+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

De Mexicaanse keuken staat erom bekend dat ze van een smaak explosie houden. Dit is een vrij simpel recept en erg lekker! Ik denk dat het voor het gehele gezin een gezond en lekker hoofdgerecht is. Het zijn pakketjes die je zo uit je hand kan eten met uit een lopende smaken van hartige pulled chicken, romig-frisse avocado en iets wat pittige chipotle. In dit recept is het belangrijk dat de kleine wraps even wat bruin en krokant worden in de pan of in de oven. Dat geeft net die extra bite. Het taco pulled chicken met avocado en chipotle recept staat hieronder!

De Mexicaanse keuken

Deze heerlijke keuken is een soort mix van de Azteekse en de Spaanse keuken. Maïs is het basis ingrediënt, dat tot verschillende vormen verwerkt wordt. Daarnaast komen chilipepers, tomaten en avocado bijna in elk gerecht voor. Een fris element is dan ook vaak essentieel om tot een smaakexplosie te komen. In Mexico gebruiken ze allerlei citrusvruchten van limoen, citroen tot zure sinaasappels. Chipolte is een saus gemaakt van gerookte Jalapeño en het is echt het proberen waard!

Taco pulled chicken met avocado en chipotle

Bereidingstijd: 3/4 personen | 30 minuten

Ingrediënten

  • Een pak 6/8 kleine wraps (het liefst mais)
  • 1 Biologische citroen
  • 500 gram kipfilet (bij de poelier het lekkerst)
  • 1 rijpe avocado
  • 1 groentebouillon blokje
  • Wat verse ijsbergsla
  • Verse rode peper
  • Verse kruiden zoals koriander en/of tuinkers
  • Chipotle saus (verkrijgbaar bij de AH & Jumbo)
  • 1/2 blik Zwarte bonenspread (verkrijgbaar bij de AH & Jumbo)

Benodigdheden

  • Handrasp
  • Anti aanbak pan
  • Steelpannetje 
  • Kaasschaaf

Bereidingswijze taco pulled chicken met avocado en chipotle

  1.  Als eerste haal je de avocado schil eraf en meng je de avocado met wat (1 a 2 eetlepels) verse citroensap, citroenrasp (1/2 citroen), een klein knoflookteentje (fijn) en wat zout en peper. Prak het geheel fijn met de vork of staafmixer.
  2.  Zet een steelpannetje met 1 liter groentebouillon op middelhoog vuur. Voeg ook nog wat sap van 1/2 citroen toe. Snijd vervolgens de kipfilet in dikke langwerpige stukken en voeg toe aan de bouillon. Laat ongeveer 8/10 minuten pruttelen totdat de kip gaar is. Zet vervolgens het vuur uit en haal de kip uit de bouillon. Laat even afkoelen.
  3.  Als de kip is afgekoeld pak je twee vorken (het kan ook met de hand) en je trekt er als het ware draadjes van. Breng op smaak met wat zout, peper en citroenrasp (zest).
  4.  Zet vervolgens de anti aanbak pan op middelhoog vuur en leg hier een voor een de wraps in. Zorg ervoor dat ze aan beiden kanten iets verkleuren. Gebruik de kaasschaaf om van de komkommer slierten van te maken.
  5.  Nu ga je de wraps vullen, schep als eerste de bonenspread in de wrap, vervolgens de pulled chicken, komkommer, daarna de ijsbergsla en de avocadopuree. Druppel naar smaak wat van de chipotle over de wrap. Als laaste nog wat rode peper en verse kruiden.Eetsmakelijk!

Serveertip: eten er ook kinderen mee? Dan kan je de chipotle en rode peper vervangen voor wat créme fraîche! 

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

Samenvatting
recipe image
Naam recept
Taco pulled chicken met avocado en chipotle
Auteur
Gepubliceerd op
Totale kooktijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 8 Review(s)
Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse bij The Lemon Kitchen
Ik ben Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie & proef je overal in terug. Eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder

Laatste artikelen van Jadis Schreuder

Blijf op de hoogte van
The Lemon Kitchen.
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

Nieuwsbrief

Share This