Indiase kokos curry met gebakken paneer & citroen

Indiase kokos curry met gebakken paneer & citroen

Ik vind de Indiase keuken super lekker, het heeft altijd iets romigs, intens en wat krokants. De vegetarische curry’s met gebakken paneer vind ik zelf het lekkerst. Laatst had ik in Amsterdam Indiase kokos curry besteld en dit vonden mijn vriend en ik zó lekker, dat ik er thuis mee aan de slag ben gegaan. Zie hieronder het Indiase kokos curry met gebakken paneer & citroen recept. Super lekker, gezond & simpel!

Serveertip: lekker met rauw geraspte bloemkool en krokante papadum.
5/5

Tools die ik gebruik

zesteur illustratie the lemon kitchen
TOOL
Zesteur
paneer Indiase keuken The Lemon Kitchen

Indiase kokos curry met gebakken paneer & citroen

Gang Hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Trefwoord Hoofdgerechten
Totale tijd 35 minuten
Porties 4 personen
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • Sauspan
  • Anti aanbak pan
INGREDIËNTEN
  • 450 gr Apetina® Paneer
  • 1 rijpe mango of wat lekkere lychees
  • 1 biologische citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 sjalotje
  • 200 gram geraspte kokos (zonder suiker)
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 blikjes gepureerde tomaten
  • 2 eetlepels garam masala
  • verse gember (ongeveer 1 centimeter, zonder schil)
  • Verse munt of koriander

Eventueel toevoegen:

  • – Bloemkool *rauw raspen en serveer er wat krokante papadum bij
  • – Verse koriander naar smaak (kan ook weg gelaten worden)
BEREIDING
  • Pel als eerste het sjalotje en hak de knoflook en de gember fijn. Snijd vervolgens de paneer in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm.
  • De blokjes paneer bak je even in wat olie goudbruin een anti aanbak pan. Strooi er een klein beetje zout overheen en haal de paneer uit de pan.
  • Verhit wat olijfolie in een grote sauspan. Voeg de knoflook, ui, gember, citroenzest in de pan en laat even aanfruiten en voeg hier de garam masala aan toe. Laat voor een paar minuten pruttelen zodat alle smaken vrij komen. Voeg daarna de tomatenpuree toe.
  • Schep nu de tomatenpuree erbij en laat nog een minuut pruttelen, nu voeg je de kokosrasp toe en 1 glas warm water. Voeg nu de paneer weer aan de saus toe en laat zachtjes op staan.
  • Voeg nu de kokosmelk toe aan de saus, zo wordt hij wat romiger en fijner van smaak.
  • Snijd nu de mango in kleine blokjes van ongeveer 2 x 2 cm of de lychees (uit blik) en voeg dit samen met een theelepel citroensap aan de saus toe. Proef de saus goed, verdeel er wat verse koriander of munt overheen en breng zo nodig op smaak met zout & peper!

Gek op de Indiase keuken?

Maak dan eens Indiase paneer met tomaat en mango. 

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?
kokos curry the lemon kitchen citroen

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte