Vis met citroen, salsa en tomaten salade
vis met citroen, salsa en tomaten salade
vis met citroen, salsa en tomaten salade

Vis met citroen, salsa en tomaten salade

Met deze zomerse vis met citroen, salsa en tomaten salade maak je iedereen blij! Het is niet alleen een feestje voor je smaakpapillen, maar ook erg gezond en vol van smaak met verschillende texturen!

Als salade en visliefhebber ben ik altijd opzoek naar de lekkerste en ook makkelijkste recepten. Deze vis met citroen kan je zowel in de oven als op de BBQ maken. Je gaart langzaam de vis in het citrussap én door de verhitting krijg je een hele lekkere smaak.  textuur en geur. De olijfolie maak het gerecht naast de citroen helemaal af. 

Vis met citroen

Een visje zonder citroen ziet er altijd eenzaam uit. Het een vraagt om het ander. Ze vormen samen met een goede olijfolie een gouden trio! Deze vis met citroen, salsa en tomaten salade is lekker als lunch, maar ook een perfect in de zomer als voor- en licht hoofdgerecht! 

oLivery extra vergine olijfolie

In dit gerecht is de olijfolie een verbindende factor. Ik gebruik sinds en tijden voor al mijn bereidingen de extra vergine olijfolie van oLivery. Deze koudgeperste olijven komen uit Puglia, een magisch stukje grond in Italië. Je proeft het frisse, romige en drassige terug en het is ideaal voor warme en koude bereidingen. Deze olijfolie vind je online in hun webshop, maar ook o.a. in de Bijenkorf. Dat zegt genoeg toch? Zie hieronder het hemelse vis met citroen salade recept. 

5/5

Tools die ik gebruik:

Vis met citroen, salsa en tomaten salade

Gang Hoofdgerecht, lunch, Voorgerecht
Keuken Italiaans, Italiaans - Siciliaans
Trefwoord carpaccio, duurzame vis, extra vergine olijfolie, gebakken vis, olivery, oljifolie, salade, tomaten, tomaten salade
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen
Auteur Jadis
TOOLS
  • ovenschaal of BBQ
  • (hand) Rasp
  • citruspers
  • thermapen Kerntemperatuurmeter
INGREDIËNTEN
  • 500 g witvis uit de Noordzee met MSC-keurmerk
  • 5 st biologische tomaten
  • oLivery extra vergine olijfolie Bestel hier of koop in de Bijenkorf
  • 1 st biologische citroen
  • ½ st sinaasappel
  • 1 el kappertjes
  • 1 st rode ui
  • 5 st groene olijven
  • 1 el pistachenootjes
  • zout, zoutvlokken en peper
  • 1 takje verse rozemarijn
BEREIDING
  • Verwarm de oven of de BBQ naar 160 graden. Leg de witvis op de huidkant naar beneden in een ovenschaal of gietijzeren pan. Strooi er snuf zout en peper.
    Rasp de citroen en de sinaasappel en pers ze uit. Giet de helft hiervan over de vis en bewaar de rest voor in de salsa.
    Leg een verse rozemarijn takje bij de vis. Gaar de vis in ongeveer 20 minuten op een lage temperatuur in de oven of op de BBQ. Meet na 10 minuten de kerntemperatuur van de vis met de Thermapen.
Kerntemperatuur van witvis = 57 graden
    Salsa met olijfolie, pistachenootjes, kappertjes en tomaat
    • Hak de pistachenootjes fijn.
      Snijd de olijven in vieren.
      Snijd de knoflook en de rode ui zo fijn mogelijk.
      Snijd de 1 tomaat in plakjes en vervolgens in kleine blokjes en doe met de pistachenootjes, olijven, knoflook en rode ui samen in een schaaltje.
      Meng alle salsa ingrediënten met een scheut oLivery olijfolie, samen met ciitroen en sinaasappelrasp. Roer, proef de salsa en breng op smaak met zout en peper.
    • Snijd de andere 4 tomaten in zo dun mogelijke plakjes. Verdeel de plakjes als een carpaccio over de borden. Verdeel daar de langzaam gegaarde witvis (zonder huid) over en de salsa. Lekker met wat extra olijfolie en zoutvlokken.

    Vis recepten

    Je zou bijna denken dat ik alleen nog maa vis eet. Ik zal je zeggen dat ik ook steeds meer vis, schaal – en schelpdieren ben gaan eten. Het is niet alleen ontzettend lekker, maar ook zo gezond en er valt oneindig mee te variëren. 

    Duurzame olijfolie

    De olijfolie van oLivery is niet alleen erg lekker, het is ook een duurzame keuze! Je krijgt de eerste keer een fles met schenktuutje erbij, daarna ontvang je de navulling per post.

    De lekkerste olijfolie, vis en citroen

    Ben je opzoek naar nog meer vis inspiratie met de lekkerste olijfolie en citroen, zoals deze vis met citroen, salsa en tomaten salade? Maak dan bijvoorbeeld eens:

    vis met citroen, salsa, olijfolie Olivery en tomaten salade
    Samenwerking met oLivery Extra Vergine olijfolie

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Waardering recept




    Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

    Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

    Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

    Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

    Blijf op de hoogte

    Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

    Blijf op de hoogte