12stansjovis in olijfolieMsc-keurmerk (Fish Tales bijvoorbeeld)
100gParmezaanse kaas
1stknoflookteentje
Caesar dressing
5elmayonaise(zonder suiker)
1tlworchestershire saus
1/2biologische citroen
1kleine knoflookteen
1ansjovis
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden
Doe de Menopper aardappeltjes met een paar druppeltjes olijfolie, sap van een 1 citroen en 1 el Herbamare Kruidenzout in een ovenschaal. Hussel even en leg de maiskolf ernaast rooster de aardappeltjes en maïkolf in ongeveer 15-18 minuten goudbruin. Snijd de zijkanten van de gegrilde maïs af.
Kook de haricot verts of boontjes beetgaar in gezouten water. Bak ondertussen de kipfilet goudbruin met een paar druppeltjes olijfolie en zorg dat de kip gaar is. Laat de ‘m even rusten en snijd dan in dunne plakjes.
Gebruik als je wilt hetzelfde water voor de eieren als de haricot verts. Kook daarna de eieren in 7 minuten halfzacht, zet er een deksel op dat zorgt voor een ‘stoomeffect’. Pel de eieren en halveer ze.
Snijd de sjalot/roze ui in zo dun mogelijke plakjes, gebruik hier bijvoorbeeld een mandoline voor. Snijd ook de ciabatta in stukken van 1 bij 1 centimeter en bak ze met een paar druppeltjes olijfolie goudbruin.
Snijd de ciabatta in gelijke blokjes van 1 bij 1 centimeter en bak ze met een paar druppeltjes olijfolie en fijngehakte knoflook goudbruin.
Pak een salade schaal en snijd de little gem sla in grove stukken en leg samen met de beetgare haricot verts, gebakken aardappeltjes, mais, kipfilet, verse tuinkers, sjalot ringetjes en gehalveerde eieren. Giet de Caesar dressing naar smaak over de salade en leg als laatste de croutons op de salade. Laat de ansjovisjes even uitlekken en verdeeldie ook nog over de salade.
Pak een handrasp en rasp nog wat citroenzeste en Parmezaanse kaas over de salade.
Caesar dressing
Gebruik een vijzel of een mes om 1 ansjovisje heel fijn te krijgen. Roer daar 5 el mayonaise doorheen, sap van een 1/2 citroen, 1 klei fijngehakt knoflookteentje, 1 el olijfolie, 1 tl worchestershiresaus en breng op smaak met peper & zout. Gebruik een staafmixer om er een dressing van te maken.