Een tijd geleden kwam ik Tastea tegen. Wat mij direct opviel, was de naam en de mooie vormgeving. Als je Tastea uitspreekt klinkt het als ‘Tasty’ wat lekker betekend. Het doet dus denken aan het woord Thee en het woord lekker, een pakkende naam  en internationaal! Tastea staat voor luxe en 100% natuurlijke thee blends. Ze zijn gespecialiseerd in bijzondere thee blends, losse- en kruidentheeën. Ze gebruiken veel citrussoorten in hun producten en staan voor kwaliteit, smaak. ‘Taste the goodlife’ zeggen ze ook wel. Een inspirerende tekst waardoor ik zin kreeg in de lente en een tropische cocktail.  

Tastea 

De kernwaarden van Tastea zijn geluk, genot en verbondenheid. De oprichting van Tastea komt voort uit een behoefte naar natuurlijke en homeopathische producten. Net zoals ik geloven zij  in de kracht en de geur van de natuur. Thee gepaard met een lekkernij is niet alleen ontspannend na drukke (werk)dagen, het is ook nog eens een genot voor je mind, body & soul.  De founders en owners van Tastea hebben de huidige thee blends ontwikkeld samen met Chinese kruiden,- en geneeskundigen en theesommeliers.

Kwaliteit
Tastea heeft  echter gekozen om handmatig de theebladeren te plukken. Dit levert in, verhouding tot 12 kilo productie, een stuk minder thee op maar dit garandeert wel dat we alleen de beste blaadjes gebruiken voor de thee. Een andere wijze om de kwaliteit van de thee te borgen is het toevoegen van een natuurlijke smaak. Dit gebeurd door de thee tussen sinaasappelschillen te laten drogen. Ook zie je andere citrussoorten of verfrissende smaakmakers in de theesoorten voorbij komen. Op deze manier van drogen nemen de thee ingrediënten deze sinaasappel smaak en geur over. 

Zelf deze cocktail maken?

(2 personen)

Bereidingstijd: 10 minuten
Ingrediënten:
1 schepje Mojito thee (zoals op de verpakking wordt aangegeven)
1 citroengras stengel
1/2 theelepeltje honing of suiker
1/2 limoen
1 passievrucht

Bereidingswijze:
1. Bereid de thee zoals op de verpakking staat en laat even intrekken, voeg wat rasp van de limoen toe .
2. Als de thee is ingetrokken en afgekoeld voeg je de citroengras stentel toe (zorg er voor dat je de onderkant schoonmaakt of eventueel verwijderd).
3. Schep de passievrucht door de cocktail en roer met de citroengras, zodat het goed gemengd is.
4. Voeg als laatste wat limoensap naar smaak toe. 

Wist je dat je hier (bijna) geen suiker nodig hebt? Omdat je de limoen gebruikt wordt de smaak al verterkt en in deze thee zit ook sinaasappelschil verwerkt. 

Wil je ook deze overheerlijke thee proberen of een andere frisse variant? Klik dan op de link van Tastea!

Gek op cocktails? Maak dan eens de Cocktails met Chaudfonatine fusion en aardbei!

#Dit recept is gesponsord maar naar eigen mening geschreven

Print Friendly, PDF & Email
on 8 maart 2018

Klinkt erg lekker! Fijn voor de zomer.

on 8 maart 2018

Dank je wel voor dit heerlijke recept. Ik ga het zeker eens proberen. Drink hele dagen allerlei soorten losse thee. Moet lukken dit recept 😉

on 8 maart 2018

Heerlijk recept. Ik drink hele dagen allerlei soorten losse thee. Dit recept moet zeker lukken. Ik sla hem op.

on 8 maart 2018

Ziet er heerlijk uit! Goeie voor de zomer. Thanks for sharing!

Ik houd wel van speciale theetjes. Deze ga ik eens uitproberen

on 8 maart 2018

Klinkt heerlijk, de combinatie van smaken in deze thee

on 8 maart 2018

Ooo, met passievrucht, dat moet lekker zijn!!

on 8 maart 2018

Dit recept ga ik dit weekend zeker eens uitproberen! Ziet er heerlijk uit.

on 8 maart 2018

Dit klinkt heel erg lekker en zomers! Leuke naam ook inderdaad, Tastea.

on 8 maart 2018

Dit lijkt me een heerlijk drankje, als je in de zomer na een drukke dag na het eten in de tuin lekker gaat nagenieten.

on 8 maart 2018

Ik drink heel graag thee. Dit drankje klinkt alvast heel lekker

on 8 maart 2018

Dit klinkt erg lekker! Dat ga ik binnenkort toch maar eens maken. Dankjewel voor het recept.

on 8 maart 2018

Ik drink never nooit thee, maar dit klinkt toch wel heel lekker

on 8 maart 2018

dit lijkt mij heerlijk. Dit ga ik in de zomer zeker eens proberen

on 8 maart 2018

De lente en zomer komen er weer aan! Heerlijk voor aan tafel om lekker onderuit te zakken 😉

on 9 maart 2018

Ik ben niet zo een thee drinker, maar ziet er wel lekker uit.

on 9 maart 2018

Klinkt als een lekker fris drankje voor de warme zomeravonden! Fijn inderdaad dat er geen suiker in zit.

on 9 maart 2018

Klinkt vooral erg fris!

on 9 maart 2018

ik zoek nog wat fijne ideetjes voor op het feest dat ik aan het plannen ben. Deze cocktail lijkt me echt wel suuuupergeschikt!

on 9 maart 2018

Oh wat leuk! Laat me weten als je het gaat gebruiken 🙂

on 9 maart 2018

Dit ziet er uit als een goed bedrijf. Wat hard heeft voor zijn werknemers! Lekker recept ook!

on 9 maart 2018

Die ziet er heerlijk uit!
Liefs,
Yara

on 9 maart 2018

dit klinkt heerlijk zeg, ik ken tastea wel, maar niet deze smaak, verrassend lijkt me!

on 9 maart 2018

ah passievrucht, iets wat ik echt super lekker vind maar weer even was vergeten haha. De cocktail lijkt me super lekker! Vind het alleen jammer dat de thee best prijzig is (zag zo snel geen kleinere verpakking of mogelijkheid), want ik zou het leuk vinden om te proberen

on 9 maart 2018

Dit lijkt me wel wat om uit te proberen. Vooral op een mooie zonnige dag.

on 9 maart 2018

Ik ben niet zo’n fan van frisse/zure drankjes.. is dat hier ook het geval? Wel fijn dat er echt zorgvuldig is omgegaan met de thee waardoor het een goede kwaliteit heeft.

on 10 maart 2018

Klinkt heel erg goed! Heb zelf ook een bus Tastea in huis en het is één van mijn favorieten <3

on 11 maart 2018

Klinkt super lekker! Zeker eens uitproberen in de zomer

liefs, Eva
http://www.dark-rebel.com

on 11 maart 2018

Het klinkt lekker. Ik had nog nooit van Tastea gehoord, grappige naam.

on 11 maart 2018

Oh, dat klinkt echt super lekker. Bovendien ben ik dol op passievruchten.

on 11 maart 2018

In hoeverre is dit nog een Mojito, maar oke lekker is t wel dus boeie

on 12 maart 2018

Het ziet er weer fantastisch uit. Jammie!!!

on 13 maart 2018

Dat ziet er heerlijk uit, de recept komt zkerbgied te recht ???

on 21 maart 2018

Ik vind het bijzonder dat je dit ook al kunt maken met tastea!

on 30 maart 2018

Klinkt heerlijk zeg!
Ik vond het ook erg interessant om te lezen hoe het proces van plukken en drogen verloopt 🙂

Xx

on 1 april 2018

Wat een lekkere cocktail! Toevallig vanochtend een mimosa cocktail gemaakt voor de paasbrunch. Dit is dan wellicht nog beter want zonder alcohol (toch?).

on 6 mei 2018

Dit wil ik proeven!

on 15 mei 2018

Dit lijkt me een heerlijk verfrissend drankje voor de zomer! Ziet er ook nog eens leuk uit.

on 21 mei 2018

Heerlijk voor de zomerse avonden. Sla het recept oo

on 31 mei 2018

Ik denk dat ik dit zo graag wil proeven! hmmm zalig!

Write a comment:

*

Your email address will not be published.