5stcornichons mini augurkjes en mosterdzaadjesKesbeke Fijne Tafelzuren
1elkappertjes
1stbiologische citroenrasp
snufzoutvlokken en zwarte peperMaldon
dille en bijvoorbeeld cressverse kruiden
Topping
4tlzure mayonaiseBelze of Kewpie m
stokbrood of oud brood
extra vergine olijfolie
Instructies
Maak van oud brood of stokbrood crostini's. Snijd ze in dunne plakken smeer in met een beetje olijfolie en rooster ze in de oven op 180 graden in ongeveer 8 minuten goudbruin.
Snijd de zalm in zo klein mogelijke blokjes en doe in een diepe bak. Snijd de augurkjes in dunne plakjes. Doe de kappertjes en zilveruitjes erbij en de geraspte citroen. Giet er 1 tl olijfolie bij en roer even. Breng op smaak met zoutvlokken en zwarte peper.
Verdeel de zalm tartaar over 4 mooie bordjes en verdeel per tartaar er een toefje mayonaise op. Strooi de verse dille en de cress erover en serveer met wat extra cornichons en een crostini. Tip: vis wat mosterdzaadjes uit het Kesbeke potje en meng door de tartaar en gebruik als topping.Smakelijk!