Het is alweer een tijd geleden dat ik een hemels stuk dadeltaart met koekjes op heb. Dat is heerlijk chewy, crunchy, zoet, zout en heeft iets verslavends. Deze taart heeft mij geïnspireerd om een dadel cranberry taart te maken. Omdat het morgen valentijn is wilde ik toch nog een recept online zetten. De prachtige kleur komt van de biologische cranberrysiroop van Terschellinger Cranberries. Ook heb ik deze siroop als suikervervanger gebruikt in de vulling.
Het is vooral de chewy dadel cranberry bodem die deze taart onweerstaanbaar maakt. Een leuk idee om voor je valentijn te maken. Dit schattige taartje is een makkelijk recept en hier kan je samen met twee vorkjes (of 1 vorkje) van genieten.
Wist je dat op Terschelling de cranberries nog met de hand geplukt worden en ze een heel breed assortiment hebben? Denk aan siroop, jam, compôte, verse cranberry’s (najaar) en de gedroogde cranberry’s zijn ook ideaal te gebruiken in een koek bodem zoals je in dit taartje ziet. Deze biologische producten vind je o.a. bij Ekoplaza. Ik heb afgelopen jaar 10 cranberry recepten ontwikkelt, zowel zoete als hartige cranberry recepten. Zie hieronder het gezonde dadel cranberry taartje met walnoten, citroen & kokos recept.
Kook jij ook graag met cranberry producten? Ben je opzoek naar een zoet recept met cranberry’s, zoals deze dadeltaart met cranberry? Maak dan bijvoorbeeld eens:
#samenwerking met Terschellinger Cranberries
Eén reactie
Lekker en leuk dat dit ook veganistisch kan, wij proberen dit zo vaam mogelijk te doen.