35 Comments

Het is nog even winter en een lekkere pumkin pie gaat er wel in toch!? Van oorsprong komt deze taart uit America en Canada en wordt het vooral gegeten tijdens Thanks Giving. In dit recept staat ook hoe jezelf gemakkelijk pumpkin spice mix kan maken! Wij gek zijn op citrusvruchten en laten julie graag kennis maken met limequats! Limequats kan je in zijn geheel op eten. Omdat het even duurt om zelf deeg te maken hebben we ervoor gekozen om het deeg van Tante Fanny te gebruiken! Snelle pumkin pie met limequats is ideaal als je onverwachts bezoek krijgt!

Koken met pompoen

Deze lekkere pumkin pie is een taart die voornamelijk zoet is maar ook een hartige kant heeft doordat er pompoen is toegevoegd. Pompoen is een groentesoort waar veel gezonde voedingstoffen inzitten. Zoals vitamine B, C & D + mineralen! Wist je dat de pompoen familie is van de meloen?

Limequats

De limequat (Citrus x floridana) is een soort dwergcitroentje van 2-4 centimeter groot. Het is een kruising tussen de kumquat en een limoen. Heel fris en sappig!

Bereidingstijd: 1 uur
Ingrediënten Pumkin pie

  • 1 tante fanny taartdeeg
  • 450 gr pompoen, geschild en in stukjes
  • 150 gram suiker
  • 1 eetlepel donkerbruine suiker
  • 1 eetlepel maïzena
  • een snuifje zout
  • 200 ml slagroom
  • 125 ml zure room
  • 3 grote eieren (losgeklopt)
  • 1 doosje Limequats of Kumquats (Deze kan je bij sommige groenteboeren halen en bestellen bij Léon van Rijswijk)

Pumpkin spice:

  • 8 theelepels kaneelpoeder
  • 4 theelepels gemberpoeder
  • 2 theelepels kruidnagel (gemalen)
  • 2,5  theelepel gemalen piment
  • 1 theelepel gemalen nootmuskaat

Benodigdheden:
Zesteur of een rasp

pumkin spice

Bereidingswijze:

  1. Mix alle kruiden door elkaar en roer voor een paar minuten, waardoor ze wat verwarmen en samen een geheel vormen.
  2. Rol het tante fanny deeg uit en prik er met een vork een paar gaatjes in.
  3. Breng de stukjes pompoen met een beetje water aan de kook en laat zachtjes koken tot de pompoen gaar is. Giet af en pureer de pompoen.
  4. Mix suiker, bruine suiker, maizena, pumkin spice mix en zout met een garde of in de keukenrobot tot er geen klonters meer overblijven. Meng de pompoenpuree, de slagroom, de zure room en de eieren erbij. Voeg vervolgens wat rasp/zest van een paar limequats toe aan het geheel.
  5. Leg het deeg in de deegvorm (laat het witte papier er onder zitten, dan krijg je hem er makkelijk uit!)
  6. Giet de vulling in het deeg en zet ongeveer 55 minuten op 180 graden in de oven. Laat vervolgens minimaal een half uur afkoelen.
  7. Verdeel nog wat rasp/zest van de Limequats over de taart. Vervolgens kan je kiezen of je hem warm of koud serveert! Deze pumkin pie is wat ons betreft het lekkerst als je hem koud eet. 

Houd je van taart en zoetigheden? Probeer dan eens Pecantaart met limoen![:en]Het is nog even winter en een lekkere pumkin pie gaat er wel in toch!? Van oorsprong komt deze taart uit America en Canada en wordt het vooral gegeten tijdens Thanks Giving. In dit recept staat ook hoe jezelf gemakkelijk pumpkin spice mix kan maken! Wij gek zijn op citrusvruchten en laten Julie graag kennis maken met kumquats! Kumquats kan je in zijn geheel op eten. Omdat het even duurt om zelf deeg te maken hebben we ervoor gekozen om het deeg van Tante Fanny te gebruiken! Snelle pumkin pie met kumquats is ideaal als je onverwachts bezoek krijgt!

Koken met pompoen

Deze lekkere pumkin pie is een taart die voornamelijk zoet is maar ook een hartige kant heeft doordat er pompoen is toegevoegd. Pompoen is een groentesoort waar veel gezonde voedingstoffen inzitten. Zoals vitamine B, C & D + mineralen! Wist je dat de pompoen familie is van de meloen?

Bereidingstijd: 1 uur
Ingrediënten Pumkin pie

  • 1 tante fanny taartdeeg
  • 450 gr pompoen, geschild en in stukjes
  • 150 gram suiker
  • 1 eetlepel donkerbruine suiker
  • 1 eetlepel maïzena
  • een snuifje zout
  • 200 ml slagroom
  • 125 ml zure room
  • 3 grote eieren (losgeklopt)
  • 1 doosje kumquats

Pumpkin spice:

  • 8 theelepels kaneelpoeder
  • 4 theelepels gemberpoeder
  • 2 theelepels kruidnagel (gemalen)
  • 2,5  theelepel gemalen piment
  • 1 theelepel gemalen nootmuskaat

Benodigdheden:
Zesteur of een rasp

pumkin spice

Bereidingswijze:

  1. Mix alle kruiden door elkaar en roer voor een paar minuten, waardoor ze wat verwarmen en samen een geheel vormen.
  2. Rol het tante fanny deeg uit en prik er met een vork een paar gaatjes in.
  3. Breng de stukjes pompoen met een beetje water aan de kook en laat zachtjes koken tot de pompoen gaar is. Giet af en pureer de pompoen.
  4. Mix suiker, bruine suiker, maizena, pumkin spice mix en zout met een garde of in de keukenrobot tot er geen klonters meer overblijven. Meng de pompoenpuree, de slagroom, de zure room en de eieren erbij. Voeg vervolgens wat rasp/zest van een paar kumquats toe aan het geheel.
  5. Leg het deeg in de deegvorm (laat het witte papier er onder zitten, dan krijg je hem er makkelijk uit!)
  6. Giet de vulling in het deeg en zet ongeveer 55 minuten op 180 graden in de oven. Laat vervolgens minimaal een half uur afkoelen.
  7. Verdeel nog wat rasp/zest van de kumquats over de taart. Vervolgens kan je kiezen of je hem warm of koud serveert! Deze pumkin pie is wat ons betreft het lekkerst als je hem koud eet. 

Houd je van taart en zoetigheden? Probeer dan eens Pecantaart met limoen!

on 16 februari 2018

Wat een grappig recept, Met van die ingrediënten die je niet snel bij elkaar zou doen, maar waarschijnlijk heerlijk smaken.

on 16 februari 2018

Inderdaad zijn ingrediënten die ik niet bij elkaar zou doen maar het maakt me wel nieuwsgierig om dit eens te testen.

Liefs, Eva
http://www.dark-rebel.com

on 16 februari 2018

Heb even opgezocht wat Kumquats is, is dat gek? Haha! Klinkt alleen wel echt mega lekker 🙂

on 16 februari 2018

klinkt als een ouderwets lekkere echt Amerikaanse taart ! ( maizena en piment, dat asocieer ik sterk met Amerika,)

on 16 februari 2018

Het water loopt me alweer in de mond! Ik moet toch maar eens wat spullen in huis gaan halen zodat ik jullie lekkere recepten kan gaan bakken!

on 16 februari 2018

Omg dat ziet er echt heerlijk uit! Ik ga deze opslaan en hopelijk snel eens proberen!

on 16 februari 2018

Jullie hebben vaak van die aparte en frisse combinaties. I like! 🙂

on 16 februari 2018

Pompoen in desserts vind ik altijd lekker. Als ik jouw foto’s zie, krijg ik altijd zin in zoet…!

on 17 februari 2018

Dit ziet er ontzettend lekker uit!

on 18 februari 2018

Het ziet er heerlijk uit zeg!

on 18 februari 2018

Oh heerlijk! Ik heb nog nooit pumpkin pie op. Dit is een receptje om te bewaren!

on 18 februari 2018

Ik ben nog nieuw in de ‘Pompoen keuken’. Vandaag ga ik voor het eerst pompoensoep maken! Als dat bevalt, is dit misschien ook een smakelijke optie!

on 18 februari 2018

Ik ga dit ook proberen Thank you😃👍🏻

on 18 februari 2018

Klinkt lekker al ben ik helaas niet zo n keuken prinses die t even zelf maakt

on 18 februari 2018

Nog nooit pumpkin pie gegeten. Ziet er lekker uit

on 19 februari 2018

Ik vind de kleur bruin zo bijzonder bij deze taart. Ik had eerder oranje verwacht vanwege de pumpkin.

on 19 februari 2018

Waar koop je die limequats eigenlijk? Ik had er echt nog nooit van gehoord, maar op deze manier klinkt het wel heel lekker!

on 19 februari 2018

Hoi! Bedankt voor je reactie. De limequats kan je bij sommige groenteboeren kopen en verder bij Aziatische toko’s, Makro/sligro of online bestellen 🙂

on 19 februari 2018

Als ik de foto zie loop het water in mijn mond. Zelf vind ik pompoen erg lekker. Vroeger als kind echt niet. Gek hoe smaak kan veranderen. Ga deze zeker opslaan als ik weer is een taart wil maken.

on 19 februari 2018

Oh ik ben dol op pompoen, zalig!

on 19 februari 2018

Wat ziet deze er leuk en lekker uit ! Ik heb het nog nooit op, maar zeker het proberen waard 🙂

on 19 februari 2018

Ik ben helemaal gek op pompoen, en dit zier heerlijk uit…

on 19 februari 2018

Yummie, ziet er overheerlijk uit! Ben dol op pompoentaart, zeker in de herfst!

on 19 februari 2018

Ik bewaar hem even. Ga dit zeker maken 🙂

on 19 februari 2018

Wat hebben jullie toch een fantastische fotografie altijd! Dit recept ziet er goed uit, ik ga hem ook een keer maken. Thnx for sharing!

on 19 februari 2018

Dankjewel! Jij bedankt voor je reactie 🙂

on 20 februari 2018

Ziet er onwijs lekker uit zeg!
En nog gezond ook met die vitaminen van de pompoen!

on 20 februari 2018

Ik had tot nu toe nog nooit van limequats gehoord! Klinkt als een lekker recept. Ik ben ook fan van het deeg van tante fanny, zo makkelijk is dat!

on 21 februari 2018

Jeetje dat ziet er onwijs lekker uit. Het lijkt mij best lastig om te maken😜

on 21 februari 2018

Deze taart bevat echt ingrediënten die ik niet bij elkaar verwacht. Al moet ik zeggen dat ik zelf nog nooit iets met pompoen heb gemaakt.

on 24 februari 2018

Dit klinkt als een heerlijke taart! Die moet ik onthouden dus!

on 24 februari 2018

Ik vind dit receptje echt hemels klinken en het ziet er ook gewoon zo lekker uit!

on 25 februari 2018

Dat ziet er lekker uit. Ik krijg trek. Heb wat inspiratie gevonden.

on 26 februari 2018

Ziet er heerlijk uit!

on 5 maart 2018

Bedankt!

Write a comment:

*

Your email address will not be published.