+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

Ik vind de Indiase keuken super lekker, het heeft altijd iets romigs, intens en wat krokants. De vegetarische curry’s met gebakken paneer vind ik zelf het lekkerst. Laatst had ik in Amsterdam Indiase kokos curry besteld en dit vonden mijn vriend en ik zó lekker, dat ik er thuis mee aan de slag ben gegaan. Zie hieronder het Indiase kokos curry met gebakken paneer & citroen recept. Super lekker, gezond & simpel!

Indiase kokos curry met gebakken paneer & citroen, maak je in 35 minuten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 450 gr Apetina® Paneer
  • 1 rijpe mango of wat lekkere lychees
  • 1 biologische citroen 
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 sjalotje
  • 200 gram geraspte kokos (zonder suiker)
  • 200 ml kokosmelk 
  • 2 blikjes gepureerde tomaten
  • 2 eetlepels garam masala
  • verse gember (ongeveer 1 centimeter, zonder schil)
  • Verse munt of koriander

Eventueel toevoegen:
– Bloemkool *rauw raspen en serveer er wat krokante papadum bij
– Verse koriander naar smaak (kan ook weg gelaten worden) 

Benodigdheden

  • Sauspan
  • Anti aanbak pan

Bereidingswijze Indiase Paneer met tomaat en mango

  1. Pel als eerste het sjalotje en hak de knoflook en de gember fijn. Snijd vervolgens de paneer in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm.
  2. De blokjes paneer bak je even in wat olie goudbruin een anti aanbak pan. Strooi er een klein beetje zout overheen en haal de paneer uit de pan. 
  3. Verhit wat olijfolie in een grote sauspan. Voeg de knoflook, ui, gember, citroenzest in de pan en laat even aanfruiten en voeg hier de garam masala aan toe. Laat voor een paar minuten pruttelen zodat alle smaken vrij komen. Voeg daarna de tomatenpuree toe.
  4. Schep nu de tomatenpuree erbij en laat nog een minuut pruttelen, nu voeg je de kokosrasp toe en 1 glas warm water. Voeg nu de paneer weer aan de saus toe en laat zachtjes op staan. 
  5. Voeg nu de kokosmelk toe aan de saus, zo wordt hij wat romiger en fijner van smaak. 
  6. Snijd nu de mango in kleine blokjes van ongeveer 2 x 2 cm of de lychees (uit blik) en voeg dit samen met een theelepel citroensap aan de saus toe. Proef de saus goed, verdeel er wat verse koriander of munt overheen en breng zo nodig op smaak met zout & peper! 

Serveertip: lekker met rauw geraspte bloemkool en krokante papadum. 

Gek op de Indiase keuken? Maak dan eens Indiase paneer met tomaat en mango. 

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Mijn naam is Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de biologische citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie, voel & proef je overal in terug. Allemaal eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder

Latest posts by Jadis Schreuder

Samenvatting
Naam recept
Indiase kokos curry met gebakken paneer & citroen
Auteur
Gepubliceerd op
Totale kooktijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Blijf op de hoogte!
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

vegetarisch Italiaans 3-gangenmenu met citroen www.thelemonkitchen.nl

Nieuwsbrief

Share This