Wagyu carpaccio met citroen pesto, pijnboompitten en munt

Wagyu carpaccio met citroen pesto, pijnboompitten en munt

Een klassieke carpaccio wordt gemaakt van dungesneden rundvlees. Dit wagyu carpaccio met citroen pesto en verse munt recept is geïnspireerd op een favoriete Siciliaans recept uit mijn kookboek. De combinatie van dungesneden vlees met een frisse kruidendressing en verse munt is namelijk érg lekker en verfrissend. Met het wagyu picanha vlees van bollenstek kon ik mijn geluk niet op. Ik heb drie verschillende picanha soorten ontvangen, ze kwamen uit de vriezer dus waren makkelijk om in dunne plakjes te snijden zodat je geen snijmachine nodig hebt.

Wagyu carpaccio

Als je mij vraagt wat het aller-lekkerste vlees is, dan is mijn keuze snel gemaakt: Wagyu! Het staat bekend dat het kwalitatief vlees is, gemarmerd met zacht en zeer smaakvol vet. Rauw dus alleen aal fan-tas-tisch lekker! Daarnaast had ik ook het genoegen om twee andere picanha’s te vergelijken. Via bollensteak een online slagerij kan je de allerlekkerste stukken vlees online bestellen. Als consument, je hoeft dus geen bedrijf te zijn. Ga je ook watertanden van dit lekkere recept? Bekijk dan het wagyu carpaccio recept hieronder. 

5/5

Tools die ik gebruik

Handpers type 2 illustratie
TOOL
Citruspers
zesteur illustratie the lemon kitchen
TOOL
Zesteur
wagyu carpaccio

Rundvlees carpaccio van wagyu met pesto

Gang lunch, Voorgerecht
Keuken Italiaans, Italiaans - Siciliaans
Trefwoord carpaccio, carpaccio recept, rauw vlees, rundvlees, verse munt, voorgerechten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 2 personen
Auteur Jadis
TOOLS
  • koksmes of snijmachine
  • Antiaanbakpan
INGREDIËNTEN
  • 4-500 g Picanha Wagyu Bollensteak.nl
  • 4 el groene pesto
  • 10 st verse munt
  • 30 g pijnboompitten
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • salt flakes en grove zwarte peper
BEREIDING
  • Snijd het rundvlees als het nog net bevroren is in dunne plakjes met een koksmes of een snijmachine, mocht je dit in huis hebben. Leg de plakjes op elkaar op een bordje en laat het rustig ontdooien, dit duurt ongeveer 10 minuten.
  • Maak ondertussen zelf een lekkere citroen pesto. Heb je geen tijd? Dan kan je ook voor verse pesto kiezen. Roer er dan wat citroenzeste (rasp) doorheen.
  • Bak de pijnboompitten op een middelhoog vuur totdat ze iets verkleuren.
  • Verdeel de pesto over de carpaccio en verdeel de pijnboompitten eroverheen. Druppel er nog wat van je lekkerste olijfolie over. Strooi nog wat verse munt over de carpaccio. Breng op smaak met een snuf salt flakes en grove zwarte peper.
  • Gebruik een zesteur of handrasp om er nog wat citroenrasp overheen te verdelen voor een frisse smaak. Vlees en biologische citroen gaan erg goed samen!

Bollensteak picanha's

Via de website kan je allerlei soorten vlees bestellen. Nu steeds meer mensen het leuk vinden om er thuis een feestje van te maken is het een ideale website om uit te pakken. Als carpaccio liefhebber heb ik drie Picanha’s mogen vergelijken. 

Picanha

Picanha is het staartstuk van een rund. Het vlees zit achteraan op de rug van het rund vlak aan de staart. Waar de Picanha in Nederland steeds populairder wordt is het in zuid Amerika misschien wel het meest populaire stuk vlees voor de BBQ. Vooral Brazilië en Argentinië zijn landen waar de Picanha favoriet is. De Picanha leent zich goed om in zijn geheel te bereiden, of dit nu rauw (carpaccio), in de oven is of op de barbecue.

  • Picanha Aberdeen Angus
  • Picanha Australisch
  • Wagyu Picanha
wagyu carpaccio
samenwerking met Bollensteak

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek