Zalm tartaar met augurk, uitjes, mosterdzaad & citroen
Zomers voorgerecht met Hollandse producten! Zalm tartaar met augurk, uitjes, mosterdzaad & citroen staat binnen 20 minuten op tafel en is verrassend lekker.
Gang Voorgerecht
Trefwoord citroen recepten, gerechten met zalm, voorgerechten
Totale tijd 20 minutenminuten
Servings 2personen
Author Jadis Schreuder
Equipment
Handrasp
Steekring *als je dit niet hebt gebruik dan een kopje of schaaltje
Ingredients
1Kesbeke grote augurk of 2 middelgrote *te vinden bij allerlei supermarkten
2eetlepelsKesbeke Amsterdamse smul uitjes
½appel met schil *klein gesneden
½biologische citroen *rasp & sap
1theelepelmosterdzaad *zit onderin de augurken pot
Verse zalm zonder vel 300 gram *klein gesneden
Instructions
Als eerste snijd je de zalm in zo klein mogelijke blokjes. Voeg deze toe in een grote kom en voeg hier gelijk wat citroensap aan toe.
Snijd nu de appel, augurk en smul uitjes in zo klein mogelijke blokjes. Voeg dit vervolgens aan de fijngesneden zalm toe. Voeg nu nog wat druppeltje van de citroensap toe en meng het geheel. Dit voorkomt kleuring bij de appel en geeft de zalm een smaak oppepper.
Voeg nu mosterdzaad, peper en een snuf zout toe. Pak de handrasp en voeg de citroenzest aan de zalm tartaar toe.
Meng het geheel en zet twee voorgerecht borden klaar. Pak de steek ring of het kopje/schaaltje en duw het geheel even aan en zet het midden op het bord. Haal de steek ring of kopje/schaaltje ervan af.
Verdeel als laatste nog wat verse kruiden zoals basilicum of cressjes over het gerecht. Zo wordt de zalm tartaar nog aantrekkelijker. Je eet tenslotte ook met je ogen!