Krentenbrij?! Huh, dat kende ik nog niet. Nou, wij heel eerlijk gezegd ook niet. Maar dat maakt het juist interssant en leuk om er iets vernieuwends mee te maken. Het is een puur nostalgisch product wat niet direct super aantrekkelijk klinkt, maar eigenlijk verrassend fris en smaakvol is. Mijn opa en oma kennen het nog goed. Het past perfect bij dit recept. Romige tiramisu met Bessola en aardbeien is een pareltje!
Krentenbrij (ook wel krentjebrij genoemd) is een typisch Nederlands dessert, volgens traditioneel recept. Het is een veelzijdig product. Dit product heeft een  samenstelling van bessensap, rozijnen, krenten, gort en een vleugje kaneel. Eigenlijk een top combinatie tussen zoet, fris en kruidig. De variatiemogelijkheden met Bessola zijn eindeloos en wij hebben daarmee een hippe variant gemaakt! Natuurlijk met een fris element van citroen. Wist je dat je dit product ook warm kan serveren? Lekker voor in de winter! Bessola bestaat meer dan 45 jaar en is het enige merk dat krentenbrij in Nederland verkoopt. De nieuwe verpakking maakt dit ouderwetse product fris en aantrekkelijk! Waar koop je dit? Sowieso bij de grote supermarkten. Het staat bij de houdbare melk producten.
Tip: Wil je nog meer van deze krentenbrij proeven? Dan kan je altijd nog een extra lepel over de Tiramisu schenken.
Het maken van je eigen gerechten is een dankbaar werkje. Het is zó veel lekkerder als het vers gemaakt wordt. Ben je op zoek naar nog meer recepten met citroen?
Kijk dan eens op deze pagina’s:
Â
Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?
39 reacties
Mijn middelste zoon heeft ook een keer tiramisu gemaakt. Natuurlijk niet zo mooi als deze, maar wel lekker.
Ik ben dol op de klassieke tiramisu, maar deze zou ik ook wel graag eens eten. Ziet er super lekker uit!
Ouh tiramisu is de beste zeker met speculoos met aardbeien heb ik het eerlijk gezegt nog niet geprobeerd, gisteren heb ik het verschrikkelijkste desert gegeten zou liever dit gehad hebben dat wat gisteren op me bord lag.
Nog nooit van gehoord,
Ziet er lekker uit!
Dat ziet er wederom superlekker uit! Om je vingers van af te likken, toch?
Dat ziet er weer prachtig uit en om je vingers bij op te eten, lekker hoor! een van mijn favoriete toetjes!
Deze wil ik graag eens proberen!
Het resultaat ziet er heerlijk uit. Een recept dat ik ga noteren.
Mmm dit ziet er heerlijk uit!
het water loopt me in de mond, als tiramesu-freak (wat is er lekkerder dan dat?) moet ik edze ook echt uitproberen! njommie
Ik houd echt niet van krenten dus ik zou het niet zo snel eten maar het ziet er prachtig uit.
Dat ziet er lekker uit! Lijkt me lekker als toetje na de paasbrunch!
Hoe lekker ziet dit eruit, zeg! Leuke combinatie. Ik zie Bessola heel vaak in het vak staan in de winkel, maar op de een of andere manier neem ik het nooit mee. Toch maar eens uitproberen, best ouderwets spul eigenlijk, toch? Thanks voor het recept, ga ik lekker maken dit weekend!
Ik heb er nooit van gehoord maar het ziet er heerlijk uit, wat een mooie foto’s ook 🙂
Ziet er heerlijk uit! Zou er zelf een suikervrije variant van maken, kan volgens mij prima met bijvoorbeeld wat extra fruit. Ik ga het eens proberen, dank voor de inspiratie!
Ik ga dit recept bewaren tot de zomer! Dan zijn de aardbeien wat goedkoper en zal het misschien nog lekkerder smaken!
Dat ziet er lekker uit! Wat een heerlijke frisse foto zeg! 😀
Wat een prachtige foto’s heb je bij je recept(en) zeg, complimenten!
Ik vind dat je zulke prachtige foto’s maakt. Deze is ook weer schitterend!
Wat een bijzondere combinatie. Ben zelf gek op beide
Tiramisu en aardbeien. Mijn twee favorieten met elkaar gecombineerd wow! Ga ik absoluut een keer proberen!
Oeh dat ziet er heerlijk uit. Ik ben dol op tiramisu!
Dat klinkt heel speciaal en lekker, maar het lijkt me niet iets dat ik meteen zou klaarmaken.
Ik vind de traditionele tiramisu niet te eten, maar misschien deze variant wel.. Krentenbrij ken ik wel, maar volgens mij heb ik het nog nooit gegeten!
Klinkt goed! Volgens mij kreeg ik vroeger bij mijn oma altijd krentenbrij en vond ik het toen wel lekker. Dit ga ik zeker even uitproberen!
Krentebrij ken ik wel maar geloof dat ik het nog nooit gegeten heb.
Ziet er onwijs lekker uit en eigenlijk een schande dat veel mensen het niet kennen, want volgens mij is het hartstikke lekker 🙂
Zeker een recept om te onthouden!
ik hou niet van gewone tiramisu want ik hou niet van koffie. Deze variant lijkt mij veeeel lekkerder!
Ik had nog nooit van krentenbrij gehoord maar het klinkt en ziet er heerlijk uit
Ik ben geen fan van klassieke tiramisu maar deze ziet er echt heerlijk uit! 😀
ik ken de naam krentebrij wel maar ik had geen idee wat het was! ziet er ontzettend lekker uit.
Mjammie, jammer dat het nog zo lang duurt voordat ik de keuken in mag 😀
Ziet er heerlijk uit! Ga ik eens proberen!
Nooit van gehoord. Ziet er lekker uit!
Als ik alleen al de foto zie, heb ik enorm zin in de lente! Heerlijk recept
o wauw maar dat ziet er goed uit zeg! Heerlijk! Krentenbrij ken ik ook helemaal niet.
Krentjebrei ken ik wel, ik moet bekennen dat ik het niet erg lekker vind, maar deze toespassing vind ik wel heel origineel. En met dit weer is warme krentjebrei misschien wel heel lekker ( na een bord stamppot )
Ook nog nooit van gehoord, maar wat lijkt mij dit lekker zeg! Het water loopt me in de mond haha. Ik ga hem onthouden
Ik had nog nooit van krentenbrij gehoord!! Maar het ziet er heerlijk uit en ik vind je foto’s (zoals altijd) weer prachtig!
Wauw dat ziet er goed uit!!!