Avocado toast met Parmezaanse kaas & citroen

Avocado toast met Parmezaanse kaas & citroen

Dat een avocado niet meer weg te denken is uit de Nederlandse keuken is je vast al bekend, maar wist je dat mijn avocado liefde met deze dip ontstaan is? Sinds ik klein ben eet ik graag meerdere keren per week avocado op mijn zuurdesem boterham en daarbij gebruik ik standaard Herbamare Kruidenzout. Dit heb ik van mijn oma geleerd. Daarnaast is dit ook echt een gouden duo! Dus als je voortaan avocado eet, vergeet het dan niet op smaak te brengen met Herbamare Kruidenzout. Zie hieronder het avocado toast met Parmezaanse kaas & citroen recept.

Avocado & citroen, de lekkerste combinatie!

Zoals hierboven aangegeven, ben ik al bijna mijn hele leven fan van dit gouden duo! Laat je in een reactie hieronder weten wat jullie van deze smaak combinatie vinden en of jullie nu ook niet meer zonder kunnen?

Serveertip: bijvoorbeeld lekker met een schijfje citroen en een glas witte wijn.

Smakelijk!
5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Dunschiller illustratie
TOOL
Dunschiller
Avocado toast met Parmezaanse kaas & citroen

Avocado toast met Parmezaanse kaas & citroen

Gang lunch
Keuken Italiaans
Trefwoord avocado toast, citroen recepten, gezonde recepten, makkelijke recepten
Totale tijd 15 minuten
Porties 2 personen
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • Handrasp
  • oven
  • vork of staafmixer
  • kaasrasp of dunschiller
INGREDIËNTEN
  • 1,5 theelepel Herbamare kruidenzout
  • 2 kleine of 1 grote rijpe avocado
  • 4 zuurdesem boterhammen
  • stukje Parmigiano reggiano (Parmezaanse kaas)
  • ½ biologische citroen
  • snuf peper
BEREIDING
  • Verwarm als eerste de oven voor op 200 graden grill stand, Smeer de boterhammen lichtjes in met de lekkerste olijfolie die je hebt. Rooster ze nu voor 5-7 minuten in de oven tot ze lekker krokant en goudbruin zijn geworden.
  • Ondertussen meng je het vruchtvlees van de avocado met sap & zest van een halve citroen en de Herbamare kruidenzout. Breng vervolgens op smaak met een snuf peper. Je kan er ook voor kiezen om hem te mixen in een staafmixer, ook erg lekker!
  • Smeer nu de boterhammen rijkelijk in met het avocado mengsel en verdeel er grove stukken parmezaan overheen, gebruik hiervoor een kaasrasp of een dunschiller en wat tuinkers of een andere cress. Als laatste rasp je nog wat citroenzest (rasp) over de boterham en je makkelijke & gezonde lunch is klaar!
    Smakelijk!

Biologisch Herbamare kruidenzout

Dit biologische kruidenzout is een super lekkere variantie op tafelzout met o.a. verschillende kruiden en groenten. Onlangs heb ik een pasta recept met Herbamare geplaatst en een artikel als je benieuwd naar dit merk bent. Binnenkort nóg meer recept inspiratie met Biologische Herbamare Kruidenzout!

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte