+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

Met deze groene gazpacho met rivierkreeftjes kun je de zomer altijd in huis halen, ook al is het geen zomer meer. Soms heb je producten of recepten die je zo lekker vindt. Dat je ze elke week wel kunt eten, net zoals wij elke week wel sushi kunnen eten. Dit recept is lekker, fris en je hebt gelijk je dagelijkse hoeveelheid groenten binnen! Bij deze het recept voor groene gazpacho met rivierkreeftjes en groene tabasco.

Foodybox

Van Kroon op het Werk kregen we deze zomer een mooie foodybox. Hier zaten ook twee soorten Tabasco in. De groene variant en de rode, samen met een leuk houdertje. Tabasco is gemaakt van tabascopepers, azijn en zout. Het recept voor de saus is al meer dan 100 jaar familiegeheim. De groene tabasco is gemaakt van groene pepers en is minder scherp. Van beide varianten heb je echt maar een paar druppels nodig. Het geeft net altijd een hartige en pittige smaak aan je gerechten. Leuk om de groene variant te kunnen testen!

Groene gazpacho met rivierkreeftjes

  • Ingrediënten:
  • 1/2 Komkommer
  • 1 avocado
  • theelepeltje azijn
  • 200 gr. gele cherrytomaten
  • 1 limoen
  • 100 gr. rivierkreeftjes
  • Peterselie/koriander ( kan ook weggelaten worden)
  • Groene tabasco
  • Peper & Zout

* Je kunt voor dit recept een blender, keukenmachine of staafmixer gebruiken.

Bereidingswijze:
1. Was de komkommer en halveer deze. Je kunt de zaadlijsten en schil gewoon laten zitten. Snijd in kleinere stukjes, zodat het in de blender past. Voeg een snufje zout toe en blender fijn, tot een mengsel.
2. Was de cherrytomaten en voeg toe aan het komkommermengsel. Meng vervolgens fijn.
3. Maak vervolgens de avocado schoon en voeg toe. Verwijder de stengels van de kruiden en voeg toe. Pers de helft van het sap van de limoen uit. Snijd de andere helft in partjes. Blender de avocado en kruiden fijn in het mengsel. Nu is het tijd om te proeven. Voeg eventueel nog wat peper en zout toe.

Vervolgens

4. Verdeel over de borden of glazen. Verdeel de  als laatste de rivierkreeftjes, voeg vervolgens een paar druppels groene tabasco toe en serveer met de limoenpartjes. Geniet van deze groene gazpacho met rivierkreeftjes! Met deze groene gazpacho met rivierkreeftjes kun je de zomer altijd in huis halen, ook al is het geen zomer meer. Soms heb je producten of recepten die je zo lekker vindt. Dat je ze elke week wel kunt eten, net zoals wij elke week wel sushi kunnen eten. Dit recept is lekker, fris en je hebt gelijk je dagelijkse hoeveelheid groenten binnen! Bij deze het recept voor groene gazpacho met rivierkreeftjes en groene tabasco.

Wil je een andere gazpacho proberen? Maak dan eens gazpacho met garnalen en Old Amsterdam crostini!

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Mijn naam is Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de biologische citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie, voel & proef je overal in terug. Allemaal eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder
Samenvatting
recipe image
Naam recept
Groene gazpacho met rivierkreeftjes en Tabasco
Auteur
Gepubliceerd op
Totale kooktijd
Beoordeling
2.51star1star1stargraygray Based on 2 Review(s)

Blijf op de hoogte!
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

vegetarisch Italiaans 3-gangenmenu met citroen www.thelemonkitchen.nl

Nieuwsbrief

Share This