De liefde die ik heb voor een ‘grillsmaak’ gaat diep. Vanaf kinds af aan vind ik een rook en grill smaak fascinerend, maar ook érg lekker. Deze gerookte zalm bonbons met pickles en avocado heb ik samen met Anne Siepel eigenaar van Thermapen Nederland gemaakt. Ook dit jaar schitteren we in Het BBQ Magazine dat in de lente uitkomt. Vorig jaar hebben we gegrilde lamsrack salade met burrata, aardbei gemaakt. Dit verslavend lekkere recept heeft een vrouwelijke touch en dat is precies waar ik blij van wordt. Niet te moeilijk, mar vooral erg lekker. Doordat we een cederhouten plakje gebruikt hebben heeft de zalm een lekker ‘rook’ smaakje gekregen.
Dat zalm een van mijn favoriete vissoorten is, was je vast wel op gevallen. Zeker op de barbecue is het een fantastisch lekkere en vette vis dat erg fijn te bereiden is. Rosé gegaarde zalm is een van de lekkerste smaken die ik mij trouwens kan bedenken. De combinatie van de pickles (deels zelfgemaakt tafelzuur) is er lekker fris bij en de avocado zorgt voor een romige en zachte structuur.Â
Ben je opzoek naar nog meer lekkers om te maken op de BBQ? Zoals deze hemelse zalm bonbons? Toevallig heb ik al meer barbecue recepten met zalm gemaakt. Bekijk voor meer inspiratie deze recepten eens. Ook hierbij echt aan te raden om de zalm te meten met de Thermapen Nederland.
2 reacties
Zeker een barbecue recept dat wij snel gaan maken in de tuin. Dank!
Het lijkt me erg lekker maar het ziet er ook nog eens mooi en feestelijk uit. Mooi receptje voor een feestelijke dag dus!