt. Dat je ze elke week wel kunt eten, net zoals wij elke week wel sushi kunnen eten. Dit recept is lekker, fris en je hebt gelijk je dagelijkse hoeveelheid groenten binnen! Bij deze het recept voor groene gazpacho met rivierkreeftjes en groene tabasco.

Wil je een andere gazpacho proberen? Maak dan eens gazpacho met garnalen en Old Amsterdam crostini!

Print Friendly, PDF & Email
on 21 juni 2017

Oehh ik heb nog nooit groene Gazpacho geprobeerd! Deze zomer ga ik deze maken 😀

on 12 januari 2018

Yummy dat ziet er echt zo lekker uit, snel eens proberen!

on 12 januari 2018

Klinkt als een hartige smoothie. 🙂 Helaas ben ik behoorlijk allergisch voor rode en groene peper, maar misschien dat een snufje zwarte peper en eventueel wat andere kruiden de boel alsnog op kunnen leuken. 🙂

on 12 januari 2018

nog nooit geprobeerd maar lijkt me wel lekker vooral met rivierkreeftjes erbij

on 12 januari 2018

Dat klinkt erg lekker! En ziet er ook nog eens mooi uit. Ik zet het recept op mijn lijstje.

on 12 januari 2018

Klinkt als een hele lekkere combi. Ik vond gazpacho vroeger vreselijk maar ik vind het nu erg lekker 🙂

on 12 januari 2018

Mmh dat ziet er heerlijk uit!

on 13 januari 2018

Dat ziet er zo lekker uit! Jammie!

Liefs, Eva
http://www.dark-rebel.com

on 17 januari 2018

Wat een aparte combi, maar toch eens proberen want het ziet er prima uit.

on 17 januari 2018

Het klinkt geweldig, maar voor nu hou ik me even bij stamppot, van de zomer zet ik deze eens op het menu ( manlief is dol op kreeftjes..)

on 17 januari 2018

Wauw! Dit ziet er echt heerlijk uit! Ik ga je blog in de gaten houden voor nog meer heerlijke recepten 🙂

on 17 januari 2018

Ik ben dol op rivierkreeftjes. Ga dit zeker eens proberen te maken.

on 17 januari 2018

Oeh, dit ziet er lekker uit! 🙂

on 17 januari 2018

Ziet er heerlijk uit! Ben zelf alleen niet zo van de koude soepen maar dit ziet er zo lekker uit dat ik hem toch op mijn lijstje zet!

on 17 januari 2018

klinkt heerlijk oosters! Koriander mag, maar mag niet teveel zijn dat het niet overheerst! mmmm wil ik wel is proeven.

on 18 januari 2018

Eerlijk gezegd had ik nog nooit van groene Gazpacho gehoord, maar het ziet er echt lekker uit.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.