Elk jaar als de feestdagen eraan komen ben ik niet te stoppen met ziltige zeekraal. Naast dat ik het superlekker vind, is het ook kleurrijk, hele fijn smaken én doet het mij denken aan een kerstboom. Je kan zeekraal vooral goed combineren met vis recepten. Zalm is een grote favoriet hier thuis. Het is makkelijk te bereiden (in de oven) en past goed bij fris-zure producten zoals cranberries en biologische citroen. Deze intens rode besjes zijn nu midden in het seizoen. dus je kan ze overal vers kopen. Ik haal de Terschellinger Cranberries bij Ekoplaza, dan weet je zeker dat ze hand geplukt en biologisch zijn. Zie hieronder het goddelijke zalm met cranberries, zeekraal en citroen recept.
Zalm met cranberries
Zalm is een perfect voorbeeld van een vette en gezonde vis, om zeker wekelijks een keer te eten. De omega 3 vetten zijn goed voor je! Door deze vetten vraagt de zalm eigelijk om een frisse tegenhanger van bijvoorbeeld cranberries en citroen. Dat maakt dit recept ook mooi in balans, feestelijk en fijn om naar te kijken! Serveer er wat geroosterd (zuurdesem) brood bij.
6 reacties
Wat heerlijk zeg, krijg er trek van!
Dit ga ik zeker klaarmaken!
Zeekraal gaat zo goed samen met vis, heerlijk! Prachtige foto’s ook weer.
Jaaa dit maken we met kerst
Gemaakt en echt een hit voor kerst!!!
Dit ga ik zeker een keer proberen! De ingrediënten staan al op mijn boodschappenlijstje. Zeekraal is trouwens ook lekker met gamba’s, zelfs voor een hapje tussendoor.