Zalm uit de oven met mango salade. Deze frisse salade van komkommer, mango en wortel staat zo op tafel. De zalm is perfect gegaard met een DOT!
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord mango, oven recepten, vis recepten, zalm recepten, zalm uit de oven
Bereidingstijd 40 minutenminuten
Totale tijd 40 minutenminuten
Porties 2personen
Auteur Jadis Schreuder
Equipment
Oven of BBQ
Handrasp
Kaasschaaf
DOT – Digitale oven thermopeter
Ingrediënten
1zalmmoot met huidongeveer 500 gram
1Biologische citroen
Salade
1komkommer
1winterpeen
grote scheut natuurazijn
3eetlepelshoning of agave siroop
Marinade voor de zalm
2eetlepelsbruine bastard suiker
3eetlepelsWhisky
Instructies
Verwarm de oven voor op 160 graden. Leg de zalmmoot op de huidkant in een ovenschaal. Meng de bruine bastardsuiker met de whisky tot het een mengsel is geworden en bedek de gehele zalm hiermee. Smeer even met je handen in zodat de gehele zalmmoot is bedekt. Daarna rasp je een ½ biologische citroen over de zalm heen.
Als de oven voorverwarmt is zet je de ovenschaal in de oven en prik er met de sonde (DOT) in. Zet het alarm op 45 graden en doe de oven dicht. Het alarm zal afgaan als de zalm perfect is gegaard.
Was de komkommer en de winterpeen. Gebruik vervolgens de kaasschaaf om lange slierten van deze twee groenten te schaven. Doe dit vervolgens ook met de mango, of snijdt de mango in dunne reepjes en meng met de groenten.
Schenk hier vervolgens een flinke scheut van de azijn overheen, zodat het een beetje onder staat en voeg hier de honing/agavesiroop aan toe. Meng het geheel en breng op smaak met wat citroenrasp, peper en zout. Als je het lekker vind voeg je nog wat citroensap toe aan het geheel, voor dat extra zuurtje. Dek af en zet in de koelkast.
Haal de zalm uit de oven en snijd of pluk vervolgens de zalm en verdeel over je salade. (De huid is eetbaar maar niet aan te raden). Hemels!!
Notities
TIP: Heb je de salade over? Bewaar het lekker, naarmate de zuren in de groente trekken hoe lekkerder het wordt!