In Nederland kunnen we niet zonder onze piepers! Als ik met aardappelen kook vind ik het belangrijk dat de aardappels uit het seizoen komen en het liefste ook nog biologisch zijn. Elke donderdag staat er bij mij een aardappel specialist op de markt en hij verkoopt naast deze Menopper aardappels ook roze knoflook (echt een aanrader) en verschillende soorten uien.  Deze keer ben ik met een prachtige aardappel gratin aan de slag gegaan. Het is een soort waaier en daar heb ik een handige tip voor. Lees hieronder meer over deze verslavend lekkere én mooie aardappel gratin.Â
Onlangs was ik in Sicilië op bezoek bij biologisch bedrijf Biosikelia. Ik kreeg en rondleiding langs de wortelen, uien, citrusvruchten en 4 verschillende aardappelsoorten. Ik realiseerde me dat aardappelen eigenlijk súper veelzijdig zijn en je er alle kanten mee op kan. Daarnaast is de ene aardappel de andere niet. Ik vind het leuk kom steeds meer te variëren in aardappel soorten daarnaast zijn ze (mits je het frituurt) ook nog eens gezond!
Wist je dat aardappelen vitamine C en vitamine B6 bevatten, en in kleinere hoeveelheden ook zelfs nog andere B-vitamines? Daarnaast zit er in aardappelen kalium en in kleinere hoeveelheden ook nog eens calcium & fosfor!
Â
Â
Het is zó veel lekkerder als gerechten met verse ingrediënten gemaakt gemaakt wordt. Ben je op zoek naar nog meer citroen recepten met aardappelen, zoals deze aardappel gratin? Kijk dan eens op deze pagina’s:
#samenwerking met Benjamin Jonas aardappel specialist
Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek
Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte
2 reacties
Zoals iedereen maak ik ook wel eens aardappelgratin. Echter nooit bij stil gestaan om eens iets anders uit te proberen dan het standaard recept. Bedankt voor deze tip, dit recept ga ik zeker eens proberen!
Mooi gedaan ook, hoop dat ik dit kan. Verkopen ze die aardappels ook online trouwens ik woon niet in de buurt nml.