Rode biet couscous met geitenkaas, walnoten en citroen

Rode biet couscous met geitenkaas, walnoten en citroen

Foodbox van Ekomenu
Nu ik steeds vaker kook met biologische producten ben ik vooral de groenten & fruit meer gaan waarderen. De kleuren, smaken en structuur hebben net dat beetje extra! Eerlijk gezegd kan ik niet goed begrijpen waarom er überhaupt nog bespoten groenten en fruit verkocht worden. De biologische en ecologische Foodbox van Ekomenu spreekt mij daarom ook echt aan. Wist je dat dit de enige Foodbox in Nederland is met 100% biologische producten, waarbij ze ook duurzaam te werk gaan en bewust kiezen voor papieren zakken? Zie hieronder het rode biet couscous met geitenkaas, walnoten & citroen. 

Rode biet couscous 

Een groot voordeel vind ik aan deze biologisch foodbox dat je niet alleen wekelijks uit allerlei lekkere recepten kan kiezen, maar dat ze ook origineel zijn en superveel groenten bevatten. Ik kan soms bijna niet kiezen tussen al dat lekkers. Op de voorkant van het recept staat ook aangegeven de hoeveelheid gram groenten er per persoon in zit. De biologische rode biet samen met de little gem sla en de uien zit je toch per persoon al aan 225-250 g groenten! 

Ben je net zoals ik enthousiast? Zoek je makkelijke gerechten, gezond en wil je ook biologische gaan eten? Gebruik dan de 25% kortingscode op de flexibel lidmaatschap. Gebruik de code: TLK25EM

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Handpers type 2 illustratie
TOOL
Citruspers
zesteur illustratie the lemon kitchen
TOOL
Zesteur
Rode biet couscous met geitenkaas, walnoten en citroen

Bieten couscous met geitenkaas, walnoten en citroen

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans - Siciliaans, Nederlands
Trefwoord biologische citroen, couscous, geitenkaas recepten, makkelijke recepten, noten, vegetariche recepten, vegetarisch
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 2 personen
TOOLS
  • gietijzeren pan of anti aanbak pan
  • citruspers
  • Handrasp of zesteur
  • grill pan
INGREDIËNTEN
  • 130 g parelcouscous (parelgerst)
  • 250 g gekookte bieten (biologisch)
  • 2 sjalotjes
  • 1 rode ui
  • 1 st little gem sla (biologisch)
  • 25 g walnoten
  • 30 g zachte geitenkaas
  • 1 st broccoli cress of tuinkers
  • 1 biologische citroen
  • 1 vers rozemarijn takje (biologisch)
  • 20 ml witte wijn Optioneel
BEREIDING
  • Pel en snipper de ui. Spoel de parel couscous in een zeef onder de kraan en laat even uitlekken. Pak een beker en doe hier 450 ml gekookt water samen met één tl zout, citroenzeste van een 1/2 citroen, snuf peper en verse rozemarijn.
  • Snijd de uien in zo dun mogelijke ringen. Je kan hiervoor een mandoline of een koksmes gebruiken. Doe ze met olijfolie in een pan en fruit ze glazig. Blus af met witte wijn en doe dan de parel couscous erbij. Bak ze al omscheppend tot de korrels glanzen.
  • Schenk nu de zelfgemaakte bouillon erbij en laat de parelcouscous zachtjese pruttelen totdat het verdampt is. Dit duurt ongeveer 25 minuten. Blijf regelmatig roeren. Proef tussendoor en pers de halve citroen uit en roer er doorheen.
Gegrilde little gem salade
  • Snijd ondertussen de onderkant van de little gem sla af en haal de bladeren los. Grill ze met een paar druppeltjes olijfolie in een bak of grillpan.
  • Pak een salade schaal en leg hier de gegrilde litte gem sla op samen met de andere helft van de geitenkaas, brokkel de kaas eroverheen en verdeel de walnoten met wat citroenzeste over de salade. Druppel nog wat van je lekkerste olijfolie en brocco/tuinkers eroverheen.
  • Maak de verpakking van de gekookte bieten open en giet het vocht bij de risotto. Zo krijg je een mooie kleur en hoef je niks weg te gooien. Snijd de bieten in kleine blokjes en roer ze door de parelcouscous. Roer nu ook de helft van de geitenkaas door de parelcouscous met bieten. Zo krijg je een mooi rood-roze kleur. Serveer gelijk!
    Eetsmakelijk.

Biologisch koken

Het is niet alleen dat de producten onbespoten zijn, maar vaak gaat dit ook gepaard met betere omstandigheden voor de ingrediënten, de boeren en eigenlijk de gehele (zo kort. mogelijke) keten. De producten worden zo vrij mogelijk gelaten om te kunnen groeien en bloeien, zonder dat ze er perfect of identiek uit hoeven te zien. 

EKOMENU – BIOLOGISCHE FOODBOX

Met Ekomenu kook je gezond, gevarieerd. 100% biologisch eten met makkelijke recepten. Je kan een persoonlijk menu maken en je hebt keuze uit ruim 20 gerechten. De ingrediënten zijn allemaal biologisch, puur natuur en komen direct van de boer. De lekkere en gezonde maaltijden zijn samengesteld door chefs en diëtisten met lekker veel verse groenten. Vorig jaar zat zelfs mijn pasta recept in hun box en begin dit jaar heb ik een heerlijke gegrilde pompoen risotto gemaakt! Je kan kiezen uit verschillende levenstijlen. Eiwitrijk past perfect bij mij, omdat ik veel sport en beweeg. O.a. deze rode biet couscous met geitenkaas, walnoten, citroen en gegrilde Little gem sla is echt een aanrader! Lees hieronder meer over Ekomenu en de kortingscode: TLK25EM


E-book van Ekomenu

Laat je inspireren! Wist je dat de E-books van Ekomenu, gekoppeld zijn aan verschillende leefstijlen? Voor mij is het belangrijk dat ik genoeg eiwitten binnenkrijg. Deze E-books van ‘Voel Je Lekker’ geven meer achtergrondinformatie over jouw leefstijl.  Voor mij ook super interessant en leerzaam met een druk bestaan als ondernemer en druk sportschema. Op deze manier leer ik  bijvoorbeeld waar naast vis & vlees nog meer eiwitten in zitten. Je kan trouwens ook challenges downloaden. Allemaal toegespitst op een gezonde leefstijl. 

#samenwerking met Ekomenu

parel couscous met rode biet, walnoten, geitenkaas citroen

5 reacties

  1. Ziet er super lekker uit. Probleem met die boxen vind ik alleen dat je ze van tevoren moet bestellen. Meestal weet ik een uur voor etenstijd nog niet waar ik zin in heb. Daarom altijd net voor het eten de winkel in om boodschappen te doen.

  2. Dat klinkt als een heerlijk recept. Die ga ik bewaren. En goed idee om Ekomenu eens uit te testen. Ik eet al zo ongeveer mijn hele leven bijna alles biologisch.
    Niet biologisch is nog steeds goedkoper om te produceren en ze krijgen meer subsidie daarvoor. Dus dat verklaart wel waarom er nog heel veel niet biologisch is…..gelukkig is dat langzaam aan het veranderen….

4.50 from 4 votes (3 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept