Recepten ontwikkelen met tafelzuur van Kesbeke vind ik heerlijk om te doen. Je kan er echt oneindig mee variëren, mijn favorieten zijn de augurk(jes) en de zilveruitjes. Het fijne aan deze twee is dat ze er in verschillende smaken en groottes zijn. Voor dit gerecht ben ik met de normale augurken en de grote zilveruien gemarineerd in mosterd aan de slag gegaan. In het najaar maak ik wekelijks meerdere stoofpotjes en deze coq au vin (kip in wijn gestoofd) met paddenstoelen, zuur en citroen mocht echt niet ontbreken op de website. Zie hieronder het onweerstaanbaar lekkere coq au vin recept! Ideaal voor de feestdagen om in de ochtend al op te zetten, zonder er veel naar om te hoeven kijken. De geur is trouwens ook fantastisch!
Dit bekende Franse gerecht is een stoofgerecht waarbij de kip dus gaart in witte of rode wijn. Waarbij je allerlei groenten en smaakmakers toevoegt om er een hemels maaltje van te maken. Voor deze stoof heb ik gekozen om rode wijn te gebruiken, dit geeft een diepe smaak en een mooie najaar kleur. Ik raad je wel aan om kip bij de poelier te halen, dit is veel smaakvoller en is beter van kwaliteit. Het fris-zure an de augurkjes en zilveruien maakt dit gerecht echt af. Serveer er bijvoorbeeld krokante frietjes, stokbrood of een aardappel/groenten puree bij.
Ben jij net zoals ik helemaal weg van recepten met tafelzuur, zoals deze coq au vin? Maak dan bijvoorbeeld eensÂ
Â
#samenwerking met Kesbeke Tafelzuren
3 reacties
Dit zijn mooie ideeën voor een diner op nieuwjaarsdag, ik krijg er gewoon al trek van als ik het lees ! Bedankt !
geweldig, ik ben geinspireerd door dit recept. Dank daarvoor
Och wat leuk om Kesbeke te zien, als Amsterdammert zijn wij er dol op