+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

Dat ik aan het bakken ben geslagen is je vast niet ontgaan. Ik ben geen zoetekauw, maar cakes, taartjes of cupcakes met een frisse twist van citroen vind ik heerlijk! Deze citroen cake met mascarpone was spontaan ontstaan toen ik nog wat beslag over had van de Lemoncurd cupcakes met citroen & ricotta. Ik heb een topping gemaakt van mascarpone en citroenzest. Simpel én superlekker! Ik stop trouwens de laatste tijd in al mij baksels wat maanzaad het ziet er mooi uit én ik vind het nootachtige smaakje lekker.

Citroen cake met mascarpone 'The Lemon Kitchen

Citroen cake met mascarpone ‘The Lemon Kitchen

Citroen cake met mascarpone

Ingrediënten

  • 1 biologische citroen (1 eetlepel sap & zest van een halve citroen)
  • 125 ml zonnebloemolie 
  • 75 ml water
  • 125 gram bakmeel
  • 2 eieren 
  • 50 gram suiker 
  • 2 eetlepels maanzaad

    Topping
  • 1 bakje mascarpone a 250 gram 
  • 1 eetlepel sap & zest van van een halve citroen 

Benodigdheden

  • bakblik
  • staafmixer
  • oven
  • spuitzak + spuitmondje 


Bereidingswijze Citroen cake met mascarpone 

  1. Verwarm als eerste de oven alvast voor op 180 graden (op de hete lucht stand). Doe alles in een kom en meng dit goed door elkaar.
  2. Vet nu het bakblik in met wat boter en strooi er wat bloem overheen (zo komt hij makkelijk uit het blik).
  3. Bak nu de cake in ongeveer 15 minuten lichtbruin en gaar. Wil je zeker zijn dat hij gaar is? Pak dan een satéprikker en prik er in, als hij droog eruit komt is de cake gaar! Laat hem vervolgens even afkoelen, voordat je de mascarpone topping erop doet.
  4. Nu ga je de mascarpone topping maken. Meng met een staafmixer de mascarpone, citroenzest (van een halve citroen) en 1 eetlepel citroensap. 
  5. Schep als laatste de mascarpone topping in de spuitzak, draai de zak even goed strak en spuit op de cake mooie kleine toefjes. Versier de citroen cake nog met wat maanzaadjes en eventueel wat verse citroenschijfjes!
    Een echte zoetekauw? Voeg dan aan de mascarpone topping wat poedersuiker toe!Smakelijk!
    Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Mijn naam is Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de biologische citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie, voel & proef je overal in terug. Allemaal eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder

Latest posts by Jadis Schreuder

Samenvatting
recipe image
Naam recept
Citroen cake met mascarpone
Auteur
Gepubliceerd op
Totale kooktijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Stem op mij via foodblogawards.nl

Share This