Perfect gegrilde entrecôte

Perfect gegrilde entrecôte

Een kwalitatief stuk vlees, zoals entrecôte vraagt om wat aandacht, tijd en liefde. Maar je hebt ook de juiste tools nodig. Meet bijvoorbeeld de kerntemperatuur met de Thermapen of een digitale oven thermometer!  Als ik vlees eet, wil ik dat het gegrild is op een grill of een BBQ/Big Green Egg. Hierdoor krijg je een onbetaalbare smaak en het is zeker je tijd en aandacht waard! Wij eten thuis maar af en toe vlees, op deze momenten wil ik er een feestje van maken! 

ENTRECÔTE 

Ik ben gek op een perfect gebakken entrecôte, het vetrandje geeft net wat extra smaak! Het is mals, sappig en erg lekker. Tip: haal het vlees minimaal een half uur van te voren uit de koelkast, dan kan het op kamertemperatuur komen en wordt het vlees veel malser en sappiger. 

PERFECT gegrilde entrecôte

Wat voor mij een perfecte garing is, kan voor iemand anders natuurlijk té rood zijn. Voor een malse entrecôte kun je eigenlijk zelfs een temperatuur van 43 graden aanhouden, maar daar moet je echt van houden. Het vlees is dan nog lauwwarm van binnen. Voor entrecôte wordt meestal een temperatuur aangehouden van 48 graden voor rare, 50-53 graden voor medium-rare, 54-57 graden voor medium en 63 graden of hoger voor well-done (overigens niet aan te raden).

Tip:  lekker met gezouten citroen (zie recept in mijn kookboek!)
5/5

Tools die ik gebruik

Illustratie thermapen door Jadis Schreuder geïllustreerd
TOOL
Handrasp
gegrilde entrecote

Perfect gegrilde entrecôte

Gang Big Green Egg / Barbecue, grill recepten
Keuken Amerikaans
Trefwoord barbecue recepten, grillen of bbq, perfect vlees garen, vlees recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Auteur Jadis
TOOLS
  • Grill plaat/pan of barbecue
  • Knijptang
INGREDIËNTEN
  • 300 g entrecôte
  • salt flakes
  • grove zwarte peper of lemon pepper
BEREIDING
  • Leg de entrecôte minimaal 30 minuten van te voren uit de koelkast, zodat het vlees op kamer temperatuur komt.
  • Verwarm de grill of de barbebcue tot ongeveer 190-200 graden. Bestrooi de entrecôte rijkelijk met grove zwarte peper of lemon pepper (groothandel, online of speciaalzaken).
  • Als de grill warm genoeg is geworden leg je de steak op 1 kant.
  • Draai na 2 minuten de steak om en prik de Thermapen (kerntemperatuur meter) in het dikste stuk tot in het midden. Als de kerntemperatuur ongeveer 49 graden aangeeft en aan beiden kanten een mooie grill streep heeft gekregen kan je de entrecôte eraf halen. Laat het vlees minimaal 5 minuten rusten, zodat alle sappen erin blijven.
  • Snijd de steak in mooie dunne plakken.

Recepten met citroen

Vind jij het ook belangrijk dat als je vlees of vis eet dat het een ‘perfecte garing’ heeft gekregen, net zoals deze gegrilde entrecôte ? Meten is weten! Daarom raad ik je altijd aan om de kerntemperatuur te meten. Dit doe ik al jaren met de onmisbare producten van Thermapen! Wil jij ook de Digitale Oven Thermometer en/of Thermapen in huis? Op de foto zie je de Special Edition, hier zijn er nog een paar van! Je hebt ze in allerlei kleuren en besteld ze makkelijk hier online

 

METEN IS WETEN

Opzoek naar meer barbecue inspiratie?

Maak dan bijvoorbeeld eens:

 
#samenwerikng met Thermapen Nederland

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Waardering recept