Wortel tomatensoep met citroen

Wortel tomatensoep met citroen

Een soep kan ik dagelijks eten, zeker als het een rijkgevulde soep is met veel groente en een heerlijke smaak. Als je tomaten soep maakt, gebruik je vast ook vaker wat wortel erbij als zoete tegenhanger. Deze keer heb ik de wortel in de meerderheid toegevoegd en dat gaf een prachtige kleur én smaak! Wortel tomatensoep met citroen is een verrassend lekkere maaltijd, die binnen een half uurtje op tafel staat! Serveer er bijvoorbeeld wat knoflookbrood met citroen bij! 

 

Wortel tomatensoep

 

De combinatie van de wortel en tomaten gaan super goed samen. Tomaten hebben een fijne umami (hartige) smaak en de wortels worden lekker zoet. Heerlijk samen met het frisse van de citroen.

 

Serveertip: lekker met knoflookbrood

5/5

Tools die ik gebruik

zesteur illustratie the lemon kitchen
Tool
Zesteur
handrasp-illustratie
Tool
Handrasp
Wortel tomatensoep met citroen

Wortel tomatensoep met citroen

Gang Voorgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord Hoofdgerechten, soep gerechten, vegetarische recepten, voorgerechten
Totale tijd 45 minuten
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • Handrasp
  • Zesteur
  • steelpan
INGREDIËNTEN
  • 400 gram wortels
  • 200 gram tomaten rivolo
  • 1 liter groente bouillon
  • 2 steeltjes verse tijm
  • biologische citroen
  • 1 klein knoflook teentje
  • 1 sjalotje of kleine ui
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
BEREIDING
  • Als eerste fruit je het knoflookteentje en het sjalotje (grove stukken) met wat olie aan, vervolgens voeg je de verse tijm, citroen zest (halve citroen) toe.
  • Vervolgens snijd je de tomaten in grove stukken en de wortel (schil verwijderd) in dunne plakjes. Voeg nu eerst de groente bouillon toe en laat vervolgens minimaal 15 minuten pruttelen, totdat de wortel gaar is.
  • Pak nu een staafmixer en meng het geheel, zodat je een redelijke gladde soep krijgt.
  • Breng als laatste op smaak met wat citroensap, peper & een klein beetje zout.

Wortel, wat is het precies?

Een bekende en in Nederland veel gegeten groentesoort. Zowel rauw als gekookt lekker en heeft een zoete nasmaak. Wist je dat als je veel wortel eet je sneller bruin wordt? Dit komt door de caroteen wat in wortel zit. Bij sommige zonnebanken kan je zelfs een worteldrankje kopen, om te drinken net voordat je eronder gaat! Wortels heb je in allerlei maten en kleuren. Zo eet je in de winter de winterpeen en in de zomer voornamelijk de normale (dunnere) wortels. 


Volgen jullie The Lemon Kitchen al op FacebookInstagram & Pinterest?

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte