Snelle pumpkin pie met frisse Limequats

Snelle pumpkin pie met frisse Limequats

Het is nog even winter en een lekkere pumpkin pie gaat er wel in toch? Van oorsprong komt deze taart uit Amerika en Canada. Daar wordt het vooral gegeten tijdens Thanksgiving.

Zoals je misschien al weet ben ik gek op citrusvruchten. Ik laat je dan ook graag kennis maken met limequats. In dit recept vertel ik je hoe je deze mooie vrucht kan gebruiken.

Omdat het even duurt om zelf deeg te maken heb ik ervoor gekozen om het deeg van Tante Fanny te gebruiken. Pumpkin pie met limequats is ideaal als je onverwachts bezoek krijgt!

In dit recept staat ook hoe je gemakkelijk pumpkin spice mix kan maken.


Koken met pompoen

Deze lekkere pumpkin pie is een taart die voornamelijk zoet is. Het heeft ook een hartige kant doordat er pompoen is toegevoegd. Pompoen is een groentesoort waar veel gezonde voedingstoffen in zitten. Zoals vitamine B, C, D en mineralen. Wist je dat de pompoen familie is van de meloen?


Limequats

De limequat (Citrus x floridana) is een soort dwergcitroentje van 2-4 cm groot. Het is een kruising tussen de kumquat en een limoen. Heel fris en sappig! Je kunt ze trouwens in zijn geheel op eten.


Houd je van taart en zoetigheden? Probeer dan eens Pecantaart met limoen!

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Handpers type 2 illustratie
TOOL
Citruspers
zesteur illustratie the lemon kitchen
TOOL
Zesteur

Snelle pumpkin pie met frisse limequats

Gang Nagerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord limequat, pompoen, taart, thanksgiving, toetje
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 55 minuten
afkoeltijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur 40 minuten
Porties 8 personen
Auteur Jadis
TOOLS
  • zesteur (of een rasp)
  • staafmixer
  • bakvorm (rond)
  • garde (of keukenmachine)
  • kookpan
  • oven
  • mengkom
INGREDIËNTEN

Pumpkin pie

  • 1 kant-en-klare taartdeeg Ik heb het deeg van Tante Fanny gebruikt
  • 450 gr. pompoen geschild en in stukjes gesneden
  • 150 gr. suiker
  • 1 el donkerbruine suiker
  • 1 el maïzena
  • een snuifje zout
  • 200 ml slagroom
  • 125 ml zure room
  • 3 grote eieren losgeklopt
  • 1 doosje Limequats of Kumquats Ik heb ze bij Léon van Rijswijk besteld. Je kunt ze ook bij andere groente- en fruitboeren kopen

Pumpkin spice

  • 8 tl kaneelpoeder
  • 4 tl gemberpoeder
  • 2 tl gemalen kruidnagel
  • 2,5 tl gemalen piment
  • 1 tl gemalen nootmuskaat
BEREIDING
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Mix alle kruiden voor de pumpkin spice door elkaar in de mengkom. Blijf voor een paar minuten doorgaan met mixen. Hiermee verwarm je de kruiden en wordt het samen 1 geheel.
  • Rol het deeg alvast uit en prik er met een vork een paar gaatjes in. Laat het witte papier eraan zitten.
  • Breng de stukjes pompoen met een beetje water aan de kook in een kookpan. Laat het zachtjes koken tot de pompoen gaar is. Giet af en pureer de pompoen met een staafmixer.
  • Mix de suiker, bruine suiker, maizena, pumpkin spice mix en zout met een garde of keukenmachine. Blijf het mixen totdat er geen klonters meer overblijven. Meng als laatst de pompoenpuree, de slagroom, de zure room en de losgeklopte eieren erbij. Voeg vervolgens wat rasp/zest van 2 limequats toe aan het geheel.
  • Leg het deeg in de bakvorm met het witte papier aan de onderkant. Hierdoor krijg je de taart er later gemakkelijk uit.
  • Giet de vulling in het deeg. De taart mag nu voor ongeveer 55 minuten in de oven. Nadat je de taart uit de oven hebt gehaald kun je ervoor kiezen om het warm of koud te serveren. Laat de taart in ieder geval minimaal voor 30 min. afkoelen. Deze pumpkin pie is wat mij betreft het lekkerst als je het koud eet.
  • Ben je klaar om de taart te eten? Verdeel dan nog wat rasp/zest van de Limequats over de taart.

Recepten met citroen

Het maken van je eigen gerechten is een dankbaar werkje. Het is zó veel lekkerder als het vers gemaakt wordt. Ben je op zoek naar nog meer recepten met bijvoorbeeld wraps en citroen? Kijk dan eens op deze pagina’s:   Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?
pumkin spice

35 reacties

  1. Deze taart bevat echt ingrediënten die ik niet bij elkaar verwacht. Al moet ik zeggen dat ik zelf nog nooit iets met pompoen heb gemaakt.

  2. Als ik de foto zie loop het water in mijn mond. Zelf vind ik pompoen erg lekker. Vroeger als kind echt niet. Gek hoe smaak kan veranderen. Ga deze zeker opslaan als ik weer is een taart wil maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief