Een klassieke carpaccio wordt gemaakt van dungesneden rundvlees. Dit wagyu carpaccio met citroen pesto en verse munt recept is geĂŻnspireerd op een favoriete Siciliaans recept uit mijn kookboek. De combinatie van dungesneden vlees met een frisse kruidendressing en verse munt is namelijk Ă©rg lekker en verfrissend. Met het wagyu picanha vlees van bollenstek kon ik mijn geluk niet op. Ik heb drie verschillende picanha soorten ontvangen, ze kwamen uit de vriezer dus waren makkelijk om in dunne plakjes te snijden zodat je geen snijmachine nodig hebt.
Als je mij vraagt wat het aller-lekkerste vlees is, dan is mijn keuze snel gemaakt: Wagyu! Het staat bekend dat het kwalitatief vlees is, gemarmerd met zacht en zeer smaakvol vet. Rauw dus alleen aal fan-tas-tisch lekker! Daarnaast had ik ook het genoegen om twee andere picanha’s te vergelijken. Via bollensteak een online slagerij kan je de allerlekkerste stukken vlees online bestellen. Als consument, je hoeft dus geen bedrijf te zijn. Ga je ook watertanden van dit lekkere recept? Bekijk dan het wagyu carpaccio recept hieronder.Â
Via de website kan je allerlei soorten vlees bestellen. Nu steeds meer mensen het leuk vinden om er thuis een feestje van te maken is het een ideale website om uit te pakken. Als carpaccio liefhebber heb ik drie Picanha’s mogen vergelijken.Â
Picanha is het staartstuk van een rund. Het vlees zit achteraan op de rug van het rund vlak aan de staart. Waar de Picanha in Nederland steeds populairder wordt is het in zuid Amerika misschien wel het meest populaire stuk vlees voor de BBQ. Vooral Brazilië en Argentinië zijn landen waar de Picanha favoriet is. De Picanha leent zich goed om in zijn geheel te bereiden, of dit nu rauw (carpaccio), in de oven is of op de barbecue.
Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek
EĂ©n reactie
Dit ziet er goed uit, nooit Wagyu op…