Indiase Paneer met tomaat en mango

Indiase Paneer met tomaat en mango

Indiase keuken, wat is dat toch smaakvol en prachtig qua kleur! Afgelopen december was ik met mijn vriend in Londen en daar kon je ook overal Indiaas eten, zo lekker! Toen ik de uitnodiging van Anne kreeg om deel te nemen aan een Indiase (vegetarische) kookworkshop, was ik gelijk enthousiast. We hebben tijdens deze workshop verschillende gerechten gemaakt en dit recept: Indiase Paneer met tomaat en mango is hierop geïnspireerd! 

 

Indiase Paneer

een ‘kaas’, wat ook het Indiase woord is voor kaas! Het is een vrij simpel product wat gemaakt is van koemelk en dus niet smelt als je hem bakt/verwarmd. De smaak zelf vind ik vrij neutraal, maar qua bite (zeker als je hem even bakt) is erg lekker!  

 

Serveertip: lekker met wat kokosrijst, papadum of naanbrood!

5/5

Tools die ik gebruik

zesteur illustratie the lemon kitchen
TOOL
Zesteur
Indiase Paneer met tomaat en mango

Indiase paneer met tomaat en mango

Gang Hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Trefwoord Hoofdgerechten, Indiase curry’s, Indiase recepten, vegetarische recepten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4 personen
Auteur Jadis Schreuder
INGREDIËNTEN
  • 450 gr Apetina® Paneer
  • 1 rijpe mango
  • 1 biologische citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 sjalotje
  • 400 gr tomatenblokjes (uit blik)
  • 1 klein blikje gepureerde tomaten
  • 100 ml kookroom of kokosmelk
  • 3 tl garam masala
  • 2 tl komijn
  • verse gember (ongeveer 1 centimeter, zonder schil)
  • Olijfolie
  • *verse koriander naar smaak (kan ook weg gelaten worden)
BEREIDING
  • Als eerste pel en snipper je het sjalotje en hak de knoflook, de gember en de rode peper (zonder zaadjes) fijn. Snijd vervolgens de paneer in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm.
  • Verhit wat olijfolie in een grote sauspan. Voeg de knoflook, ui, citroenzest en de blokjes paneer toe en bak deze lichtbruin. Strooi er een klein beetje zout overheen en haal de paneer uit de pan. *Je kan er ook voor kiezen de paneer niet te bakken, als je dit lekkerder lijkt.
  • Doe een extra scheut olie in de pan en voeg hier de garam masala en komijn (fijngehakt) aan toe. Laat voor een paar minuten pruttelen, zodat alle smaken vrij komen.
  • Doe nu de tomatenpuree erbij en laat nog een minuut pruttelen om vervolgens de tomaten blokjes toe te voegen en 1 glas warm water. Roer even en doe nu de paneer bij de saus en laat zachtjes op staan.
  • Schenk vervolgens de kookroom of kokosmelk bij de saus, zo wordt het wat romiger en fijner van smaak. Roer nog even.
  • Snijd nu de mango in kleine blokjes van ongeveer 2 x 2 cm en doe dit samen met een theelepel citroensap bij de saus. Proef de saus goed, verdeel er wat verse koriander overheen en breng zo nodig op smaak met zout & peper en een paar druppeltjes citroensap!

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op FacebookInstagram & PinterestWil je nou nog meer Indiaas koken? Maak dan Tomaten curry met kippendij en mango. 

Indiase paneer met tomaat en mango 'The Lemon Kitchen

6 reacties

    1. Hi Mari-ann,
      Ik heb ook geen idee waarom dat is, paneer is heel licht van smaak en halloump erg zout. Dus dat zou ik dan niet aanraden, eerder voor tofu krokant te bakken 🙂

    2. Hi Mari-ann,
      Ik heb ook geen idee waarom dat is, paneer is heel licht van smaak en halloumi erg zout. Dus dat zou ik dan niet aanrader, eerder voor tofu krokant te bakken 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte