Zalm bonbons met pickles en avocado

Zalm bonbons met pickles en avocado

Liefde voor BBQ!

De liefde die ik heb voor een ‘grillsmaak’ gaat diep. Vanaf kinds af aan vind ik een rook en grill smaak fascinerend, maar ook érg lekker. Deze gerookte zalm bonbons met pickles en avocado heb ik samen met Anne Siepel eigenaar van Thermapen Nederland gemaakt. Ook dit jaar schitteren we in Het BBQ Magazine dat in de lente uitkomt. Vorig jaar hebben we gegrilde lamsrack salade met burrata, aardbei gemaakt. Dit verslavend lekkere recept heeft een vrouwelijke touch en dat is precies waar ik blij van wordt. Niet te moeilijk, mar vooral erg lekker. Doordat we een cederhouten plakje gebruikt hebben heeft de zalm een lekker ‘rook’ smaakje gekregen.

Zalm bonbons met pickles en avocado

Dat zalm een van mijn favoriete vissoorten is, was je vast wel op gevallen. Zeker op de barbecue is het een fantastisch lekkere en vette vis dat erg fijn te bereiden is. Rosé gegaarde zalm is een van de lekkerste smaken die ik mij trouwens kan bedenken. De combinatie van de pickles (deels zelfgemaakt tafelzuur) is er lekker fris bij en de avocado zorgt voor een romige en zachte structuur. 

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie

Handrasp
Handpers type 2 illustratie

Citruspers
zalm bonbons BBQ recept met pickles en avocado

Zalm bonbons met pickles en avocado

Gang Voorgerecht
Keuken Aziatische keuken, BBQ
Trefwoord recepten zalm, zalm
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 4 personen
Auteur Jadis
TOOLS
  • Thermapen (thermometer)
  • Handrasp
  • vederhouten plankje
  • Kwastje
  • mandoline
  • staafmixer
  • BBQ (Afsluitbare kamado)
INGREDIËNTEN
  • 600 g zalm zonder huid
  • 50 g ingelegde gember
  • 1 biologische citroen
  • 5 el rijstazijn
  • 1 grote rijpe avocado
  • 1 rode ui
  • 1 el sesamzaadjes
  • 4 el sojasaus
  • 1 el honing
  • cress broccoli of tuin cress
  • peper en zout
  • Kewpie mayonaise
BEREIDING
  • Leg het cederhouten plankje minimaal een uur van te voren in een bak met water. Zodat de plank goed doordrenkt is.
  • Snijd de rode ui met een mandoline of koksmes in dunne ringetjes en marineer met rijstazijn en 1 tl honing. De kleur van de rode ui wordt langzaam roze door het zuur en het scherpe randje gaat eraf. Tip: het is lekkerder als je het een dag van te voren maakt.
  • Gebruik de mandoline om 4 plakjes van de citroen af te snijden en houd apart.
  • Verwarm de BBQ voor tot ongeveer 160 graden.
  • Snijd de zalm in gelijke stukken van ongeveer 3 bij 2 centimeter.
  • Meng sojasaus met honing en een theelepel zwarte peper. Leg de zalm op de cederhouten plankje en lak de zalm met een kwastje rijkelijk in met de marinade.
  • Mix het vruchtvlees van de avocado met een staafmixer en breng op smaak met peper, zout en sap van een halve citroen.
  • Leg het plankje met de zalm op de BBQ (directe methode) en doe de deksel dicht. Meet na 10 minuten met de temperatuur met de Thermapen. De rook van de cederhouten plank trekt nu langzaam in de zalm. De ideale kerntemperatuur van rosé gegaarde zalm is 45 graden. Strooi sesamzaadjes over de zalm nadat je de plank van de BBQ hebt afgehaald.
  • Pak vier voorgerecht borden en schep eerst 1 el avocado erop en smeer met een lepel iets uit. Leg daarop de zalm, verdeel er wat roze ui, ingemaakte gember, een schijfje citroen en strooi er nog wat cress overheen.

Barbecue Recepten

Ben je opzoek naar nog meer lekkers om te maken op de BBQ? Zoals deze hemelse zalm bonbons? Toevallig heb ik al meer barbecue recepten met zalm gemaakt. Bekijk voor meer inspiratie deze recepten eens. Ook hierbij echt aan te raden om de zalm te meten met de Thermapen Nederland.

 
Kijk deze BBQ pagina als je misschien alle barbecue recepten wilt zien. 
zalm bonbons BBQ
Samenwerking Thermapen Nederland

2 reacties

5 from 1 vote

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte