+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

Een soep kan ik dagelijks eten, zeker als het een rijkgevulde soep is met veel groente en een heerlijke smaak. Als je tomaten soep maakt, gebruik je vast ook vaker wat wortel erbij als zoete tegenhanger. Deze keer heb ik de wortel in de meerderheid toegevoegd en dat gaf een prachtige kleur én smaak! Wortel tomatensoep met citroen is een verrassend lekkere maaltijd, die binnen een half uurtje op tafel staat! Serveer er bijvoorbeeld wat knoflookbrood met citroen bij! 

Wortel, wat is het precies?

Een bekende en in Nederland veel gegeten groentesoort. Zowel rauw als gekookt lekker en heeft een zoete nasmaak. Wist je dat als je veel wortel eet je sneller bruin wordt? Dit komt door de caroteen wat in wortel zit. Bij sommige zonnebanken kan je zelfs een worteldrankje kopen, om te drinken net voordat je eronder gaat! Wortels heb je in allerlei maten en kleuren. Zo eet je in de winter de winterpeen en in de zomer voornamelijk de normale (dunnere) wortels. 

wortel tomatensoep met citroen 'Recept The Lemon Kitchen

Wortel tomatensoep met citroen ‘Recept The Lemon Kitchen

Wortel tomatensoep met citroen

Bereidingstijd: 30 minuten voor ongeveer 4 personen

Ingrediënten

  • 400 gram wortels
  • 200 gram tomaten (rivolo)
  • 1 liter groente bouillon
  • 2 steeltjes verse tijm
  • biologische citroen
  • 1 klein knoflook teentje
  • 1 sjalotje of kleine ui
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie

Benodigdheden

  • handrasp/zesteur
  • steelpan

Bereidingswijze Wortel tomatensoep met citroen

1. Als eerste fruit je het knoflookteentje en het sjalotje (grove stukken) met wat olie aan, vervolgens voeg je de verse tijm, citroen zest (halve citroen) toe.
2. Vervolgens snijd je de tomaten in grove stukken en de wortel (schil verwijderd) in dunne plakjes. Voeg nu eerst de groente bouillon toe en laat vervolgens minimaal 15 minuten pruttelen, totdat de wortel gaar is.
3. Pak nu een staafmixer en meng het geheel, zodat je een redelijke gladde soep krijgt.
4. Breng als laatste op smaak met wat citroensap, peper & een klein beetje zout.

Serveertip: lekker met knoflookbrood of focaccia

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Mijn naam is Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de biologische citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie, voel & proef je overal in terug. Allemaal eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder
Samenvatting
recipe image
Naam recept
Wortel tomatensoep met citroen
Auteur
Gepubliceerd op
Totale kooktijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 6 Review(s)

Blijf op de hoogte!
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

vegetarisch Italiaans 3-gangenmenu met citroen www.thelemonkitchen.nl

Nieuwsbrief

Share This