Knoflookbrood met citroen en basilicum

Knoflookbrood met citroen en basilicum

GARLIC BREAD PLEASE

Op vakantie in Griekenland, Italië of Spanje krijg je dit vaak standaard bij je eten. Misschien vind ik het daarom wel zo lekker omdat het mij doet denken aan vakantie. Knoflookbrood met citroen en basilicum is een simpel recept wat lekker is voor bij je BBQ, soep, salade of als een side dish. Knoflook en citroen zijn een gouden combi!

 

Garlic lovers

Zijn jullie ook knoflooklovers? Mijn favoriete ingrediënt, samen met citroen en olijfolie! Deze gebruik ik vrijwel altijd tijdens het kokkerellen. Garlic bread hoort knapperig te zijn en vol van smaak! Wist je dat knoflook super gezond is? Bevat veel antioxidanten. Knoflook is namelijk een variant uit de lookfamilie. Daar zijn uien en bieslook ook een onderdeel van en net zoals knoflook bolgewassen. Vroeger werd knoflook ook regelmatig gebruikt als middel tegen infecties, wondjes, zwakte en tumoren. In Egypte werd de knoflookplant zelfs als heilig beschouwd! Zie hieronder het knoflookbrood met citroen en basilicum recept.


Let op: houdt het brood in de gaten want het kan snel gaan. Zorg ervoor dat je niet te veel zout toevoegt, aangezien citroenrasp ook al een smaakversterker is en je gezouten roomboter gebruikt. 


Serveertip: wil je eens gepofte of gerookte knoflook proberen? Dat is ook echt een feestje! Je garlic bread (knoflookbrood met citroen en basilicum is klaar).


Laat je me weten waarbij jij het serveert!? Ik vind het zelf erg lekker bij zeekraal pesto! Maar ook bij Zalm gemarineerd in limoncello van de Big Green Egg!


VOLG ONS! Op Facebook, Instagram & Pinterest!

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Knoflookbrood met citroen en basilicum

Knoflookbrood met citroen en basilicum

Gang Bijgerecht
Trefwoord knoflook brood
Totale tijd 20 minuten
Porties 3 personen
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • Handrasp
  • oven
  • Kwastje of een lepel
INGREDIËNTEN
  • 8 sneden wit zuurdesembrood (AH Passie brood of van de bakker)
  • 1 biologische ciroen
  • Verse basilicium
  • 3 tenen knoflook (fijn geperst)
  • 4 eetlepels gezouten roomboter (Lurpak bijvoorbeeld)
  • Snuf peper en zout
BEREIDING
  • Verwarm als eerste de oven voor op 200 graden. Snijd vervolgens het brood in 8 gelijke plakken (niet te dik).
  • Meng vervolgens de fijne knoflook, fijn gehakte basilicum, roomboter, peper en zout en de citroenrasp met elkaar.
  • Smeer met een kwastje (of een lepel) het brood in met het hemelse mengsel en bestrooi met een snuf peper en zet even in de oven voor ongeveer 8 minuten.

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte