Een kwalitatief stuk vlees, zoals entrecôte vraagt om wat aandacht, tijd en liefde. Maar je hebt ook de juiste tools nodig. Meet bijvoorbeeld de kerntemperatuur met de Thermapen of een digitale oven thermometer! Als ik vlees eet, wil ik dat het gegrild is op een grill of een BBQ/Big Green Egg. Hierdoor krijg je een onbetaalbare smaak en het is zeker je tijd en aandacht waard! Wij eten thuis maar af en toe vlees, op deze momenten wil ik er een feestje van maken!
Ik ben gek op een perfect gebakken entrecôte, het vetrandje geeft net wat extra smaak! Het is mals, sappig en erg lekker. Tip: haal het vlees minimaal een half uur van te voren uit de koelkast, dan kan het op kamertemperatuur komen en wordt het vlees veel malser en sappiger.
Vind jij het ook belangrijk dat als je vlees of vis eet dat het een ‘perfecte garing’ heeft gekregen, net zoals deze gegrilde entrecôte ? Meten is weten! Daarom raad ik je altijd aan om de kerntemperatuur te meten. Dit doe ik al jaren met de onmisbare producten van Thermapen! Wil jij ook de Digitale Oven Thermometer en/of Thermapen in huis? Op de foto zie je de Special Edition, hier zijn er nog een paar van! Je hebt ze in allerlei kleuren en besteld ze makkelijk hier online.
METEN IS WETEN
Maak dan bijvoorbeeld eens: