Tiramisu met Bessola en aardbeien

Tiramisu met Bessola en aardbeien

Krentenbrij?! Huh, dat kende ik nog niet. Nou, wij heel eerlijk gezegd ook niet. Maar dat maakt het juist interssant en leuk om er iets vernieuwends mee te maken. Het is een puur nostalgisch product wat niet direct super aantrekkelijk klinkt, maar eigenlijk verrassend fris en smaakvol is. Mijn opa en oma kennen het nog goed. Het past perfect bij dit recept. Romige tiramisu met Bessola en aardbeien is een pareltje!


Bessola krentenbrij

Krentenbrij (ook wel krentjebrij genoemd) is een typisch Nederlands dessert, volgens traditioneel recept. Het is een veelzijdig product. Dit product heeft een  samenstelling van bessensap, rozijnen, krenten, gort en een vleugje kaneel. Eigenlijk een top combinatie tussen zoet, fris en kruidig. De variatiemogelijkheden met Bessola zijn eindeloos en wij hebben daarmee een hippe variant gemaakt! Natuurlijk met een fris element van citroen. Wist je dat je dit product ook warm kan serveren? Lekker voor in de winter! Bessola bestaat meer dan 45 jaar en is het enige merk dat krentenbrij in Nederland verkoopt. De nieuwe verpakking maakt dit ouderwetse product fris en aantrekkelijk! Waar koop je dit? Sowieso bij de grote supermarkten. Het staat bij de houdbare melk producten.


Tip: Wil je nog meer van deze krentenbrij proeven? Dan kan je altijd nog een extra lepel over de Tiramisu schenken.

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp

Tiramisu met Bessola en aardbeien

Gang Nagerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord Italiaanse recepten, tiramisu recepten
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Totale tijd 2 uur
Porties 4 personen
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • staafmixer
  • kleine ovenschaal (langwerpig)
  • Handrasp
  • Koelkast
INGREDIËNTEN
  • 200 ml slagroom
  • 50 gram suiker
  • 200 gram mascarpone
  • 1/2 pak lange vingers ongeveer 12 stuks
  • 200 ml Bessola Krentjebrij
  • 1 biologische citroen
  • 200 gram aardbeien
  • 100 gram granaatappelpitten
BEREIDING
  • Klop als eerste de slagroom stijf met behulp van de mixer. Voeg vervolgens lepel voor lepel de mascarpone er aan toe en blijf mixen tot je geen klontjes meer ziet.
  • Spatel het mengsel luchtig en rasp de helft van de citroen met suiker door het mengsel. Tot het een geheel is geworden.
  • Verdeel de lange vingers over de ovenschaal. Schudt de Bessola eerst even en verdeel vervolgens de Bessola over de lange vingers heen, tot dat ze onder staan. Lepel hier een paar extra eetlepels van de Bessola overheen. Verdeel er vervolgens een paar schijfjes aardbei overheen. Verdeel vervolgens hier het slagroom/mascarpone mengsel overheen.
  • Smeer het slagroom/mascarpone mengsel goed uit over de ovenschaal en verdeel vervolgens nog wat mooie aardbeien en de granaatappelpitten er overheen en zorg dat het er mooi en feestelijk uitziet!
  • Zet voor minimaal 1 uur in de koelkast. zodat het lekker koud wordt. Maak de Tiramisu af met wat poedersuiker en citroenrasp.

Recepten met citroen

Het maken van je eigen gerechten is een dankbaar werkje. Het is zó veel lekkerder als het vers gemaakt wordt. Ben je op zoek naar nog meer recepten met citroen?

Kijk dan eens op deze pagina’s:

 

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

bessola

39 reacties

  1. Ouh tiramisu is de beste zeker met speculoos met aardbeien heb ik het eerlijk gezegt nog niet geprobeerd, gisteren heb ik het verschrikkelijkste desert gegeten zou liever dit gehad hebben dat wat gisteren op me bord lag.

  2. Hoe lekker ziet dit eruit, zeg! Leuke combinatie. Ik zie Bessola heel vaak in het vak staan in de winkel, maar op de een of andere manier neem ik het nooit mee. Toch maar eens uitproberen, best ouderwets spul eigenlijk, toch? Thanks voor het recept, ga ik lekker maken dit weekend!

  3. Ziet er heerlijk uit! Zou er zelf een suikervrije variant van maken, kan volgens mij prima met bijvoorbeeld wat extra fruit. Ik ga het eens proberen, dank voor de inspiratie!

  4. Krentebrij ken ik wel maar geloof dat ik het nog nooit gegeten heb.
    Ziet er onwijs lekker uit en eigenlijk een schande dat veel mensen het niet kennen, want volgens mij is het hartstikke lekker 🙂
    Zeker een recept om te onthouden!

  5. Krentjebrei ken ik wel, ik moet bekennen dat ik het niet erg lekker vind, maar deze toespassing vind ik wel heel origineel. En met dit weer is warme krentjebrei misschien wel heel lekker ( na een bord stamppot )

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte