De Mexicaanse keuken ben ik de laatste tijd steeds meer aan het ontdekken. Mijn goede foodie vriendin Betty van Betty’s Kitchen heeft een mooie samenwerking met Santa Maria, en dat is best inspirerend! Zo heb ik laatst bij haar fajita’s op en dat heeft mij aan het denken gezet om ook een Mexicaans fajita’s recept te maken. Fajita’s zijn eigenlijk gevulde tortilla’s met vlees/vis, allerlei groenten, uien en Jalapeńo’s. Als ik Mexicaans of Tex-Mex eet, mag in ieder geval de avocado niet ontbreken! Fajita’s met halloumi, avocado, paprika en citroen is een vegetarische en gezonde variant. In plaats van zure room heb ik de romige avocado’s gebruikt.
Ook geschikt voor kinderen trouwens!
Een traditioneel Mexicaanse – Tex-Mex gerecht, waarbij de wraps goed gevuld zijn, vaak nog even de oven in gaan, zodat ze extra krokant worden. Daarbij wordt vrijwel altijd avocado (guacamole), en voor erbij tomaten salsa, zure room en kaas geserveerd. Oorspronkelijk aten ze fajita’s met steak. Eigenlijk is het aan jezelf hoe je ze maakt en welke ingrediënten je er in stopt, zolang je de tortilla’s maar goed vult! Wist je dat ze vroeger in Mexico avocado als ‘goedkope’ variant van boter aten?
Gek op Mexicaans?
Maak dan eens Taco Pulled Chicken met Chipotlé & citroen.
Het maken van je eigen gerechten is een dankbaar werkje. Het is zó veel lekkerder als het vers gemaakt wordt. Ben je op zoek naar nog meer recepten met citroen?
Kijk dan eens op deze pagina’s:
Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?
3 reacties
Meteen vanavond het fajita recept gemaakt, was erg lekker en fris, en metten fijn veel groente zo in de maaltijd!
Hi Jadis,
super lief deze mention van jou!!
Tex Mex is the best en zo krijgen we lekker zin in de zomer!
Jaaa jij bedankt voor de inspiratie!