Avocado toast met citroen & basilicum mayonaise

Avocado toast met citroen & basilicum mayonaise

Avocado, ik kan er geen genoeg van krijgen. Ik eet het dan ook vaak als lunch. Het is niet alleen super lekker, romig, maar ook gezond. Mijn zus zegt altijd dat het voeding voor je hersenen is. Avocado toast met citroen & basilicum mayonaise staat zo op tafel en is verslavend lekker. Het maken van de basilicum mayonaise is makkelijk als je het eenmaal door hebt, maak je voortaan in een hand omdraai zelf je mayonaises en sausjes.


Avocado Toast

Een van de populairste recepten, je kan er alle kanten mee op. Onlangs heb ik een avocado toast met Parmezaanse kaas en citroen online gezet. Ook lekker!


Zelf mayonaise maken

Om deze basilicum mayonaise te maken maak je wat meer nodig, dan je nodig hebt voor dit recept. Wil je liever een andere kruiden variant? Vervang dan de basilicum voor andere verse kruiden. Maar net zoals normale mayonaise, kan je deze basilicum mayonaise ook bij van alles serveren. Maak bijvoorbeeld eens Gefrituurde oesterzwammen!

5/5

Tools die ik gebruik

Handpers type 2 illustratie
TOOL
Citruspers
zesteur illustratie the lemon kitchen
TOOL
Zesteur
Avocado toast met citroen & basilicum mayonaise

Avocado toast met citroen & basilicum mayonaise

Gang lunch
Trefwoord avocado recepten, avocado toast, gezonde lunch, lekkere lunch, toast met avocado
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 2 personen
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • staafmixer
  • smalle en hoge maatbeker
  • oven of broodrooster
INGREDIËNTEN
  • 2 kleine avocado’s of 1 grote
  • 1 theelepel Herbamare Kruidenzout
  • snuf zwarte peper
  • 1/2 biologische citroen
  • 4 noten boterhammen of desem boterhammen

Basilicum mayonaise

  • 1 ei
  • 100 ml zonnebloemolie
  • handje vol verse basilicum
  • snuf zout en peper
  • 1 eetlepel citroensap
BEREIDING
  • Rooster als eerste de boterhammen even in de oven of in de broodrooster. Maak nu de basilicum mayonaise. Door een hoge smalle kom of maatbeker te pakken. Mix als eerste het ei goed, voeg dan de basilicum toe, 1 theelepel citroensap en druppelsgewijs voeg je de zonnebloemolie toe.
  • Blijf vervolgens goed mixen met de staafmixer tot je de gewenste dikte hebt gekregen.
  • Pak nu de geroosterde boterhamen en verdeel hier de avocado over uit, het mogen grove stukken zijn zoals je op de afbeelding ziet. Strooi er naar smaak wat kruidenzout over. Verdeel met een lepeltjes subtiel de basilicum mayonaise overheen.
  • Rasp als laatste nog wat citroenzest over de avocado toast! Versier eventueel met wat cress en/of andere verse kruiden.

Recepten met citroen

Het maken van je eigen gerechten is een dankbaar werkje. Het is zó veel lekkerder als het vers gemaakt wordt. Ben je op zoek naar nog meer recepten met bijvoorbeeld wraps en citroen? Kijk dan eens op deze pagina’s:   Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte