39 Comments

Krentenbrij!? Huh, dat kende ik nog niet. Nou wij heel eerlijk gezegd ook niet. Maar dat maakt het juist weer interssant en leuk om er iets verieuwends mee te maken. Het is een puur nostalgisch product wat niet direct super aantrekkelijk klinkt, maar eigenlijk verrassend fris  en smaakvol is! Mijn opa en oma kennen het nog goed. Het past perfect bij dit recept! Romige tiramisu met Bessola en aardbeien is een pareltje!

Bessola krentenbrij

Krentenbrij (ook wel krentjebrij genoemd) is een typisch Nederlands dessert, volgens traditioneel recept. Het is een veelzijdig product. Dit product heeft een  samenstelling van bessensap, rozijnen, krenten, gort en een vleugje kaneel. Eigenlijk een top combinatie tussen zoet, fris en kruidig. De variatiemogelijkheden met Bessola zijn eindeloos en wij hebben daarmee een hippe variant gemaakt! Natuurlijk met een fris element van citroen.

Wist je dat je dit product ook warm kan serveren? Lekker voor in de winter! Bessola bestaat meer dan 45 jaar en is het enige merk dat krentenbrij in Nederland verkoopt. De nieuwe verpakking maakt dit ouderwetse product fris en aantrekkelijk! Waar koop je dit? Sowieso bij de grote supermarkten. Het staat bij de houdbare melk producten. 

Tiramisu met Bessola en aardbeien

Bereidingstijd: 2 uur (waarvan 1,5 uur in de koelkast)
(4 personen)
Ingrediënten:

  • 200 ml slagroom,
  • 50 gram suiker,
  • 200 gram mascarpone,
  • 1/2  pak lange vingers (ongeveer 12 stuks)
  • 200 ml Bessola Krentjebrij,
  • 1 biologische citroen
  • 200 gram aardbeien
  • 100 gram granaatappelpitten 

Benodigdheden:

  • staafmixer
  • kleine ovenschaal (langwerpig)
  • handrasp
  • koelkast


Bereidingswijze:

  1. Klop als eerste de slagroom stijf met behulp van de mixer. Voeg vervolgens lepel voor lepel de mascarpone er aan toe en blijf mixen tot je geen klontjes meer ziet.
  2. Spatel het mengsel luchtig en rasp de helft van de citroen met suiker door het mengsel. Tot het een geheel is geworden. 
  3. Verdeel de lange vingers over de ovenschaal. Schudt de Bessola  eerst even en verdeel vervolgens de Bessola over de lange vingers heen, tot dat ze onder staan. Lepel hier een paar extra eetlepels van de Bessola overheen. Verdeel er vervolgens een paar schijfjes aardbei overheen. Verdeel vervolgens  hier het slagroom/mascarpone mengsel overheen. 
  4. Smeer het slagroom/mascarpone mengsel goed uit over de ovenschaal en verdeel vervolgens nog wat mooie aardbeien en de granaatappelpitten er overheen en zorg dat het er mooi en feestelijk uitziet!
  5. Zet voor minimaal 1 uur in de koelkast. zodat het lekker koud wordt. Maak de Tiramisu af met wat poedersuiker en citroenrasp. 

Tip: Wil je nog meer van deze krentenbrij proeven? Dan kan je altijd nog een extra lepel over de Tiramisu schenken. 

Print Friendly, PDF & Email
on 27 februari 2018

Wauw dat ziet er goed uit!!!

on 28 februari 2018

Ik had nog nooit van krentenbrij gehoord!! Maar het ziet er heerlijk uit en ik vind je foto’s (zoals altijd) weer prachtig!

on 28 februari 2018

Ook nog nooit van gehoord, maar wat lijkt mij dit lekker zeg! Het water loopt me in de mond haha. Ik ga hem onthouden

on 28 februari 2018

Krentjebrei ken ik wel, ik moet bekennen dat ik het niet erg lekker vind, maar deze toespassing vind ik wel heel origineel. En met dit weer is warme krentjebrei misschien wel heel lekker ( na een bord stamppot )

on 28 februari 2018

o wauw maar dat ziet er goed uit zeg! Heerlijk! Krentenbrij ken ik ook helemaal niet.

on 28 februari 2018

Als ik alleen al de foto zie, heb ik enorm zin in de lente! Heerlijk recept

on 28 februari 2018

Nooit van gehoord. Ziet er lekker uit!

on 28 februari 2018

Ziet er heerlijk uit! Ga ik eens proberen!

on 28 februari 2018

Mjammie, jammer dat het nog zo lang duurt voordat ik de keuken in mag 😀

on 28 februari 2018

ik ken de naam krentebrij wel maar ik had geen idee wat het was! ziet er ontzettend lekker uit.

on 28 februari 2018

Ik ben geen fan van klassieke tiramisu maar deze ziet er echt heerlijk uit! 😀

on 28 februari 2018

Ik had nog nooit van krentenbrij gehoord maar het klinkt en ziet er heerlijk uit

on 28 februari 2018

ik hou niet van gewone tiramisu want ik hou niet van koffie. Deze variant lijkt mij veeeel lekkerder!

on 28 februari 2018

Krentebrij ken ik wel maar geloof dat ik het nog nooit gegeten heb.
Ziet er onwijs lekker uit en eigenlijk een schande dat veel mensen het niet kennen, want volgens mij is het hartstikke lekker 🙂

Zeker een recept om te onthouden!

on 1 maart 2018

Klinkt goed! Volgens mij kreeg ik vroeger bij mijn oma altijd krentenbrij en vond ik het toen wel lekker. Dit ga ik zeker even uitproberen!

on 1 maart 2018

Ik vind de traditionele tiramisu niet te eten, maar misschien deze variant wel.. Krentenbrij ken ik wel, maar volgens mij heb ik het nog nooit gegeten!

on 1 maart 2018

Dat klinkt heel speciaal en lekker, maar het lijkt me niet iets dat ik meteen zou klaarmaken.

Oeh dat ziet er heerlijk uit. Ik ben dol op tiramisu!

on 1 maart 2018

Tiramisu en aardbeien. Mijn twee favorieten met elkaar gecombineerd wow! Ga ik absoluut een keer proberen!

on 1 maart 2018

Wat een bijzondere combinatie. Ben zelf gek op beide

on 2 maart 2018

Ik vind dat je zulke prachtige foto’s maakt. Deze is ook weer schitterend!

on 2 maart 2018

Wat een prachtige foto’s heb je bij je recept(en) zeg, complimenten!

on 2 maart 2018

Dat ziet er lekker uit! Wat een heerlijke frisse foto zeg! 😀

on 2 maart 2018

Ik ga dit recept bewaren tot de zomer! Dan zijn de aardbeien wat goedkoper en zal het misschien nog lekkerder smaken!

on 2 maart 2018

Ziet er heerlijk uit! Zou er zelf een suikervrije variant van maken, kan volgens mij prima met bijvoorbeeld wat extra fruit. Ik ga het eens proberen, dank voor de inspiratie!

on 2 maart 2018

Ik heb er nooit van gehoord maar het ziet er heerlijk uit, wat een mooie foto’s ook 🙂

on 2 maart 2018

Hoe lekker ziet dit eruit, zeg! Leuke combinatie. Ik zie Bessola heel vaak in het vak staan in de winkel, maar op de een of andere manier neem ik het nooit mee. Toch maar eens uitproberen, best ouderwets spul eigenlijk, toch? Thanks voor het recept, ga ik lekker maken dit weekend!

on 3 maart 2018

Dat ziet er lekker uit! Lijkt me lekker als toetje na de paasbrunch!

on 3 maart 2018

Ik houd echt niet van krenten dus ik zou het niet zo snel eten maar het ziet er prachtig uit.

het water loopt me in de mond, als tiramesu-freak (wat is er lekkerder dan dat?) moet ik edze ook echt uitproberen! njommie

on 3 maart 2018

Mmm dit ziet er heerlijk uit!

on 3 maart 2018

Het resultaat ziet er heerlijk uit. Een recept dat ik ga noteren.

on 3 maart 2018

Deze wil ik graag eens proberen!

on 3 maart 2018

Dat ziet er weer prachtig uit en om je vingers bij op te eten, lekker hoor! een van mijn favoriete toetjes!

on 5 maart 2018

Dat ziet er wederom superlekker uit! Om je vingers van af te likken, toch?

on 23 maart 2018

Nog nooit van gehoord,
Ziet er lekker uit!

on 25 maart 2018

Ouh tiramisu is de beste zeker met speculoos met aardbeien heb ik het eerlijk gezegt nog niet geprobeerd, gisteren heb ik het verschrikkelijkste desert gegeten zou liever dit gehad hebben dat wat gisteren op me bord lag.

on 17 mei 2018

Ik ben dol op de klassieke tiramisu, maar deze zou ik ook wel graag eens eten. Ziet er super lekker uit!

on 16 juni 2018

Mijn middelste zoon heeft ook een keer tiramisu gemaakt. Natuurlijk niet zo mooi als deze, maar wel lekker.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.