+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

LOVE LEMONS
Deze Italiaanse citroencake is niet zo vast en compact als de Nederlandse variant. Hij is luchtig, een beetje smeuïg en door de frisse icing aan de buitenkant licht krokant. Als je dit recept gaat maken, is het belangrijk om een biologische citroen te gebruiken. Mijn voorkeur gaat uit naar de Siciliaanse citroenen van EkoPlaza. Deze zijn simpelweg het lekkerst!

Biologische citroenen

Citroenschillen (ook andere citrusschillen zoals sinaasappel, limoen en andere soorten) worden door de voedingsindustrie behandeld. Wist je dat de Keuringsdienst van Waarde hier zelfs een aflevering over hebben gemaakt? Die moet je echt gezien hebben! Bekijk deze uitzending en laat mij weten of je dan nog ‘normale’ citroenen gaat kopen. Naar mijn mening zijn de biologische citroenen ook veel lekkerder, aromatischer en frisser. 

Citroenschil voeg ik bijna overal aan toe, de mogelijkheden zijn eindeloos! Wist je at het ook een soort van zoutvervanger is? Het versterkt namelijk de smaak net zoals zout. Ik heb hier vorig jaar een aflevering met RTL mee opgenomen. Klik hier om de aflevering te zien. 

Tulband met biologische citroen

Bereidingstijd:

+/- 1 uur
Ingrediënten:

  • 275 gram bloem plus wat extra om de bakvorm mee te bestuiven
  • 4 eieren 
  • 100 gram ongezouten roomboter plus wat extra om de bakvorm in te vetten
  • 325 gram poedersuiker (225 gram voor de cake en 100 gram voor de icing) 
  • rasp en sap van een halve citroen
  • 2 theelepels bakpoeder 
  • en halve theelepel zout

Benodigdheden:

  • Oven
  • Handrasp
  • Tulband of cakevorm

Bereidingswijze Tulband met biologische citroen

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een tulband (of een andere bakvorm) ruim in met boter en bestrooi dit lichtjes met bloem.
  2. Smelt de boter en laat deze volledig afkoelen. Mix in een grote kom de vier eieren met 225 gram poedersuiker tot het mengsel heel licht van kleur en luchtig is. Dit kan wel een paar minuten duren. Voeg dan de bloem, de boter, de citroenrasp, het bakpoeder en het zout toe aan het eiermengsel. Mix alles goed door elkaar tot het een luchtig geheel is geworden.
  3. Schep het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad. Bak de cake 45 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de cake in de vorm volledig afkoelen en haal dan de cake pas uit de vorm.
  4. Meng als laatste 100 gram poedersuiker met 1 à 2 eetlepels lauw water en sap van een halve citroen toe. Roer het geheel goed tot er een glanzende witte massa ontstaat en druppel dit over de citroencake.’

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Ik ben Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie & proef je overal in terug. Eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder

Latest posts by Jadis Schreuder

Samenvatting
recipe image
Naam recept
Tulband met biologische citroen
Auteur
Gepubliceerd op
Totale kooktijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Blijf op de hoogte van
The Lemon Kitchen.
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

Nieuwsbrief

Share This