+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

GARLIC BREAD PLEASE

Op vakantie in Griekenland, Italië of Spanje krijg je dit vaak standaard bij je eten. Misschien vind ik het daarom wel zo lekker omdat het mij doet denken aan vakantie. Knoflookbrood met citroen en basilicum is een simpel recept wat lekker is voor bij je BBQ, soep, salade of als een side dish. Knoflook en citroen zijn een gouden combi!

Garlic lovers

Zijn jullie ook knoflooklovers? Mijn favoriete ingrediënt, samen met citroen en olijfolie! Deze gebruik ik vrijwel altijd tijdens het kokkerellen. Garlic bread hoort knapperig te zijn en vol van smaak! Wist je dat knoflook super gezond is? Bevat veel antioxidanten. Knoflook is namelijk een variant uit de lookfamilie. Daar zijn uien en bieslook ook een onderdeel van en net zoals knoflook bolgewassen. Vroeger werd knoflook ook regelmatig gebruikt als middel tegen infecties, wondjes, zwakte en tumoren. In Egypte werd de knoflookplant zelfs als heilig beschouwd! Zie hieronder het knoflookbrood met citroen en basilicum recept.

Knoflookbrood met citroen en basilicum

Bereidingstijd: 20 minuten
3/4 personen

Ingrediënten

  • 8 sneden wit zuurdesembrood (AH Passie brood of van de bakker)
  • 1 biologische ciroen
  • Verse basilicium
  • 3 tenen knoflook (fijn geperst)
  • 4 eetlepels gezouten roomboter (Lurpak bijvoorbeeld)
  • Snuf peper en zout

Benodigdheden

    • Handrasp
    • Oven
    • Kwastje of een lepel

Bereidingswijze

1. Verwarm als eerste de oven voor op 200 graden. Snijd vervolgens het brood in 8 gelijke plakken (niet te dik).
2. Meng vervolgens de fijne knoflook, fijn gehakte basilicum, roomboter, peper en zout en de citroenrasp met elkaar.
3. Smeer met een kwastje (of een lepel) het brood in met het hemelse mengsel en bestrooi met een snuf peper en zet even in de oven voor ongeveer 8 minuten.

Let op:
houdt het brood in de gaten want het kan snel gaan. Zorg ervoor dat je niet te veel zout toevoegt, aangezien citroenrasp ook al een smaakversterker is en je gezouten roomboter gebruikt. 

Serveertip: wil je eens gepofte of gerookte knoflook proberen? Dat is ook echt een feestje! 

Je garlic bread (knoflookbrood met citroen en basilicum is klaar). Laat je me weten waarbij jij het serveert!?

VOLG ONS! Op Facebook, Instagram & Pinterest!
Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Ik ben Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie & proef je overal in terug. Eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder

Latest posts by Jadis Schreuder

Samenvatting
recipe image
Naam recept
Knoflookbrood met citroen en basilicum
Auteur
Gepubliceerd op
Totale kooktijd
Beoordeling
4.51star1star1star1star1star Based on 7 Review(s)

Blijf op de hoogte van
The Lemon Kitchen.
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

Nieuwsbrief

Share This