Nora van De Tagine heeft weer een hemels recept gemaakt. Dit Tajine recept is geschikt voor vegetariërs of voor mensen die op bepaalde dagen geen vlees willen weten. Of gewoon omdat je het lekker vindt natuurlijk!
Om te beginnen verzamel je alle groentes die je nog in huis hebt. Niet genoeg in huis? Bedenk dan op welke groentes jij en/of je partner dol zijn. En wat eten de kids graag? Zolang je maar de juiste opbouw aanhoudt en de juiste kruiden gebruikt ontdek je pas echt wat jouw creatieve kookkunsten zijn.
De manier van koken met een Tajine is erg makkelijk en gaat op een unieke wijze. De deksel houdt het stoom binnen en zorgt ervoor dat de smaken bij en door elkaar komen. In plaats van dat het vocht verdampt, wordt het vocht dus behouden en gaan er geen vitamines en mineralen verloren. Dat maakt Tajine koken enorm gezond.
Hoewel er geen standaard recepten zijn, willen wij toch een ‘basis’ gerecht met jullie delen. Je kunt hierbij meteen je kids laten helpen. (Zijn zij ook weer even zoet) Laat ze bijvoorbeeld de groenten kiezen en laat ze meekijken hoe je dit in een Tagine doet. Zo voelt het als een eigen gerecreëerd gerecht en gegarandeerd dat ze het opeten. Zo hebben ze meteen hun dagelijkse vitaminen binnen!
Het maken van stoof-tajine recepten hoeft niet moeilijk te zijn. Het is vooral aan te raden om lekker veel groenten, de juiste specerijen, kruiden en een frisse twist van biologische citroen te gebruiken. Waarbij het vooral belangrijk is dat je het gerecht langzaam laat garen.
Ben je op zoek naar nog meer ‘slow cooking’ recepten zoals deze vegetarische tagine?
Maak dan bijvoorbeeld eens Tagine met zalm, allerlei groenten en citroen.
Of coq au vin met paddenstoelen, pastinaak en zuur!
#Recept van De Tagine
Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?
Eén reactie
gaan we maken!!!