+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

Indiase keuken, wat is dat toch smaakvol en prachtig qua kleur! Afgelopen december was ik met mijn vriend in Londen en daar kon je ook overal Indiaas eten, zo lekker! Toen ik de uitnodiging van Anne van Anne Travel Foodie kreeg om deel te nemen aan een Indiase (vegetarische) kookworkshop van Indian Cooking Classes, was ik gelijk enthousiast. We hebben tijdens deze workshop verschillende gerechten gemaakt en dit recept: Indiase Paneer met tomaat en mango is hierop geïnspireerd! 

Indiase paneer met tomaat en mango 'The Lemon Kitchen

Indiase kookworkshop bij Anne Travel Foodie

Paneer, wat is dat?

Paneer is een ‘kaas’, wat ook het Indiase woord is voor kaas! Het is een vrij simpel product wat gemaakt is van koemelk en dus niet smelt als je hem bakt/verwarmd. De smaak zelf vind ik vrij neutraal, maar qua bite (zeker als je hem even bakt) is erg lekker!  

Indiase Paneer met tomaat en mango, maak je in 40 minuten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 450 gr Apetina® Paneer
  • 1 rijpe mango 
  • 1 biologische citroen 
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 sjalotje
  • 400 gr tomatenblokjes (uit blik)
  • 1 klein blikje gepureerde tomaten
  • 100 ml kookroom 
  • 3 tl garam masala
  • 2 tl komijn
  • verse gember (ongeveer 1 centimeter, zonder schil)
  • Olijfolie 
    *verse koriander naar smaak (kan ook weg gelaten worden) 

Benodigdheden

  • Sauspan

Bereidingswijze Indiase Paneer met tomaat en mango

  1. Als eerste pel en snipper je het sjalotje en hak de knoflook, de gember en de rode peper  (zonder zaadjes) fijn. Snijd vervolgens de paneer in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm.
  2. Verhit wat olijfolie in een grote sauspan. Voeg de knoflook, ui, citroenzest en de blokjes paneer toe en bak deze lichtbruin. Strooi er een klein beetje zout overheen en haal de paneer uit de pan. *Deze stap kan je ook weglaten, als je dat lekkerder lijkt.
  3. Voeg nu een extra scheut olie toe en voeg hier de garam masala en  komijn (fijngehakt) aan toe. Laat voor een paar minuten pruttelen, zodat alle smaken vrij komen.
  4. Voeg nu de tomatenpuree toe en laat nog een minuut pruttelen om vervolgens de tomaten blokjes toe te voegen en 1 glas warm water. Voeg nu de paneer weer aan de saus toe en laat zachtjes op staan. 
  5. Nu voeg je de kookroom toe aan de saus, zo wordt hij wat romiger en fijner van smaak. 
  6. Snijd nu de mango in kleine blokjes van ongeveer 2 x 2 cm en voeg dit samen met een theelepel citroensap aan de saus toe. Proef de saus goed, verdeel er wat verse koriander overheen en breng zo nodig op smaak met zout & peper! 

Serveertip: lekker met wat kokosrijst of naanbrood!

Indiaas koken leren?

Vind je het nou ook leuk om eens een Indiase workshop of kooklessen? Liever een kookworkshop/les met vlees en/of vis? Dat kan uiteraard ook! Ga dan naar hun website en bekijk de mogelijkheden!

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest? Wil je nou nog meer Indiaas koken? Maak dan Tomaten curry met kippendij en mango. 

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Ik ben Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie & proef je overal in terug. Eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder
Samenvatting
recipe image
Naam recept
Indiase Paneer met tomaat en mango
Auteur
Gepubliceerd op
Totale kooktijd
Beoordeling
4.51star1star1star1star1star Based on 14 Review(s)

Blijf op de hoogte!
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

vegetarisch Italiaans 3-gangenmenu met citroen www.thelemonkitchen.nl

Nieuwsbrief

Share This