+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

Als ik de tuin in kijk en ik zie de Big Green Egg staan, kan ik het soms nog niet geloven. Ik zie de Big Green Egg als de koningin onder de BBQ’s. Het design is prachtig, maar de smaak die je vlees/vis/groente ervan krijgt is onbetaalbaar! In Den Bosch hebben ze een restaurant M’eat waar vrijwel alles van de Big Green Egg komt en daar gaan mijn vriend en ik het liefst lunchen. Wist je dat ik hier een vis (BBQ) recept op de menukaart had? Alleen de geur als je in de straat loopt, en die geur heb ik nu in mijn tuin! De samenwerking met Big Green Egg is gestart en laatst was ik op het hoofdkantoor. Samen met nog een paar andere ambassadeurs zoals Francesca Kookt uitgenodigd voor een workshop van Peter Bootsma, de Big Green Egg goeroe! Een van mijn favoriete ingrediënten naast de biologische citroen is zalm. Zie hieronder Zalm gemarineerd in limoncello van de Big Green Egg.

Zalm gemarineerd in Limoncello van de Big Green Egg

Peter Bootsma – Big Green Egg

Zalm gemarineerd in Limoncello van de Big Green Egg 'The Lemon Kitchen

Big Green Egg Nederland

Het hoofdkantoor van Big Green Egg Europa vind je in De Lier, vlakbij Delft. Een prachtig kantoor tussen de bedrijfspanden in. Ze hebben alles tot in de puntjes uitgewerkt en als je binnenkomt zie je direct alle modellen van klein tot groot staan. Alles is fris en licht ingericht met groene tinten. Zo staat Big Green Egg voor kwaliteit en een unieke smaakbeleving. De Big Green Eggs zijn er voor allerlei type mensen. Denk aan een ‘mini’ model voor het kamperen, een ‘small’ voor op je balkon en een medium, large of XL voor in je tuin.

Zalm gemarineerd in Limoncello van de Big Green Egg

Big Green Egg in de Tuin bij The Lemon Kitchen

Wij zijn Big Green Egg. Ze noemen ons Foodies, ‘Food Freaks’ of zelfs culinaire hedonisten. Maar wat voor label je ook op ons plakt, we blijven onszelf. Wij halen uit het leven wat erin zit en maken van genieten onze missie. En omdat we onze zintuigen niet voor niets hebben, zetten we ze voor de volle 100% in.”

Samen genieten met Big Green Egg

Met de Big Green Egg kan je samen met je geliefde, vrienden en/of familie genieten. Eten is emotie, dus als je samen je favoriete recepten maakt versterkt het weer jullie band. In Amerika is het heel normaal om wekelijks en in de zomer zelfs dagelijks te BBQ’en. Met een Big Green Egg in de tuin creëer je meer onvergetelijke (lekkere) momenten.

Zalm gemarineerd in Limoncello van de Big Green Egg

Zalm gemarineerd in Limoncello van de Big Green Egg

Zalm gemarineerd in limoncello van de Big Green Egg

Ingrediënten

  • 1 grote zalmmoot op de huid *haal bij de visboer
  • biologische citroen
  • shot glaasje Limoncello
  • peper en een snuf zout

Benodigdheden

Zalm gemarineerd in Limoncello van de Big Green Egg

Cederhout van Big Green Egg

Bereidingswijze Zalm gemarineerd in Limoncello van de Big Green Egg

  1. Verwarm als eerste de Big Green Egg op ongeveer 180 graden.
  2. Pak het cederhout plankje en leg voor minimaal 1 uur in een bak met water en voeg hier een eetlepel citroensap aan toe. Zorg ervoor dat het gehele plankje onder water ligt. Dit zorgt ervoor dat het plankje later op de BBQ niet in de fik vliegt.
  3. Nu ga je de zalm marineren met de Limoncello, gebruik hiervoor een kwastje of gewoon je handen. Smeer de zalm moot aan de bovenkant in met de limoncello, rasp er van een halve citroen zest overheen, wat peper en een snufje zout.
  4. Als de Big Green Egg de ideale temperatuur bereikt heeft leg je het plankje op het rooster met daarop de gemarineerde zalm. De zalm is het lekkerst als hij van binnen nog rosé is.


Heb je een Digitale Oven Thermometer? Prik hem dan in het dikste stuk van de zalm en zet het alarm op 45 graden. Heb je geen d.o.t? Kijk dan naar 10 minuten even naar de zalm en als hij eruit ziet zoals op de foto is hij klaar!

  1. Is de zalm klaar? Dan kan je met een lepel er makkelijk wat stukken afhalen, de zalmhuid zou ik laten liggen.

Smakelijk!

Nog een recept van de Big Green Egg? Maak dan eens Citroen kip op bierblik van de Big Green Egg.

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Mijn naam is Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de biologische citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie, voel & proef je overal in terug. Allemaal eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder

Latest posts by Jadis Schreuder

Samenvatting
recipe image
Naam recept
Zalm gemarineerd in Limoncello van de Big Green Egg
Auteur
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale kooktijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 8 Review(s)

Blijf op de hoogte!
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

vegetarisch Italiaans 3-gangenmenu met citroen www.thelemonkitchen.nl

Nieuwsbrief

Share This