Visum naar India aanvragen

Visum naar India aanvragen

Reizen is een van mijn grootste passies, vooral als het land een interessante keuken heeft. Als ik er zo over nadenk ben ik toch al naar veel plekken in Europa, Amerika tot Azië gereisd. Voor Europa heb je verder geen visum nodig, maar ga je bijvoorbeeld naar Azië dan is het aanvragen voor Nederlanders en Belgen van een visum verplicht. Dit geldt voor elk reisdoel en ook voor minderjarigen. 

India en haar prachtige (eet) cultuur

Eén van de landen waar ik graag naar toe zou willen gaan is India. Niet alleen het land lijkt mij prachtig, ook de cultuur, de spirituele leefstijl, maar ook de Indiase keuken. Denk aan curry’s, paneer, naanbrood en de lekkerste kruiden en specerijen. In dit artikel vertel ik je graag meer over deze inspirerende keuken en hoe je een visum naar India aanvraagt.

Visum aanvragen

Er zijn verschillende soorten visa voor India. Welke je aanvraagt hangt af van je reisdoel. Je reisdoel kan natuurlijk variëren van toeristisch (eTourist visa) dit is de meest voorkomende, zakelijk (eBusiness via) of zelfs medisch (eMedical visa). Als je een visum aanvraagt duurt het ongeveer een week voordat je hem binnenkrijgt, ook kan je hem met spoed aanvragen en dan heb je, je visum al binnen 3 (werk) dagen.

 

Geldigheid visum India

Hoe lang is het visum voor India geldig? Als je als toerist een visum aanvraagt mag je maximaal 90 dagen in India blijven en ben je zakelijk in het land dan is je visum 180 dagen geldig. De prijs van een visum is €109,95, ongeacht je reisdoel en is alleen online aan te vragen. 

Indiase kokos curry met gebakken paneer & citroen

Wil je naar India reizen, dan heb je dus een visum nodig. Het visum India vraag je elektronisch aan, je hoeft dus niet met je paspoort naar een balie. Na een paar dagen tot ongeveer een week krijg je per e-mail je e-visum als een PDF bestand toegestuurd. 


Vereisten als je in India aankomt

  • Je paspoort dat je gebruikt hebt voor de visumaanvraag moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Dit is dus van belang op de dag van aankomst.
  • Als reiziger ben je verplicht om je retour- of doorreisticket te kunnen laten zien. Dit wil dus aantonen dat je niet van plan bent om langer dan de afgesproken tijd te blijven.
  • Hetzelfde paspoort dat je gebruikt hebt voor de aanvraag moet samen met je visum overhandigd worden bij aankomst.


Langer in India verblijven

Wil jij als toerist langer dan 90 dagen aaneengesloten in India willen blijven of ben je een zakelijke reiziger met reisplannen van langer dan 180 dagen? Dan kan je geen gebruik maken van het e-visum India. Hetzelfde geldt voor reizigers die in India willen studeren, vrijwilligerswerk willen doen of in dienst willen treden bij een Indiase organisatie. Je kan dan gebruikmaken van de alternatieve procedure, waarbij het visum in het paspoort wordt aangebracht door een medewerker van de ambassade.Wat zijn de kosten? Dit is geheel afhankelijk van de duur en zal dus hoger uitvallen, ook omdat de aanvraag meer tijd in beslag neemt. De Indiase keuken

Ik ben echt opgegroeid met de luxe dat er dagelijks lekkere en gevarieerde gerechten op tafel stonden, waarbij de Indiase keuken tot een van onze de favorieten behoort. Deze bijzondere keuken staat bekend om haar vele kleurrijke gerechten met allerlei smaakmaker, kruiden en specerijen. Van romige tot pittige curry’s, tandoori’s, tikka’s en kofta’s met rijst, roti of zelfs vers brood. Dit is nog maar een kleine selectie van bekende en lekkere Indiase gerechten. Wist je dat ze vooral bakken in geklaarde boter, ook wel ghee genoemd of olie en dat peulvruchten zoals kikkererwten en kaas (paneer) groot favoriet zijn. 


Kruiden en specerijen uit India 

De meest voorkomende zijn natuurlijk massala (een soort gele curry kruidenmix), koriander en komijn. Als je in India rondloopt zal je ook geregeld verrast worden door deze heerlijke geuren en smaken. Omdat de koe heilig is in India wordt dit sowieso niet gegeten, daarnaast is de authentieke Indiase keuken ook vegetarisch. Ik vind zowel de vegetarische als de vis-gerechten erg lekker. Daarnaast gebruiken ze ook in allerlei gerechten biologische citroen. Deze keuken ontdekken is dus echt een aanrader! Dus ben je in India laat je verrassen door deze waanzinnige en veelzijdige keuken en neem bijvoorbeeld een kookworkshop! 

Ik hoop na het lezen van dit artikel dat aanvragen van het visum duidelijker is geworden. Laat je in een reactie hieronder weten of je hier wat aan hebt gehad?

Indiase gerechten met citroen

Ben jij ook gek op de Indiase keuken? Maak dan een van de onderstaande gerechten. 

Indiase kokos curry met gebakken paneer & citroen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *