+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

Dit is een herfst recept wat vooral lekker is bij de borrel of als snack. Rond deze tijd van het jaar barst het van de verschillende paddenstoelen. Oesterzwam staat bekend om haar lekkere bite en smaak. Dit recept is simpel, vegetarisch, heeft super veel smaak en structuur. Zelf vind ik borrelhapjes een van de lekkerste en gezelligste hapjes. Omdat dit recept vraagt om bruisend water, heb ik ervoor gekozen licht-bruisend water van Chaudfontaine te gebruiken. De bubbels in het recept geven net dat beetje extra smaak en structuur. Zie hieronder het gefrituurde oesterzwammen met dille mayo recept. 

Bruisend water van Chaudfontaine

Tegenwoordig kan je in de supermarkt en onderweg kiezen voor plat, licht-bruisend en bruisend water. Maar je kan dit recept ook prima met de Chaudfontaine fusions maken. Zolang je maar licht-bruisend of bruisend mineraalwater van Chaudfontaine gebruikt. Voor deze keer heb ik voor de groene variant gekozen. Het bruisende water is handig tijdens het bereiden van het beslag, omdat het contrasteert met de super hete olie. Met als geweldig gevolg, dat de oesterzwammen nog krokanter worden.

Recept Chaudfontaine: Gefrituurde oesterzwammen met dille mayo

Gefrituurde oesterzwammen met dille mayo 'The lemon kitchen

Gefrituurde oesterzwammen met dille mayo ‘The lemon kitchen

Print

Gefrituurde oesterzwammen met dille mayo

Gefrituurde oesterzwammen met dille mayo 'The lemon kitchen
  • Author: Jadis Schreuder
  • Total Time: 30 minuten
Scale

Ingredients

Ingrediënten oesterzwammen

  • 100 gram bloem
  • 150 gram oesterzwammen
  • 4 takjes verse dille
  • ½ biologische citroen
  • 130 ml (licht) Chaudfontaine
  • plantaardige olie (zonnebloemolie)
  • snuf zout
  • 1 heel ei

Ingrediënten snelle dille mayo

  • 1 ei
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 2 takjes verse dille (met steeltjes)
  • snuf zout en peper
  • 1 eetlepel citroensap

Benodigdheden

  • anti aanbak pan
  • staafmixer
  • handrasp
  • hoge & smalle maatbeker *voor de dille mayonaise
  • kom
  • garde

Instructions

  1. Doe het bloem (on gezeefd) in een kom en voeg hier steeds een scheut bruisend water bij. Gebruik een garde om het beslag te kunnen mengen. Blijf goed roeren. Als het gemengd is voeg je een snuf zout toe, een heel ei en 1 eetlepel citroensap. Pak nu de verse dille en pluk alles (behalve de stengel) ervan af. Voeg dit toe aan het beslag. Het geeft de oesterzwammen net iets meer smaak en het ziet er mooi uit.
  2. De bloem zeef je dus niet, omdat dit juist voor de lekkere knapperige stukjes zorgt. Maak je dus geen zorgen of het beslag iets klonterig is. Zet voor 15 minuten in de koelkast.
  3. Maak nu de snelle dille mayonaise. Door een hoge smalle kom of maatbeker te pakken. Mix als eerste het ei goed, voeg dan de dille toe, 1 theelepel citroensap en druppelsgewijs voeg je de zonnebloemolie toe. Blijf goed mixen met de staafmixer tot je de gewenste dikte hebt gekregen.
  4. Zet nu een anti aanbakpan op middelhoog vuur en voeg hier een bodem van ongeveer 2-3 centimeter plantaardige olie aan toe. Ik raad je aan zonnebloemolie te gebruiken.
  5. Warm de olie op in een pan. Dompel de oesterzwammen stuk per stuk onder in het beslag, frituur dan de oesterzwammen in de olie voor een paar momenten totdat het lekker krokant wordt en een goudgele kleur krijgt.
  6. Laat de gefrituurde oesterzwammen even uitlekken op keukenpapier, serveer vrijwel direct voor een optimale smaakbeleving. Als laatste rasp je nog wat citroenzest over de oesterzwammen en een snuf zout. 

Keywords: snacks, gefrituurde groente, recepten met citroen, vegetarische recepten, makkelijke recepten

Gefrituurde oesterzwammen met dille mayo 'The lemon kitchen

Gefrituurde oesterzwammen met dille mayo ‘The lemon kitchen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Smakelijk! 
Serveertip: lekker met een droge witte wijn én een glas koud bruisend water van Chaudfontaine uiteraard met een schijfje biologische citroen.

Krokante groente snacks

Opzoek naar nog meer groente snacks? Maak dan eens krokante snack boontjes met citroen zout of bijvoorbeeld krokante cassave met pittige mango dip

#Samenwerking met Chaudfontaine 

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Mijn naam is Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de biologische citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie, voel & proef je overal in terug. Allemaal eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder
Samenvatting
recipe image
Naam recept
Gefrituurde oesterzwammen met dille mayo
Auteur
Gepubliceerd op
Totale kooktijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Blijf op de hoogte!
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

vegetarisch Italiaans 3-gangenmenu met citroen www.thelemonkitchen.nl

Nieuwsbrief

Share This