Zalm gemarineerd in limoncello van de Big Green Egg

Zalm gemarineerd in limoncello van de Big Green Egg

Als ik de tuin in kijk en ik zie de Big Green Egg staan, kan ik het soms nog niet geloven. Ik zie de Big Green Egg als de koningin onder de BBQ’s. Het design is prachtig, maar de smaak die je vlees/vis/groente ervan krijgt is onbetaalbaar! In Den Bosch hebben ze een restaurant M’eat waar vrijwel alles van de Big Green Egg komt en daar gaan mijn vriend en ik het liefst lunchen. Wist je dat ik hier een vis (BBQ) recept op de menukaart had? Alleen de geur als je in de straat loopt, en die geur heb ik nu in mijn tuin! De samenwerking met Big Green Egg is gestart en laatst was ik op het hoofdkantoor. Samen met nog een paar andere ambassadeurs zoals Francesca Kookt uitgenodigd voor een workshop van Peter Bootsma, de Big Green Egg goeroe! Een van mijn favoriete ingrediënten naast de biologische citroen is zalm. Zie hieronder Zalm gemarineerd in limoncello van de Big Green Egg. Zelf limoncello maken? Klik hier!

 

Wij zijn Big Green Egg. Ze noemen ons Foodies, ‘Food Freaks’ of zelfs culinaire hedonisten. Maar wat voor label je ook op ons plakt, we blijven onszelf. Wij halen uit het leven wat erin zit en maken van genieten onze missie. En omdat we onze zintuigen niet voor niets hebben, zetten we ze voor de volle 100% in.”

 

Samen genieten met Big Green Egg

Met de Big Green Egg kan je samen met je geliefde, vrienden en/of familie genieten. Eten is emotie, dus als je samen je favoriete recepten maakt versterkt het weer jullie band. In Amerika is het heel normaal om wekelijks en in de zomer zelfs dagelijks te BBQ’en. Met een Big Green Egg in de tuin creëer je meer onvergetelijke (lekkere) momenten.

 

Smakelijk!


Nog een recept van de Big Green Egg? Maak dan eens Citroen kip op bierblik van de Big Green Egg.

5/5

Tools die ik gebruik

Handpers type 2 illustratie
TOOL
Citruspers
zesteur illustratie the lemon kitchen
TOOL
Zesteur
Zalm gemarineerd in limoncello van de Big Green Egg

Zalm gemarineerd in limoncello van de Big Green Egg

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord big green egg recepten, gerechten met zalm, recepten met limoncello, vis recepten
Totale tijd 1 uur
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
 • Big Green Egg
 • Cederhout plankje
 • Digitale Oven Thermometer *Essentieel in de keuken en als je gaat BBQ’en (Kan ook zonder)
INGREDIËNTEN
 • 1 grote zalmmoot op de huid *haal bij de visboer
 • 1 biologische citroen
 • 1 shot glaasje Limoncello *Limoncello recept
 • peper en een snuf zout
BEREIDING
 • Verwarm als eerste de Big Green Egg op ongeveer 180 graden.
 • Pak het cederhout plankje en leg voor minimaal 1 uur in een bak met water en voeg hier een eetlepel citroensap aan toe. Zorg ervoor dat het gehele plankje onder water ligt. Dit zorgt ervoor dat het plankje later op de BBQ niet in de fik vliegt.
 • Nu ga je de zalm marineren met de Limoncello, gebruik hiervoor een kwastje of gewoon je handen. Smeer de zalm moot aan de bovenkant in met de limoncello, rasp er van een halve citroen zest overheen, wat peper en een snufje zout.
 • Als de Big Green Egg de ideale temperatuur bereikt heeft leg je het plankje op het rooster met daarop de gemarineerde zalm. De zalm is het lekkerst als hij van binnen nog rosé is.
 • Heb je een Digitale Oven Thermometer? Prik hem dan in het dikste stuk van de zalm en zet het alarm op 45 graden. Heb je geen d.o.t? Kijk dan naar 10 minuten even naar de zalm en als hij eruit ziet zoals op de foto is hij klaar!
 • Is de zalm klaar? Dan kan je met een lepel er makkelijk wat stukken afhalen, de zalmhuid zou ik laten liggen.

Big Green Egg Nederland

Het hoofdkantoor van Big Green Egg Europa vind je in De Lier, vlakbij Delft. Een prachtig kantoor tussen de bedrijfspanden in. Ze hebben alles tot in de puntjes uitgewerkt en als je binnenkomt zie je direct alle modellen van klein tot groot staan. Alles is fris en licht ingericht met groene tinten. Zo staat Big Green Egg voor kwaliteit en een unieke smaakbeleving. De Big Green Eggs zijn er voor allerlei type mensen. Denk aan een ‘mini’ model voor het kamperen, een ‘small’ voor op je balkon en een medium, large of XL voor in je tuin.

 

Big Green Egg workshop voor 2

Gefeliciteerd Jesca je mag (met iemand naar keuze) komen naar de workshop
De datum wordt nog bepaald. hier hoor je vanzelf meer over :-)!
Stuur je even een mailtje met je adres gegevens?

 

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op FacebookInstagram & Pinterest?

Zalm gemarineerd in Limoncello van de Big Green Egg
Zalm gemarineerd in Limoncello van de Big Green Egg

39 reacties

 1. 5 sterren
  Oh mag ik nog mee doen? mijn vriend heeft een big green Egg en ik zou ook graag willen leren hoe ik bijvoorbeeld een lekker stukje vlees voor hem kan bereiden, deze workshop zou mij echt echt echt helpen!!

 2. Mijn zoon en ik hebben een gezamelijke hobby: koken! Omdat zijn 1e zoontje elk moment geboren kan worden komt het er nu niet van om samen te koken dus…hoe leuk zou het zijn om straks samen deze workshop te doen..ik gaan duimen 🤞🤞🤞🤞

 3. Vis is niet helemaal mijn ding 😅 maar wel van mijn vriend. We hebben nu 10 maanden een BGE, de hele winter door gebruikt. Het lijkt me heerlijk om deze workshop te winnen voor mijn vriend zodat we nieuwe technieken leren en inspiratie voor recepten. Kunnen we mooi op de eerste verjaardag van onze dochter koken voor familie en vrienden.

 4. Hebben al jaren een BGE. Maar mijn lief en ik willen graag onze BGEskills verbeteren dus ik waag een gok voor die BGEworkshop!!

 5. Wow een big green egg staat echt wel op mijn lijstje; wat zou ik graag zelf eens ervaren (en proeven en.ruiken en…) waarom iedereen zo laaiend enthousiast is! 😃

 6. Ik wil met Lia haar eigengemaakte limoncello en mijn zalm naar de workshop willen gaan! Graag zelfs, lijkt ons erg leuk en lekker! En kan ik op weg geholpen worden met m’n groene ei! 😉

 7. Wat een super recept! Zalm en citroen 🍋 is een top combi! Win ook graag de BGE workshop om nog meer ideeën op te doen!

 8. Oh ja! Hopelijk kan ik met een workshop mijn vriend overtuigen dat we echt een Big Green Egg nodig hebben. Dan gaan we een heerlijke zomer tegemoet!

 9. Lijkt me een heerlijk recept. Lekker 😀. Lijkt me leuk om samen met mijn man de big green egg uit te proberen. We zijn beiden dol op koken, maar door de onregelmatige diensten in de zorg zien we elkaar te weinig. Dus leuk om dit samen te ondernemen. 🥰

 10. 5 sterren
  Lijkt me een heerlijk recept! Ga ik zeker uitproberen. Maar het allerliefst win ik de Big Green Egg workshop om dit recept en andere recepten samen met een vriendin te leren maken. Als dames worden we toch een beetje ondergewaardeerd als het op BBQ-en aankomt en daar mag wel eens verandering in komen…

 11. Mijn bbq-maatje Sevickson Kwidama en ik zijn nooit te oud om iets te leren en de groene eitjes blijven toch de bbq’s der bbq’s! dus waar kun je de skills beter ontwikkelen dan bij big green egg NL op een workshop van de meesters🙌

 12. Dit ziet er zo mega lekker en gezond uit! Tijd om weer lekker weer te worden en naar buit te kunnen om dit te maken! Lijkt mij ook top om een heerlijke citroen kip te maken 🍋

 13. Hoi Jadis, wat een heerlijk recept. Ik ga deze zeker uitproberen: de combinatie van zalm en limoncello moet een goddelijk resultaat geven. Ik reageer even omdat ik enorm graag de workshop wil winnen. De kookhobby van mijn man is nl nogal uit de hand gelopen (zie @haroldkookt) en nu loop ik gigantisch achter qua skills. Wanneer wij samen deze workshop volgen, hoop ik dat we weer een beetje gelijk op lopen( qua Green Eggen dan).
  Dank voor het delen van dit recept! Liefs, Lisette

  1. Ooh wauw! Vis op de BBQ, dat klinkt hemels lekker!! O en in combinatie met limoncello, dat moet wat geven! 😋 Ik zou heel graag Big Green Egg-skills ontwikkelen en dit samen met mijn vriend. Ik stuurde hem ooit eens op cocktail workshop, maar nu wil ik er eentje samen doen! Dit lijkt me zo leuk!! En lekker!

 14. 5 sterren
  Ik krijg hier trek van! Ziet er zo lekker uit! Ik ben dol op zalm! Ik mag limoncello momenteel niet hebben (zwanger) maar dit recept ga ik wel onthouden. En ohja… nu eerst nog een big green egg! Oh pa m’eat is FANTASTISCH!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept
Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek