Zalm uit de oven met mango salade

Zalm uit de oven met mango salade

Perfect (rosé) gegaarde zalm is iets waar je mij in de nacht voor wakker mag maken. Maar hoe zorg je ervoor dat je de zalm precies op het juiste moment uit de oven haalt? Daar kan je een DOT perfect bij gebruiken. Dit is een digitale oven thermometer die de oven mee in kan. Zo kan je een alarm zetten op de juiste temperatuur en zo heb je dus de perfecte zalm. Zalm uit de oven met mango salade is echt een ladylike gerecht, waar je je vingers bij aflikt!


DOT is een digitale oven thermometer

Deze digitale oven thermometer is een fijne thermometer die de juiste temperatuur en de ingestelde temperatuur weergeeft. Deze meter is makkelijk te gebruiken en de sonde (waarmee je in het eten prikt) heeft een lang draad en de thermometer zelf blijft buiten de oven. Heb je de juiste temperatuur bereikt? Dan gaat de DOT piepen en gaat het display knipperen. Deze thermometer is trouwens ook ideaal om te gebruiken bij de BBQ, professionele keuken of in een grote drukke ruimte. Mooi wit van kleur, dus voor mij echt een aanwinst in de keuken!


TIP: Heb je de salade over? Bewaar het lekker, naarmate de zuren in de groente trekken hoe lekkerder het wordt!


Wil jij ook je zalm of je vlees perfect garen met de Digitatle Oven Meter? Ga dan naar de website!


Nog meer lekkere inspiratie met zalm?
Maak dan eens de Italiaanse zalm op de BBQ van grillfun.nl

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Illustratie DOT van Thermapen
TOOL
DOT
Zalm uit de oven met mango salade

Zalm uit de oven met mango salade

Gang Hoofdgerecht
Trefwoord mango, oven recepten, vis recepten, zalm recepten, zalm uit de oven
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 2 personen
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • Oven of BBQ
  • Handrasp
  • Kaasschaaf
  • DOT – Digitale oven thermopeter
INGREDIËNTEN
  • 1 zalmmoot met huid ongeveer 500 gram
  • 1 Biologische citroen

Salade

  • 1 komkommer
  • 1 winterpeen
  • grote scheut natuurazijn
  • 3 eetlepels honing of agave siroop

Marinade voor de zalm

  • 2 eetlepels bruine bastard suiker
  • 3 eetlepels Whisky
BEREIDING
  • Verwarm de oven voor op 160 graden. Leg de zalmmoot op de huidkant in een ovenschaal. Meng de bruine bastardsuiker met de whisky tot het een mengsel is geworden en bedek de gehele zalm hiermee. Smeer even met je handen in zodat de gehele zalmmoot is bedekt. Daarna rasp je een ½ biologische citroen over de zalm heen.
  • Als de oven voorverwarmt is zet je de ovenschaal in de oven en prik er met de sonde (DOT) in. Zet het alarm op 45 graden en doe de oven dicht. Het alarm zal afgaan als de zalm perfect is gegaard.
  • Was de komkommer en de winterpeen. Gebruik vervolgens de kaasschaaf om lange slierten van deze twee groenten te schaven. Doe dit vervolgens ook met de mango, of snijdt de mango in dunne reepjes en meng met de groenten.
  • Schenk hier vervolgens een flinke scheut van de azijn overheen, zodat het een beetje onder staat en voeg hier de honing/agavesiroop aan toe. Meng het geheel en breng op smaak met wat citroenrasp, peper en zout. Als je het lekker vind voeg je nog wat citroensap toe aan het geheel, voor dat extra zuurtje. Dek af en zet in de koelkast.
  • Haal de zalm uit de oven en snijd of pluk vervolgens de zalm en verdeel over je salade. (De huid is eetbaar maar niet aan te raden). Hemels!!

Recepten met citroen

Het maken van je eigen gerechten is een dankbaar werkje. Het is zó veel lekkerder als het vers gemaakt wordt. Ben je op zoek naar nog meer recepten met citroen?

Kijk dan eens op deze pagina’s:

 

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

Zalm uit de oven met DOT

32 reacties

  1. Ik ben gek op zalm! En mango, ook zoiets hemels! Dus dit recept ga ik opslaan en binnenkort proberen. Het valt ook prima binnen het Weightwatchers programma. Enne, ja, doe graag mee met de winaktie. Het perfecte zalmpje maken, kan niet wachten!

  2. Ik heb een goedkope kernthermometer maar die doet het meer niet dan wel. Dus dit is een prima vervanger voor mijn exemplaar. Daarom doe ik graag mee. Als je zeker wilt weten of je brood gaar is dan moet de meter op 93 a 95 graden staan. Hg er voordeel is dat je nietmeer voor verrassingen komt te staan. Een brood met ongaar kruim daar kun je niet mee en dat is toch zonde van al je noeste arbeid en kostbare ingrediënten.? Ik word daar altijd zo treurig van.

  3. Toevallig ben ik op zoek naar zo’n thermometer omdat ik voor de decembermaand lactosevrije chocola wil gaan maken voor mijn nichtjes en neefje die een lactose allergie hebben. Ik heb hem nu al nodig omdat ik nog moet gaan uittesten wat hier het beste recept voor is

  4. Oooh dat ziet er echt super heerlijk uit, dit ga ik dus zeker eens proberen. Echt iets voor ons: beetje origineel in het feit dat het niet de verwachte ingrediënten zijn. ik heb eigenlijk een oventhermometer maar gebruik hem niet zo vaak.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept